ΕΡΤ3 – «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ»: ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ (trailer)

08:15 7/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ
ΔΕΥΤΕΡΑ 07/05/2018, στις 20:00
«ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ»

Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις που πραγματοποιούν από κοινού άνθρωποι για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιβάλλον, εργασία, κοινά αγαθά, δικαιώματα, αλληλεγγύη, κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία και άλλα, διεκδικούν αξιοπρέπεια και μας παρακινούν να βγούμε από την ιδιώτευση και την απάθεια.
Πρόκειται για προσπάθειες που οργανώνονται από τους ίδιους τους δρώντες, προωθούν την ισότιμη και οριζόντια συνεργασία για το συλλογικό και κοινωνικό όφελος και αποτελούν βιωματική

γνώση που διαμοιράζεται ελεύθερα, μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των ανθρώπων που αυτενεργούν.

ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα υλοποίησης της ιδέας ενός Πάρκου Τσέπης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από κατοίκους που θέλουν να οικειοποιηθούν το δημόσιο χώρο και να του προσδώσουν τη σημασία που ανταποκρίνεται στις δικές τους ανάγκες. Η επικοινωνία και συμμετοχή για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη συλλογική διαχείριση, σπάει την ιδιώτευση, ενισχύει την αλληλεγγύη, ζωντανεύει το πλέγμα των ανθρώπινων σχέσεων και δημιουργεί κοινές αξίες.

Η εκπομπή «Αντιδραστήριο» παρουσιάζει δράσεις που πραγματοποιούν από κοινού άνθρωποι για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιβάλλον, εργασία, κοινά αγαθά, δικαιώματα, αλληλεγγύη, κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία και άλλα, διεκδικούν αξιοπρέπεια και μας παρακινούν να βγούμε από την ιδιώτευση και την απάθεια.
Πρόκειται για προσπάθειες που οργανώνονται από τους ίδιους τους δρώντες, προωθούν την ισότιμη και οριζόντια συνεργασία για το συλλογικό και κοινωνικό όφελος και αποτελούν βιωματική γνώση που διαμοιράζεται ελεύθερα, μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των ανθρώπων που αυτενεργούν.

Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος
Δημοσιογραφική ομάδα: Στέλιος Νικητόπουλος, Πάνος Κάσαρης

Το επεισόδιο της εκπομπής αναρτάται στη διεύθυνση : την ημέρα προβολής του. Δείτε το trailer

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα