Έτοιμο ως το τέλος του 2020 το μνημείο εκτελεσθέντων 1946-1950

12:24 13/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Γεγονός θα αποτελέσει μέχρι το τέλος του 2020, τόσο για την περιοχή της Θεσσαλίας όσο και της χώρας, το μνημείο εκτελεσμένων της περιόδου 1946-1950 στο Λόφο του Μεζούρλου.
Όπως σημείωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Γαβαλά «Το γεγονός της ανέγερσης του Μνημείου σηματοδοτείται από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας να παραχωρήσει έκταση 1 στρέμματος στο Λόφο, για την ανέγερση ενός Μνημείου αντάξιου της θυσίας εκατοντάδων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
Ήδη σήμερα οι εργασίες

στο Λόφο έχουν ξεκινήσει, έχουν μπει τα πρώτα συνεργεία δουλειάς, ενώ δεκάδες βιοπαλαιστές έχουν δηλώσει τη θέληση τους να προσφέρουν την μαστοριά τους, οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες, επιδέξιοι μάστορες της πόλης μας”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αρχιτέκτονας, Ελένη Χατζή, όπου μεταξύ των άλλων στάθηκε στην παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου, στην συλλογική προσπάθεια ομάδας μηχανικών και άλλων ανθρώπων για να σχεδιαστεί και να αρχίσει να υλοποιείται το έργο αυτό.

Το κλείσιμο έκανε ο Γιάννης Χώτος, στέλεχος του ΚΚΕ, όπου σημείωσε πως η προσπάθεια ανέγερσης του μνημείου στο Μεζούρλο, πήρε υπόψιν την πανελλαδική πείρα του Κόμματος και ταυτόχρονα έγινε προσπάθεια να γίνει ένα μνημείο αντάξιο της ιστορίας των εκατοντάδων εκτελεσμένων. Επισήμανε ακόμη την προσπάθεια να βρεθούν και να επιβεβαιωθούν τα ονόματα των εκτελεσμένων, με επίσημα στοιχεία, αποφάσεις στρατοδικείων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα