Έθεσαν “επί τάπητος” τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός στη Σάμο

21:07 28/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του καταστροφικού σεισμού που έπληξε το νησί πριν από ένα μήνα, συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Β. Πανουράκη και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ο Βουλευτής Ν. Σάμου Καθηγητής κ. Χ. Στεφανάδης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζος και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Α. Λυμπέρης.

Οι φορείς αναφέρθηκαν στην καθυστέρηση του χαρακτηρισμού της Σάμου ως σεισμόπληκτης

περιοχής και όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώσπου να διευθετηθεί το θέμα και να προχωρήσει και η καταβολή των αποζημιώσεων.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της οριστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στα σχολικά κτήρια και η προσωρινή μεταφορά των μαθητών σε άλλα κτήρια ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

Τόνισαν την ανάγκη άμεσων αποζημιώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν αλλά και των κατοίκων που οι κατοικίες τους υπέστησαν ζημιές ή κρίθηκαν ακατάλληλες.

Επίσης της αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο και στα λιμάνια, της ενίσχυσης συνεργείων για την αποτίμηση του τελικού μεγέθους των ζημιών .

Τέλος αναφέρθηκαν στην ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης για την κατεδάφιση των επικίνδυνων κτηρίων.

Για την βέλτιστη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων αποφασίστηκε να ζητηθεί ορισμός θεσμικού παράγοντα που θα συντονίζει τις ανάλογες δράσεις με σκοπό την επιτάχυνση των λύσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη έκανε παρέμβαση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, ο οποίος άκουσε τα προβλήματα που αφορούν τη στέγαση των σχολείων και υποσχέθηκε να δρομολογήσει άμεσες λύσεις.

Επίσης, ανέλαβε να οργανώσει νέα τηλεδιάσκεψη, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, στην οποία θα συμμετέχει ο ίδιος και η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Ζαχαράκη, προκειμένου να υπάρξουν αμεσότατες λύσεις.

 

 

 

The post Έθεσαν “επί τάπητος” τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός στη Σάμο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα