ΕΣΗΕΜΘ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανανέωσης των ταυτοτήτων μελών της Ένωσης

13:46 1/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανανέωσης των ταυτοτήτων μελών της Ένωσης. Τα καινούργια Δελτία Αναγνώρισης μελών της Ένωσης, που εκδίδονται πλέον σε σχήμα κάρτας, έχουν ετήσια διάρκεια, όπως ορίζεται στο νέο Καταστατικό της ΕΣΗΕΜ-Θ.

«Η διαδικασία αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 31 Μαρτίου 2021. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι παλαιού τύπου ταυτότητες δεν θα έχουν ισχύ» τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης. Το ΔΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία, αποφάσισε ότι για το έτος 2021 δε θα

ζητηθούν από τα μέλη δικαιολογητικά και βεβαιώσεις που απαιτούνται για την ανανέωση της ταυτότητας.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέλη της Ένωσης για να πάρουν την καινούργια τους ταυτότητα, που θα έχει ημερομηνία λήξης 12/2021, είναι τα ακόλουθα:

1. Πρέπει να έχουν εξοφλήσει τη συνδρομή του έτους 2020.

2. Εφόσον οφείλουν συνδρομές προηγούμενων ετών, να έχουν ενταχθεί σε διαδικασία ρύθμισης με την ΕΣΗΕΜ-Θ και να την τηρούν.

3. Εφόσον έχουν σε εκκρεμότητα δάνειο που πήραν από την Ένωση, να έχουν ενταχθεί σε διαδικασία ρύθμισης με την ΕΣΗΕΜ-Θ και να την τηρούν.

4. Πρέπει να έχουν συμπληρώσει το ηλεκτρονικό Απογραφικό Δελτίο ΕΣΗΕΜ-Θ.

5. Αν δεν έχουν ήδη νέου τύπου ταυτότητα (έτους 2020), πρέπει να στείλουν στο [email protected] πρόσφατη φωτογραφία (τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου). Στο θέμα του σχετικού email θα πρέπει να σημειώσουν: Αντικατάσταση Ταυτότητας ΕΣΗΕΜ-Θ.

Τα βήματα 1, 2, 3 δεν εφαρμόζονται για τα μέλη που έχουν απογραφεί ως άνεργοι.

Για την παραλαβή της ταυτότητάς σας από την ΕΣΗΕΜ-Θ, θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις συνωστισμού. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής σε όσους επιθυμούν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα