Ετοιμάζεται η Σπιναλόγκα για την Ουνέσκο

09:06 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιτόπια επίσκεψη στη νήσο Σπιναλόγκα πραγματοποίησε κλιμάκιο του υπουργείου πολιτισμού, με επικεφαλής την Ευγενία Γερούση, εκπρόσωπο για τα ελληνικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Στόχος ήταν η επανεκτίμηση στοιχείων καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, τόσο με τους εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, όσο και με την ομάδα που έχει αναλάβει και επεξεργάζεται την σύνταξη του φακέλου για την υποψηφιότητα του εν λόγω μνημείου.
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου,

Αντώνης Ζερβός, χαρακτήρισε άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαιτέρως εποικοδομητική την επίσκεψη των υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου στο νησί, δεδομένου ότι επιβεβαιώθηκε η ωριμότητα της πρότασης που επεξεργάζεται η ομάδα εργασίας.
Ο πρώτος φάκελος της υποψηφιότητας αναμένεται να υποβληθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ η οριστική κατάθεση της πρότασης αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο του 2018.
«Είναι σαφές, τόνισε ο κ. Ζερβός- ότι η πρόταση για την ένταξη του μνημείου της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, είναι σε μεγάλο βαθμό ώριμη, ενώ προσβλέπουμε στην ουσιαστική στήριξη του υπουργείου, δεδομένου ότι στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει ταυτόχρονη υποβολή υποψηφιότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα