ΕΡΤ3 – Η «ΔΙΑΣΠΟΡΑ» στο ΜΑΡΟΚΟ (Β΄ ΜΕΡΟΣ) trailer

16:35 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οχυρωμένες «κασμπάχ» που ακόμη διατηρούν ρυθμούς μεσαίωνα, ειδυλλιακές οάσεις με φοινικόδεντρα, καμήλες, βερβερίνικα χωριά, βιβλικά τοπία και μορφές βγαλμένες θαρρείς από παραμύθι, καραβάνια και γητευτές φιδιών, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες της «ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ» που αυτή την Κυριακή φθάνει στην «Πύλη του Μεγάλου Νότου» στο Μαρόκο.
Στην Ουαρζαζάτ, το «Χόλιγουντ του Μαρόκου» φθάνουμε μετά από εξάωρο ταξίδι και διασχίζοντας τον μυθικό Άτλαντα για να συναντήσουμε τον μοναδικό Έλληνα της περιοχής, τον επιχειρηματία Πέτρο Κατρακάζο. Κι ενώ ο φακός της ΕΡΤ3

αποτυπώνει λεπτομέρειες απ’ τα σκηνικά «Αστερίξ και Οβελίξ», «Κλεοπάτρα», «The Physician», «The way back» , «Ben Hur» και τόσα άλλα, με τη βοήθεια του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Κωνσταντίνου Πιστικού μαθαίνουμε λεπτομέρειες και περιστατικά που διαδραματίστηκαν πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Ακόμη επισκεπτόμαστε το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO την πιο φημισμένη και αντιπροσωπευτική κασμπάχ Ait Ben Haddou, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Ουαρζαζάτ, όπου στα χωμάτινα σπίτια της ο Φ.Τζεφιρέλι υπέγραψε σκηνοθετικά τον «Ιησού απ’ τη Ναζαρέτ».

Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου
Επιμέλεια: Χρύσα Σάμου Μητρέγκα
Μοντάζ: Νίκος Παπαναστασίου
Διεύθυνση παραγωγής: Θέμης Μαυροπεραστής

Παρουσίαση: Χρύσα Σάμου Μητρέγκα

Keywords
Τυχαία Θέματα