Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες

20:12 17/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποφασισμένοι να κατέβουν και φέτος στους δρόμους φέρονται οι αγρότες που συμμετείχαν στην σημερινή πανελλαδική σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ.

Η πρόταση του Βαγγέλη Μπούτα για έξοδο των τρακτέρ στην εθνική οδό το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, φαίνεται ότι βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των αγροτών από τον Έβρο έως στην Κρήτη.

Τη μορφή και την ακριβή ημερομηνία της εξόδου των τρακτέρ στους δρόμους θα την καθορίσουν σε νέα

πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Ιανουαρίου στη Λάρισα. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα και μέχρι την τελική μορφή των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν αγροτικά συλλαλητήρια σε κάθε νομό.

Ήδη στον Τύρναβο και στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκαν αγροτικά συλλαλητήρια με τρακτέρ, το ίδιο θα γίνει την Τρίτη στην Αγιά και ακολουθούν τα Φάρσαλα.

Μιλώντας για το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών ο κ. Βαγγέλης Μπούτας επεσήμανε πως η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι τραγική. «Ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στις αντιαγροτικές πολιτικές που μας έχουνε φέρει σε απόγνωση κυρίως τους μικρομεσαίους αγρότες, είναι η συνέχιση και η ενδυνάμωση του αγώνα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής, οι ανοιχτές τιμές διάθεσης των αγροτικών προϊόντων καθώς και οι απλήρωτες σοδιές είναι τα βασικά αιτήματα των αγροτών που ζητούν να αυξηθεί το αφορολόγητο και το ακατάσχετο των χρημάτων.Στα αιτήματα τους περιλαμβάνεται και Ο ΕΦΚΑ καθώς και οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα