Εσύ θέλεις η… σκάλα και ο καθρέφτης σου να πρωταγωνιστήσουν στα Δημήτρια;

13:41 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η έναρξη των 51ων Δημητρίων στη 1 Οκτωβρίου 2016 στις 20:00, θα σηματοδοτήσει και τα εγκαίνια της έκθεσης της performer, ακτιβίστριας, στιχουργού και τραγουδίστριας Yoko Ono στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Tα 51α Δημήτρια με ένα ιδιαίτερο, νεωτερικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, λόγου, εικαστικά συμβάντα, χορού, κινηματογράφου, performances και εργαστήρια για ένα ακόμη φθινόπωρο, σε πείσμα της εσωστρέφειας και των δύσκολων καιρών, προσκαλούν και προκαλούν τη Θεσσαλονίκη

να συνδεθεί ευθέως μαζί τους.

Η φετινή διοργάνωση με κωδικό τίτλο «Αστυβάλ», από τον συγκερασμό των εννοιών «άστυ» και «φεστιβάλ», φιλοδοξεί, όπως τονίζεται, να μεταμορφώσει την πόλη «σε ένα μεγάλο εργοτάξιο πολιτισμού».

Εσύ, θέλεις η σκάλα κι ο καθρέφτης σου να πρωταγωνιστήσουν στη performance της Yoko Ono; Μάθε πώς:

Η 83χρονη χήρα του Τζον Λένον, δε θα καταφέρει τελικά να παραστεί η ίδια στα Δημήτρια, ωστόσο το μεγάλων διαστάσεων έργο της Exit, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο θα είναι εδώ. Μαζί με τα 100 φέρετρα που συνθέτουν το έργο της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας, τη βραδιά των Εγκαινίων θα παρακολουθήσουμε δικής της έμπνευσης περφόρμανς.

Έτσι στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εκτός του ΕΧΙΤ, την βραδιά των εγκαινιών, 1 Οκτώβρη και ώρα 20:00 το βράδυ, διαδραστικές περφόρμανς θα πραγματοποιηθούν, στην οποία καλείται το κοινό να συνδράμει με υλικά που θα αποτελέσουν τη βάση τους.

Η μια έχει το όνομα Skyladders και όπως φανερώνει ο τίτλος, σε αυτήν θα χρησιμοποιηθούν σκάλες. Αν θέλετε… η δική σας σκάλα να λάβει μέρος στην performance μέχρι τις 23 Οκτώβρίου μπορείτε να τη φέρετε στο ΜΜΣΤ, τις ώρες και μέρες που αναγράφονται παρακάτω στη σχετική αφίσσα.

Παράλληλα, μια δεύτερη περφόρμανς, με τίτλο Mend Peace θα βασιστεί σε υλικά από καθρέφτες, οποιουδήποτε μεγέθους. Οι καθρέφτες όμως τους οποίους θα φέρετε στη ΜΜΣΤ δε θα σας επιστραφούν, καθώς θα καταστραφούν. Στη συνέχεια θα τους συγκολλήσουν και θα παραμείνουν εκεί για λίγες μέρες. Αν έχετε λοιπον παλιούς καθρέφτες σκέτους ή με κορνίζες φέρτε τους τις ώρες που αναγράφονται!

Στην αφίσσα που αναρτήσαμε παραπάνω, η οποία έχει σταλθεί από το Γραφείο Τύπου των Δημητρίων, οι ώρες και ημερομηνίες είναι λανθασμένες – αφορούν στο μήνα Σεπτέμβριο και όχι στον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα