ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD – Formula 1: Γκραν Πρι Αυστραλίας

02:14 25/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Γκραν Πρι της Αυστραλίας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στις 16:10, από την ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 15:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Η Αυστραλία είναι έτοιμη για να υποδεχτεί τους 20 μονομάχους της Formula 1 για το πρώτο Γκραν Πρι του 2018, που θα διεξαχθεί στο πανέμορφο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης από τις

23 ώς τις 25 Μαρτίου. Θα μπορούσαμε δε να πούμε, πως δεν έχει υπάρξει άλλη φορά στα χρόνια της υβριδικής εποχής της Formula 1, που η προσμονή για να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα ήταν τόσο έντονη.

Ως παγκόσμια πρωταθλήτρια των τεσσάρων τελευταίων ετών, η Mercedes ξεκινά τη σεζόν ως το απόλυτο φαβορί. Μπορεί στις χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης να μην πέτυχε τον καλύτερο χρόνο, η ταχύτητα όμως που επέδειξε με ρυθμίσεις αγώνα, ήταν για κάποιους που την παρακολούθησαν από κοντά, «τρομακτική». Εξάλλου, ο τετράκις πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο και να βάλει πλώρη για τον πέμπτο συνολικά, δήλωσε πως η φετινήW09 είναι σαφώς βελτιωμένη σε όλους τους τομείς σε σχέση με την περσινή «δύστροπη» μεν, παγκόσμια πρωταθλήτρια δε, W08…

Εάν η Mercedes είναι το λογικό φαβορί, τότε αυτή που αναμένεται να βρεθεί πιο κοντά της είναι η Ferrari. Η νέα SF71H συνέτριψε το ανεπίσημο ρεκόρ στην πίστα της Βαρκελώνης το χειμώνα και οι άνθρωποι της Scuderia αισθάνονται ότι έχουν στη διάθεσή τους ένα βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι μονοθέσιο, τόσο στον τομέα του κινητήρα όσο και σ’ αυτόν του σασί. Το αν αυτό όμως είναι αρκετό για να τους χαρίσει το πρώτο τους πρωτάθλημα ύστερα από δέκα χρόνια, μένει να φανεί.

EPA / DIEGO AZUBEL

Εξάλλου, τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes θεωρούν ότι φέτος δεν θα είναι μόνες τους στη μάχη του τίτλου. Θα πρέπει να υπολογίζουν και σε έναν τρίτο αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τη Red Bull. Η αυστριακή ομάδα τερμάτισε το πρωτάθλημα του 2017 σε ανοδική πορεία (δύο νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες) και το γεγονός ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο «χαμογελούσε συνέχεια» την προηγουμένη των δοκιμών του Γκραν Πρι της Αυστραλίας, όπως τόνισε ο Χάμιλτον, δεν θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητο.

Ποια ομάδα έχει το πάνω χέρι; Ποιος είναι ο πιλότος που θα γελάσει τελευταίος; Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά για να έχουμε καλύτερη εικόνα της δυναμικότητας ομάδων και οδηγών, θα πρέπει να περιμένουμε τι θα συμβεί, αφού σβήσουν τα κόκκινα φώτα το μεσημέρι της Κυριακής στο σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα