ΕΡΤ1- «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

01:49 13/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εκπομπή της ΕΡΤ1, «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 από τις 07:00 έως τις 10:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1

έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

– Τι πρέπει να προσέξουμε στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, ποιοι κωδικοί έχουν αλλάξει, ποιοι έχουν προστεθεί και ποιοι έχουν αφαιρεθεί. Ποιες «παγίδες» μπορεί να κρύβονται στις δηλώσεις και πώς θ’ αποφύγουμε την υπερφορολόγηση. Τι ισχύει για τα οικογενειακά επιδόματα, αν έχει υποβληθεί ή όχι Α21. Μέχρι πότε πρέπει να δηλωθούν οι αλλαγές στην ακίνητη περιουσία και πότε επιβάλλεται πρόστιμο και όλες οι απαντήσεις σ’ αυτά που μας ρωτάτε.

– Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη, διασταυρώνουν τα ξίφη τους λίγες μέρες πριν από την εισαγωγή του Πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα στην Ολομέλεια κι ενώ εξελίσσονται σε πολλά επίπεδα οι συζητήσεις για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

– Τι είναι τα παράσιτα που φέρουν τα οικόσιτα ζώα, πώς μεταδίδονται και ποια τα προληπτικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε στο σπίτι. Τι πρέπει ν’ αποφεύγουμε και ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν περισσότερο με μολύνσεις. Τρόποι θεραπείας και αντιμετώπισης των πιθανών μολύνσεων. Στο στούντιο, η ειδική παθολόγος του Τζανείου, Ζωή Φωτεινού.

– Ζωντανή σύνδεση με τον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών City Challenge. To CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity είναι ένας Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

– Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της ΑΔΑΕ, Παναγιώτης Ριζομυλιώτης, μας μιλάει για τους τρόπους προστασίας των επικοινωνιών μας εν μέσω της τεχνολογικής έκρηξης που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στο χώρο.

– Ζωντανή σύνδεση με το Κίεβο λίγες ώρες πριν από τον τελικό της Eurovision. Οι τελευταίες προετοιμασίες της Demy πριν ανέβει στη σκηνή και οι προσδοκίες της ελληνικής αποστολής.

– Παρουσίαση της ενδιαφέρουσας διαδικτυακής πλατφόρμας με όλα τα φεστιβάλ σε κάθε άκρη της Ελλάδας μας ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και μας προτείνει παραδοσιακούς -και όχι μόνο- τρόπους διασκέδασης.

– Ζωντανή σύνδεση με τη Φλώρινα και το Διεθνές Συνέδριο «Για μια Σχολή Εικαστικών Τεχνών του 21ου αιώνα». Μια σχολή εικαστικών σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει τριπλή υπόσταση: καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και κοινωνική. Οι καλλιτέχνες του μέλλοντος διδάσκονται μεθόδους διαμόρφωσης της οπτικής εικόνας, ενώ συγκροτούνται οι εικαστικές ταυτότητες όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία

– «Το Μελτεμάκι», σε κείμενο Παντελή Χορν, σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, με πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα Σταμούλη, αρχίζει την περιοδεία του στην Αττική, στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα