Εβδομάδα χιονιού για πρώτη φορά στην Κρήτη

12:06 6/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εβδομάδα Χιονιού για μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων θα πραγματοποιηθεί στον Ψηλορείτη και συγκεκριμένα στο Λάκκο του Μυγερού από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια διάδοσης και γνωριμίας των μαθητών με το άθλημα του ορειβατικού σκι.

Η Εβδομάδα Χιονιού της Εθνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας υλοποιείται πιλοτικά από την ΜΚΟ «Το Μαύρο πρόβατο» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Σε

αυτήν θα συμμετάσχουν μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων των δύο δήμων, που καθημερινά και τμηματικά, με λεωφορείο το οποίο διαθέτει η Περιφέρεια Κρήτης, θα μεταφέρονται στο Λάκκο του Μυγερού, όπου πιστοποιημένοι εκπαιδευτές θα τους εκπαιδεύουν στο ορειβατικό σκι.
«Είναι μια αθλητική δραστηριότητα που δεν χρειάζεται υποδομές, μόνη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη χιονιού και στην Κρήτη έχουμε κάθε χρόνο χιόνι» ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπεριφερειάρχης Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης. Πρόσθεσε ακόμη ότι, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τη μαθητική κοινότητα, στόχος της Περιφέρειας είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί οριζοντίως για τους μαθητές όλης της Κρήτης με επίκεντρο το σύνολο των ορεινών όγκων του νησιού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα