ΕΡΤ2 – «Συν γυναιξί» με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο

01:18 18/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, στις 20:00 στην ΕΡΤ2, ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος μέσα από τη νέα εκπομπή «Συν γυναιξί», παρουσιάζει το πορτρέτο της Χριστίνας Φλαμπουράρη, της πρώτης Ελληνίδας ορειβάτισσας που ανεβαίνει στις επτά υψηλότερες και πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου.

Τι κάνει κάποια γυναίκα να πει ότι θα κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου;

Και τελικά πώς το πραγματοποιεί;

Πώς κατάφερε να παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο της και να συνδυάσει τη δουλειά της σε μία πολυεθνική

με υψηλού επιπέδου περιπέτειες στο βουνό;

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος ανεβαίνει μαζί με τη Χριστίνα Φλαμπουράρη στην κορυφή της Πάρνηθας και αναρωτιέται αν τελικά σημασία έχει το ταξίδι ή κορυφή.

Παράλληλα, η Χριστίνα Φλαμπούρη εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

«Συν γυναιξί»

Ποια είναι η διαδρομή προς την επιτυχία μιας γυναίκας σήμερα; Ποια είναι τα εμπόδια που εξακολουθούν να φράζουν τον δρόμο τους και ποιους τρόπους εφευρίσκουν οι σύγχρονες γυναίκες για να τα ξεπεράσουν; Οι απαντήσεις δίνονται στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ «Συν γυναιξί», την πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες.

Μια ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία υπογράφει επίσης το σενάριο και τη σκηνοθεσία, και στοχεύει να ψηλαφίσει τον καθημερινό φεμινισμό μέσα από αληθινές ιστορίες γυναικών.

Με οικοδεσπότη τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο, η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει πορτρέτα γυναικών με ταλέντο, που επιχειρούν, ξεχωρίζουν, σπάνε τη γυάλινη οροφή στους κλάδους τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Γυναίκες για τις οποίες ο φεμινισμός δεν είναι θεωρία, είναι καθημερινή πράξη.

Σκηνοθεσία-σενάριο-ιδέα: Νικόλ Αλεξανδροπούλου.

Παρουσίαση: Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Αρχισυνταξία: Μελπομένη Μαραγκίδου.

Παραγωγή: Libellula Productions.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα