ΕΡΤ1- «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

02:38 8/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εκπομπή της ΕΡΤ1, «Μαζί το Σαββατοκύριακο», με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 07:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτό το Σάββατο 8 Απρλιίου 2017 από τις 07:00 έως τις 10:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

-Όλες

τις λεπτομέρειες για τα οικογενειακά επιδόματα. Ποιοι τα δικαιούνται, πότε καταβάλλονται. Πότε πρέπει να υποβληθούν η φορολογική δήλωση και το Α21 για να πάρει κάποιος τη δεύτερη δόση τον Ιούλιο. Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις καταβολής επιδόματος τρίτεκνων και πολυτέκνων.

-Η παγκόσμια καινοτομία του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για την αντιγήρανση. Από την ομάδα «Μοριακής και Κυτταρικής Γήρανσης» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) με επικεφαλής τον δρ. Ευστάθιο Γκόνο, ο οποίος εδώ και χρόνια ενεργοποιείται στη μελέτη γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν τη γήρανση, αλλά και την ανθρώπινη μακροβιότητα με μεθόδους λειτουργικής γονιδιωματικής και συστημικής βιολογίας.

–Απευθείας σύνδεση με το Βόλο για το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Για δεύτερη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τριήμερο στον Βόλο, 40 συνολικά συγγραφείς, εικονογράφοι, ψυχολόγοι, μουσικοί και ηθοποιοί από την πόλη μας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις, αλλά κι από την Κύπρο, προκειμένου να «στήσουν» από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο.

-Οι ιδιαιτερότητες των ανθρώπων που ζουν με αυτισμό. Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που διαρκεί για όλη τη ζωή του παθόντος και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού. Στο πλαίσιο αυτής της διαταραχής εμποδίζεται ή δυσκολεύεται η ανάπτυξη ορισμένων ψυχολογικών δεξιοτήτων, που είναι ζωτικές για την ψυχο-κοινωνική λειτουργία και επάρκεια του ανθρώπου. Οι δεξιότητες αυτές σχετίζονται με την κοινωνική συναλλαγή και αμοιβαιότητα, την επικοινωνία και την οργάνωση πρόσφορης και σκόπιμης δραστηριότητας. Στο στούντιο ο παραολυμπιονίκης στο Κανόε Καγιάκ Αντώνης Εξαρχόπουλος.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα