Εβδομάδα εξελίξεων για την υπόθεση Novartis – Υψηλοί τόνοι (video)

16:36 11/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis αναμένεται να προτείνει το πρωί της Δευτέρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός θεωρεί μονόδρομο τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Όλα στο φως αλλά με κανόνες. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν

μας τρομάζουν οι παρακρατικές μέθοδοι ενός καθεστώτος που καταλαβαίνει ότι ψυχορραγεί και θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση κοπής πίτας της τοπικής οργάνωσης στο Αιγάλεω.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα δεχθώ να διασύρεται η παράταξή μου

Την εκτίμηση ότι πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση θα ξεφουσκώσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και όλα είναι συκοφαντίες, εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρει πως υπάρχουν δύο σκάνδαλα Novartis: το πρώτο αφορά στον χρηματισμό γιατρών και των αθέμιτων πρακτικών της εταιρείας, που είναι απολύτως πραγματικό, και το δεύτερο της δήθεν -όπως λέει- εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των σφοδρών επιθέσεων εναντίον του κ. Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της ΝΔ διέγραψε το Σάββατο από το κόμμα τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Είναι άκυρη η διαγραφή μου, καθώς δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ανέφερε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Μετά την Καθαρά Δευτέρα προσδιόρισε τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πρόταση θα αφορά στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με αναφορές στα αδικήματα της απιστίας, δωροδοκίας, δωροληψίας και υπαινιχτικά στο «ξέπλυμα» βρόμικου χρήματος.

Όσον αφορά στο ζήτημα της παραγραφής τόσο της απιστίας όσο και της δωροδοκίας, ανώνυμη κυβερνητική πηγή διευκρίνισε, ειδικά για το δεύτερο, ότι στη δικογραφία γίνεται λόγος από μάρτυρα για πρώην υπουργό ότι «έπαιρνε δωράκια» και τα προωθούσε σε επαγγελματικές του δραστηριότητες, δηλαδή έκανε, είπε, με αυτά τα χρήματα και «δουλίτσες εκτός υπουργείου».

Novartis Gate: Σωρεία νέων στοιχείων για «ξέπλυμα» και ευνοϊκή μεταχείριση

Keywords
Τυχαία Θέματα