ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:36 2/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή

έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 81ο

Ο Ανδρέας δεν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Κύπρο. Η Τζένη δέχεται ένα τηλεφώνημα από το πανεπιστήμιο που της ανατρέπει τα σχέδια να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Ο Έκτορας διαφωνεί με το γιο του για την πρόσληψη της Έλντας στην εταιρεία.
Ο Βασίλης, αφού έχει δώσει ψεύτικο όνομα, φτάνει στο Λονδίνο για να βρει τη Χριστίνα. Κτυπάει την πόρτα του σπιτιού της. Αυτή ανοίγει, θεωρώντας ότι είναι γνωστός του άνδρα της. Ο Βασίλης ρωτάει αν είναι μόνοι στο σπίτι.

Επεισόδιο 82ο

Ο Βασίλης είναι σαφής στην προειδοποίησή του: ο ΄Εκτορας Παπάζογλου ξέρει όλες τις κινήσεις της Χριστίνας Νικολαΐδη, μεγάλο λάθος της να παίξει πιάνο στην εκδήλωση του Ιάσονα στην Κύπρο, σε διοργάνωση της γυναίκας του Αλέξανδρου και την απειλεί να φροντίσει να μη συναντήσει ποτέ ξανά η Τζένη τη Ραφαέλλα, αλλιώς η Τζένη θα πληρώσει με τη ζωή της. Ο Ανδρέας προσπαθεί να πιάσει δουλειά στη «ΣΤΕΦΑΛΚΟ», στην εταιρεία του Αλέξανδρου, ενώ η Έλντα αποφασίζει να βοηθήσει τον Γιάννη που είναι στη φυλακή.

Επεισόδιο 83ο

Η Μάρθα βρίσκεται στο σπίτι του Έκτορα, όπου ακούει στις ειδήσεις για την εξαφάνιση της Ασπασίας και αναστατώνεται. Ο Έκτορας αντιλαμβάνεται ότι κάτι κρύβει η Μάρθα. Η Τζένη σκέφτεται συνέχεια τον Ανδρέα και θέλει να ψάξει να τον βρει. Η Χριστίνα προσπαθεί να διώξει από το σπίτι τη Λίζα και τον Μάικλ. για να μείνει μόνη. Περιμένει τον Βασίλη για να συζητήσουν, πάρα πολύ ταραγμένη γιατί ο Βασίλης την έχει απειλήσει με τη ζωή της κόρης της. Ο Έκτορας βρίσκει τον τάφο της Ασπασίας.

Επεισόδιο 84ο

Η Τζένη βρίσκει τον Βασίλη στο σπίτι με τη μητέρα της. Δεν τον έχει ξαναδεί και δεν ξέρει τη σχέση μεταξύ τους. Ο Βασίλης αναγκάζεται να πει ότι είναι παλιός γνωστός από την Κύπρο και η Τζένη τον ρωτάει αν γνώριζε τον πατέρα της. Έπειτα από καιρό δίνει σημεία ζωής η Ραφαέλλα, αλλά δεν λέει ούτε στον πατέρα της πού βρίσκεται. Η Έλντα συμμαχεί με τον Γιάννη Αποστόλου και προετοιμάζουν την απόδρασή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα