Έτοιμο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να υποδεχθει τους φοιτητές του

21:01 5/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έτοιμο είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να υποδεχθεί τους φοιτητές του στις δύσκολες εποχές που διανύουμε λόγω του κορονοϊού. Το πρόγραμμα μαθημάτων,  που προς το παρόν θα γίνονται διαδικτυακά, έχει ήδη ανακοινωθεί θα οριστικοποιηθεί όμως μετά τις  26 Οκτωβρίου όταν  θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές των φοιτητών στα επιμέρους μαθήματα και θα οριστικοποιηθεί σε ποια μαθήματα η διδασκαλία θα γίνεται δια ζώσης και σε ποια διαδικτυακά.

Σε τμήματα κάτω των 50 φοιτητών και στα εργαστήρια τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης . Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ζητήσει

επιπλέον διδακτικό  προσωπικό και μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί μόλις πέντε θέσεις. Το υπουργείο δεσμεύθηκε, ότι στη φετινή εξαιρετικά δύσκολη χρονιά θα εγκριθούν κονδύλια για συμβασιούχους διδάσκοντες τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν εκταμιευθεί.

Θέση πάντως της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου και της πρυτάνισσας, Χρυσής Βιτσιλάκη, που μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου, είναι ότι οι φοιτητές πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των σπουδών τους στα νησιά.  Στο πανεπιστήμιο έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας , ενώ έχει αναρτηθεί και το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση κρούσματος.

The post Έτοιμο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να υποδεχθει τους φοιτητές του appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα