ΕΡΤ1 – Στην 11η Σεπτεμβρίου 2001 είναι αφιερωμένο το επεισόδιο της εξαιρετικής μουσικής σειράς ντοκιμαντέρ «Soundtracks»

01:18 11/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:30, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– το τέταρτο επεισόδιο της εξαιρετικής μουσικής σειράς ντοκιμαντέρ «Soundtracks: Songs That Defined History», παραγωγής ΗΠΑ 2017, που είναι αφιερωμένο στην 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Η μουσική πολλές φορές έχει συνδεθεί με μεγάλες ιστορικές στιγμές και έχει σημαδέψει τη συλλογική μας μνήμη.

Υπήρξαν μουσικές άρρηκτα συνδεδεμένες με τραγωδίες, θριάμβους και κινήματα. Από την Παρέλαση της Ουάσινγκτον μέχρι τις εξεγέρσεις στο Στόουνγουολ, από την προσελήνωση μέχρι τον τυφώνα Κατρίνα, η μουσική πάντα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη γιορτή και στον πόνο και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι συγκλονιστικών γεγονότων στη συλλογική μας Ιστορία.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:30Επεισόδιο 4ο: «11η Σεπτεμβρίου» (September 11th)

Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 σημάδεψε με φρίκη τις καρδιές των Νεοϋρκέζων, αλλά και όλων των Αμερικανών. Ο βαθύς πόνος αλλά και η συντροφικότητά τους συνοδεύτηκαν από τραγούδια, όπως το «New York State of Mind» του Μπίλι Τζόελ και το «We are family», που απέκτησαν νέα σημασία. Αργότερα, η μουσική κάντρι μπήκε στο προσκήνιο, είτε προς ενίσχυση του πατριωτισμού, είτε με φιλοπολεμική διάθεση. Όταν οι Ντίξι Τσικς βρέθηκαν στη γραμμή του πυρός, έγινε φανερό ότι οι πληγές δεν είχαν ακόμα κλείσει.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα