ΕΡΤ1 – Άνιμερτ: «Greeks Can»

03:04 12/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πέμπτο επεισόδιο της σειράς εκπομπών «Άνιμερτ» –που αναφέρεται στα κινούμενα σχέδια- έχει τίτλο «Greeks Can» και μεταδίδεται την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2017 στις 18:30 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Οι Έλληνες μπορούν, και το αποδεικνύουν στην πράξη. Ελληνίδες και Έλληνες δημιουργοί κινουμένων σχεδίων ζουν, δημιουργούν και διακρίνονται στο εξωτερικό.

Ως μέτοχοι της ελληνικής παιδείας και φορείς του ελληνικού πολιτισμού, οι δημιουργοί αυτοί εργάζονται για μικρά και μεγάλα, ανεξάρτητα και εμπορικά στούντιο animation

του εξωτερικού, ενώ οι ταινίες τους αποσπούν βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και βρίσκουν απήχηση σ’ ένα διεθνές ακροατήριο.

Η «Άνιμερτ» ταξιδεύει στη δυτικότερη πλευρά της Ελλάδας, την Κέρκυρα, για να γνωρίσει το «Be there! Corfu Animation Festival».

Επίσης, επισκέπτεται τον εκτός Ελλάδος ελληνισμό της Κύπρου, για να συναντήσει το «Animafest Cyprus».

Στην Πάτρα -και συγκεκριμένα στις νέες εγκαταστάσεις του Αρσακείου Πατρών– τωρινές μαθήτριες του σχολείου συμμετέχουν σε εφαρμοσμένο εργαστήριο κινούμενων σχεδίων με θέμα: «Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου όταν μεγαλώσω».

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πιλάβιος.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

Εκτέλεση παραγωγής: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού.

Εκπομπή για τα κινούμενα σχέδια και τον πολιτισμό τους.

Συνεντεύξεις, εφαρμοσμένα εργαστήρια και ταινίες κινούμενων σχεδίων αποτελούν το περιεχόμενο της σειράς εκπομπών για τα κινούμενα σχέδια που αρχίζει στην ΕΡΤ1.

Με 13 ημίωρα θεματικά επεισόδια, η «ΑΝΙΜΕΡΤ» φιλοδοξεί να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, δημιουργούς κινουμένων σχεδίων της Διασποράς (Greeks can), την ιστορία των ελληνικών κινούμενων σχεδίων (Ο γλάρος/the seagull), τα κινούµενα σχέδια στη Μεγίστη, στην καρδιά της Μεσογείου (Animated Archipelago), τα κινούµενα σχέδια στη Θεσσαλονίκη και τη γειτονιά της Ελλάδας (Levante), τα Άτομα με Αναπηρία στον κόσμο των κινούμενων σχεδίων (Ability), το Μουσείο ως βιωματικό εργαστήρι κινούμενων σχεδίων (No museum), και τις πολιτικές της Ευρώπης για την εμψύχωση (Europa).

Keywords
Τυχαία Θέματα