ΕΡΤ1: «Tην ημέρα που…» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ

10:31 27/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τέταρτο επεισόδιο της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Tην ημέρα που…» (The Day When…), παραγωγής Γαλλίας 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:50.

Οι άντρες που έγραψαν Ιστορία. Σε εποχές μεγάλης κρίσης ή πολέμου, μία προσωπική απόφαση ενός εθνικού ηγέτη μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Σαν να βλέπουμε θρίλερ που εκτυλίσσεται

μέσα σε 24 ώρες, μέσα από αρχεία και ιστορικές αναπαραστάσεις θα ζήσουμε την ημέρα όπου κορυφαίας σημασίας προσωπικές επιλογές θα προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές στην τελική έκβαση της μάχης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στις 17:50Επεισόδιο 4ο: «Την ημέρα που… ο Ρούζβλετ κήρυξε τον πόλεμο»(The Day When… Roosevelt Chose War)

Στις 7 Δεκεμβρίου 1941 και ενώ η Ιαπωνική Αεροπορία έχει βυθίσει μεγάλο μέρος του στόλου των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, ο Ρούζβελτ μόνος αποφασίζει να κηρύξει τον πόλεμο και να επικεντρώσει την επίθεση όχι προς την Ιαπωνία αλλά κατά της Γερμανίας. Παρόλο που εξελέγη για να συνάψει ειρήνη, ο Ρούζβελτ βάζει και την Αμερική στον πόλεμο στο πλευρό των δημοκρατιών. Χωρίς αυτόν, η Γερμανία μάλλον θα είχε νικήσει.

Σκηνοθεσία: Laurent Joffrin & Laurent Portes

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα