Εθελοντική ομάδα φοιτητών του Π.Θ. περιθάλπει κακοποιημένα ζώα. Διαταραγμένες προσωπικότητες οι δράστες

19:45 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοκάρει ο απολογισμός της 6μηνης δράσης της ομάδας ΑΚτηνΑ που έχουν συγκροτήσει φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια σε αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα.

“Κυρίως στα απομακρυσμένα χωριά της Καρδίτσας -που είναι και η έδρα της σχολής- σε μικρές και κλειστές κοινωνίες όπου οι άνθρωποι δεν έχουν την κατάλληλη παιδεία, τα ζώα χρησιμοποιούνται ως εργαλεία που όταν ολοκληρώσουν το έργο τους, οι ιδιοκτήτες τους δεν τα εγκαταλείπουν απλά. Τα κακοποιούν, τα σκοτώνουν και στη συνέχεια τα εξαφανίσουν με διάφορους τρόπους. Δεν γνωρίζουν την έννοια

ευζωία” αναφέρει, μεταφέροντας την εμπειρία της η Λίλια Εγκιαζάροβ, φοιτήτρια της Κτηνιατρικής σχολής και μέλος της ομάδας των εθελοντών.
Η φοιτήτρια Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λίλια Εγκιαζάροβ μέλος της εθελοντικής ομάδας.

Οι φοιτητές σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Δημήτρη Δούκα και Δημήτρη Τόντη, ασχολούνται με την κακοποίηση των ζώων, κυρίως των οικόσιτων. Η ομάδα αφού ενημερωθεί για το περιστατικό, το περιθάλπει, το φιλοξενεί και φροντίζει για την υιοθεσία του.

Μεταξύ των περιστατικών που περιέθαλψαν, είναι η εγκατάλειψη κουταβιών λίγων ημερών τα οποία κάποιος τα θεώρησε ανεπιθύμητα τα έδεσε σφιχτά σε σακούλα και τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών για να πεθάνουν από ασφυξία. Οι φοιτητές άκουσαν το κλάμα τους και τρεις φοιτήτριες ανέλαβαν να τα μεγαλώσουν με μπιμπερό αλλά δυστυχώς κατέληξαν μετά από μερικές μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα