ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:21 19/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 19-7-2018

-Σημαντική συνεδρίαση, σήμερα Πέμπτη 19 και αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 11πμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ζακύνθου, με θέματα, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διάταξη, όπως τα απορρίμματα, η αποχέτευση, ο περιορισμός αδειοδοτήσεων, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η εγκληματικότητα.

-Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, στο Πνευματικό Κέντρο , την Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 8:00μ.μ., με 28

θέματα στην ημερησία διάταξη. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η συζήτηση για την απόφαση του Εφετείου Πατρών για την δανειακή σύμβαση του Δήμου με την πρώην Εμπορική Τράπεζα, η έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης του Δημοτικού Θεάτρου και η έγκριση πρακτικού Δευτεροβάθμιας Επιτροπής παραλαβής υλικών για την προμήθεια εξοπλισμού για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

-Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, (Βουλευτή Ζακύνθου), Σταύρου Κοντονή, τέθηκε από εχθές Τετάρτη 18 Ιουλίου σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΔΔΑΔ, με τίτλο: «Ίδρυση υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας». Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Αυγούστου και ώρα 14.00 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

-Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ζακύνθου, 5 άτομα, τέσσερις αλλοδαποί από 18 έως 28 ετών και ένας ημεδαπός 28 ετών, για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Συγκεκριμένα, οι συλλήψεις αφορούσαν τον εντοπισμό, (17.07.2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στον Λαγανά, 4 αλλοδαπών ηλικίας από 18 έως και 28 ετών, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας όπου στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν υπό την επήρεια μέθης. Επίσης, (16.07.2018) το πρωί, στην πόλη της Ζακύνθου, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας εντόπισαν κατά την διάρκεια ελέγχου, έναν ακόμη 28χρονο ημεδαπό να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης. Οι 5 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

-Συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα, κατά την διάρκεια συντονισμένων ελέγχων αστυνομικών κλιμακίων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, σε διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 15 άτομα,12 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί, για διάφορα αδικήματα. Ενδεικτικά συνελήφθησαν: 17-07-2018 στην περιοχή Κιόνι Ιθάκης, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος 8 ημεδαποί ηλικίας από 38 έως 62 ετών, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που αφορά την κατάληψη αιγιαλού χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια αρχή. 17-07-2018 στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 2 αλλοδαποί ηλικίας 21 και 29 ετών, για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις. 17-07-2018 το πρωί στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, για παράνομη παραμονή στην χώρα. 15-07-2018, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής και Αργοστολίου 3 ημεδαποί ηλικίας 19, 26 και 38 ετών, για ηχορύπανση και 14-07-2018 στην περιοχή Κατελειό Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου, ένας 62χρονος ημεδαπός, για κατάληψη αιγιαλού χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.

-Τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), ως προς τη γνωστοποίηση και δημοσίευση της ανακοίνωσης για την εύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο, προκειμένου να προβούν στην αναγνώριση της ταυτότητας των επί 78 ετών άταφων ή προσωρινά πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940-41, ζήτησε με επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, η Ένωση Τέκνων, Συγγενών και Φίλων Πεσόντων κατά το Έπος 1940-41. «Το ενδιαφέρον των συγγενών για την ανεύρεση των οστών των προσφιλών προσώπων, παραμένει έντονο όπως προκύπτει από την προσέλευση στα νοσοκομεία για την ταυτοποίηση, που σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ξεπερνούν τα 850 άτομα, ενώ βάση του συγκεκριμένου προγράμματος, θα συνεχιστεί αδιάκοπα η αναζήτηση των οστών σε άλλους χώρους, που έχουν σημειωθεί σε σχετικό χάρτη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΠΙΝ.

-Η ΠΙΝ προσκαλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης «Έρευνα ικανοποίησης και τάσεων τουριστών για την Κεφαλονιά – 2017» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι (είσοδος από παραλιακή λεωφόρο Α. Τρίτση). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Περιφερειακές ενότητες Κεφαλονιάς και Ιθάκης) σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. «Τα αποτελέσματα αναμένεται να δώσουν σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές και πληροφορίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους (φορείς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού) για την περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος», επισημαίνει η ΠΙΝ.

-Με αφορμή την Υπουργική Απόφαση 915/69142 της 21ης Μαΐου 2018 για τη διαδικασία μίσθωσης δημόσιων βοσκοτόπων και της συνεχιζόμενης έντονης ανησυχίας που έχει αυτή προκαλέσει στον ντόπιο αγρο-κτηνοτρόφο, ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, μεταξύ άλλων, ερωτά τα εξής: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων εμπαίζει ή όχι τον ντόπιο αγρο-κτηνοτρόφο όταν συνεχίζει και δεν λαμβάνει υπόψη του τις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεφαλονιάς για να μην καταβληθούν νέα μισθώματα το 2018 για τα βαφτισμένα δημόσια βοσκοτόπια αλλά να συμπεριληφθούν και τα ιδιόκτητα βοσκοτόπια μέσα στις επιλέξιμες διαχειριστικές εκτάσεις βόσκησης; Επιπλέον, θα αλλάξει κάτι στις επιδοτήσεις, διότι η τεχνική λύση θέτει σε κίνδυνο την ορθή κατανομή των ποσών, διότι ο αγρο-κτηνοτρόφος σε ορεινή και μειονεκτική περιοχή, παίρνει πρόσθετες ενισχύσεις, στο πλαίσιο της σύγκλισης ;Τι επιτέλους ισχύει ; Ο ντόπιος αγρο-κτηνοτρόφος κύριος και αφέντης στην δικιά του αγροτική περιουσία την οποία νόμιμα κατέχει και φορολογείται ή νοικάρης στα βαφτισμένα δημόσια βοσκοτόπια του Υπουργείου που είναι αβέβαιο τι θα συμβεί με τις αγροτικές του επιδοτήσεις ;».

-Από εχθές Τετάρτη 18 Ιουλίου από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιουλίου έως τις 08:00 το πρωί, ο Εθνικός Δρυμός Αίνου θα παραμείνει κλειστός για όλους, καθώς σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η κατηγορία κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας αντιστοιχεί στην κατηγορία 3 ( Υψηλή). Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα μεριμνήσει να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του μέτρου. Την σχετική ενημέρωση κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

-Ανακοινώνεται από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, ότι η Υπηρεσία θα μείνει κλειστή για το κοινό την προσεχή εβδομάδα από 23/7/2018 μέχρι και 27/7/2018, προκειμένου να διεξαχθούν οι πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, που είχαν διακοπεί λόγω επικείμενης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου των εξετάσεων και κάλυψης επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

-Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ ενημερώνει ότι την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουνίου 2018. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ-Ταχ. Διευθ.: Σουηδίας 11, Τ.Κ. 28100Τηλ.: 26710 22395-Φαξ: 26710 22395-Email: [email protected]

-Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Ζακύνθου «Μανώλιες», στο πλαίσιο δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης των μελών του, ανακοινώνει ότι μετά από αίτηση του και αφού προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες καταχώρησης στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών, συμμετέχει στο πρόγραμμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)-[ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ]-Πιστοποίηση Λογαριασμού. Ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Μανώλιες» είναι 14784.

-Η βλάβη στην πλωτή γέφυρα αποκαταστάθηκε άμεσα και πλήρως και από εχθές Τετάρτη 18-07-2018, το πρωί, η οδική και θαλάσσια κυκλοφορία πραγματοποιείται κανονικά, ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

-Έκτακτα μέτρα οδικής κυκλοφορίας εντός του λιμένα Αγίου Νικολάου (Πόρτο), ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, σήμερα 19-07-2018 από 06:00 έως και 19:00 ισχύει απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης κάθε τροχοφόρου οχήματος: α) περιμετρικά της πλατείας Ηρώων Πεσόντων (τμήμα εισόδου εξόδου και από τις δυο πλευρές των οδών) και β) από την πύλη εισόδου λιμένος Αγίου Νικολάου (Πόρτο) και εντός του χώρου αυτού. Οι παραβάτες της ανωτέρω απόφασης τιμωρούνται με βάση τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 52 του Ν. 2696/99 ως τροποποιήθηκε και ισχύει.

-Το Σάββατο 21/07/2018 στις 9:15 μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου θα παρουσιαστεί η Παιδική Παράσταση Χανά Ζοο. Οργάνωση «ΡΥΘΜΟΣ».

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, δανειακή σύμβαση, τραπεζες, βουλη, ημεδαπός, επήρεια, συλληψεις, ηλεκτρονική, τει, μαΐου, νέα, λύση, ρομα, ιουνίου, κεα, θεατρο, ert, εθνικη τραπεζα, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, σταυρος δημας, υπουργειο δικαιοσυνης, σταυροι, κοινωνικος τουρισμος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, ημεδαπός, επιδοτησεις, ηλεκτρονική, αδεια, αιτηση, εγκληματικοτητα, εμπορικη τραπεζα, εμπορικη, ημερησια, ηχορυπανση, κεφαλονια, κεα, πλαισιο, προγραμμα, πτησεις, πυλη, ωρα, email, αγορα, αγροτικη, αεροδρομιο, αιτησεις, τει, αφορμη, βορεια, γεφυρα, δανειακή σύμβαση, διαστημα, δρυμος, αιθουσα, ευρω, εβδομαδα, ενημερωση, εξετασεις, επήρεια, ερευνα, ετων, χανα, υπηρεσια, ισχυει, λύση, μαΐου, νοσοκομεια, οδηγηση, παρουσιαση, πεμπτη, πιστοποιηση, πρωι, ρομα, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, σχεδιο, τμημα, φαξ, ωρες, εφαρμογη, ενωση, εθνικο, ηπειρο, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, μεινει, πληροφοριες, τραπεζα, θεματα
Τυχαία Θέματα