ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:21 28/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 28-6-2018

-Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου Στ. Κοντονή έγινε εχθές Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 10 το πρωί η παράδοση της στρατιωτικής γέφυρας που εγκαταστάθηκε από την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη, ενώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, εκπροσώπησε

ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής.

-Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας για το μαζικό αποχαρακτηρισμό των δυσπρόσιτων σχολείων στο σεισμόπληκτο Νομό (δεν είναι δυσπρόσιτα όσα μοριοδοτούνται κάτω από 9 μόρια). «Ενδεικτικά, οι κυβερνητικές ερπύστριες κονιορτοποιούν στη Δευτεροβάθμια τα μόρια όλων των σχολείων της ακτοπλοϊκά αποκλεισμένης Ιθάκης, τα μειώνουν στο 8 από 10 που ήταν και τα εξομοιώνουν με μόρια σχολείων της Κεφαλονιάς (που και σε αυτά επέρχεται μείωση, αν εξαιρέσει κανείς το Ληξούρι). Στην Πρωτοβάθμια γίνεται το ίδιο, ενώ μένουν δυσπρόσιτα μόνο δύο σχολεία σε Πλατρειθιά και Σταυρό Ιθάκης, με μόλις 10 μόρια το κάθε ένα. Αντίστοιχα φαινόμενα με αποχαρακτηρισμό ή άδικη μείωση μορίων υπάρχουν και στην Κεφαλονιά (π.χ. Μεσοβούνεια, Πάστρα, Κεραμειές κλπ.). Απαιτούμε να γίνει αποδεκτή η κοινή απόφαση ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης για ενιαία και σωστή μοριοδότηση από ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ – Υπουργείο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, επισημαίνει ότι: «Σε συντονισμό με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ: την Παρασκευή 29/6 πραγματοποιούμε παραστάσεις στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού και την Δευτέρα 2/7 μεταβαίνουμε στην Αθήνα για παράσταση στην Πρόεδρο του ΚΥΣΔΕ κ. Ψίννα (γραφεία Α΄ ΔΔΕ ΑθήναςΛεωφ. Κηφισίας 14-16, 10 πμ)».

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ) στηρίζει την (χθεσινή) πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο οποίο συμμετέχει και το σωματείο εργαζομένων ΚΕΔΗ Ζακύνθου. «Οι εργαζόμενοι απεργούν με αιχμή το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε ορισμένου χρόνου , ενάντια στη δεκαπενταετή εργασιακή ομηρία, την απαξίωση των δομών του ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’. Διεκδικούν εργασιακή διασφάλιση όλου του προσωπικού. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και ταυτόχρονα στηρίζουμε τον αγώνα τους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΕΚΖ.

-Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 20:00μ.μ, στο Δημαρχείο Ζακύνθου, το Δημοτικό Συμβούλιο, με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων, η λειτουργία του βιολογικού και του δικτύου αποχέτευσης, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων, η συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και η έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης του Δημοτικού Θεάτρου από την Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

-Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ενημερώνει τους συμπατριώτες μας, που ήδη ρωτούν πού μπορούν να τού ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή, ότι θα δεχθεί όλους όσοι το επιθυμούν, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 29/6/2018, από τις 11π.μ μέχρι και τις 2 μ.μ.

-Στο πλαίσιο του Δημοτικού Κοινωνικού Εθελοντισμού για τη στήριξη ευπαθών και αποκλεισμένων κοινωνικά ατόμων, το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Ζακύνθου αναζητά άμεσα εκπαιδευτικό για εθελοντική εργασία ο οποίος δύναται να διδάξει Μαθηματικά, 3 ώρες εβδομαδιαίως, της Α’ Βάθμιας ή και της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο). Η εθελοντική αυτή κοινωνική εργασία αφορά στη διδασκαλία μαθημάτων που θα διεξαχθούν τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη αναλφάβητων ατόμων. Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο: 2695362185, κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες.

-Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεφαλονιάς με Παράρτημα ΡΟΜΑ, ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μάιου. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή. Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Κεφαλονιάς-Ταχ. Διευθ.: Σουηδίας 11, Αργοστόλι, Τ.Κ. 28100-Τηλ.: 26710 22395-Email: [email protected].

-Γνωστοποιείται, από την ΕΣΑμεΑ, ότι εκδόθηκε η 8Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Επισημαίνεται ότι 18 θέσεις είναι για άτομα με αναπηρία 50% και άνω και 9 θέσεις για άτομα που έχουν αδερφό τέκνο ή σύζυγο καθώς και τέκνα ατόμων με αναπηρία 67% και άνω. Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα E΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 9 Ιουλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 24 Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π.-Αίτηση για την Προκήρυξη 6Κ/2018-Τ.Θ. 14308-Αθήνα Τ.Κ. 11510. Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 27ης Ιουλίου 2018, ημέρας Παρασκευής.

ΕΑΣ Ζακύνθου ενημερώνει τους παραγωγούς – δικαιούχους ενισχύσεων ότι: σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 915/69142/15.05.2018 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1812/Β/2018) «Διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών, συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης», είναι υποχρεωτική η επισύναψη της Εξουσιοδότησης πληρωμής οφειλής μισθώματος δημόσιου βοσκότοπου (δικαιολογητικό 129) στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018 για τους κτηνοτρόφους με κατανομή βοσκότοπου. Ως εκ τούτου οι δημόσιοι βοσκότοποι που κατανέμονται σε κτηνοτρόφους που δεν προσκομίζουν την εν λόγω εξουσιοδότηση έως 10 Ιουλίου 2018 όπως αναγράφεται στην υπ’ αριθ. 41444/25.05.2018 Εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ΔΕΝ θα ληφθούν υπόψη στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης και οι κτηνοτρόφοι δεν θα πληρωθούν. Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι που υπέβαλλαν Δήλωση Καλλιέργειας εκτροφής για το 2018 όπως προσέλθουν εγκαίρως στα γραφεία της Οργάνωσης στο Λυκούδι προκειμένου να υπογράψουν και να υποβάλλουν στην αίτηση τους την σχετική Εξουσιοδότηση.

ΕΑΣ Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ λήγει την Παρασκευή 29 Ιουνίου η τελευταία παράταση για την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2017. Με δεδομένο ότι για αντικειμενικούς λόγους υπήρξαν Θιακο Κεφαλλονίτες Παραγωγοί που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (η οποία έληγε στις 31 Μαρτίου) ο ΕΛΓΑ έδωσε την συγκεκριμένη παράταση (29-6-2018) προκειμένου να διευκολυνθούν οι Παραγωγοί στην τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων. Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (8:00 -16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του ΕΑΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι.

-Από προχθές και για περίπου 20 ημέρες θα εκτελούνται εργασίες στην υπ’ αρ. 46 Ε.Ο. Ιθάκης στο Τμήμα Μπροστά Αετός στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Ιθάκης». Για τον λόγο αυτό η οδική κυκλοφορία θα γίνεται μέσω ενός εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας της οδού για μήκος 150m περίπου και θα ρυθμίζεται από τον εργολάβο με διακοπές στην κυκλοφορία. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας στη θέση αυτή θα γίνεται με τις υποδείξεις του συνεργείου και πιθανόν να δημιουργούνται ολιγόλεπτες καθυστερήσεις (1-2 λεπτών). Την σχετική ενημέρωση κάνει η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ.

-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, οδός Φιλικών 47, και στο Λόφο Στράνη. Πρόκειται για μια πλειάδα εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, παραστάσεις αρχαίου δράματος, θεατρικές παραστάσεις, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλασικής μουσικής και εκδηλώσεις αλληλεγγύης.κ.λ.π. Το Σάββατο 30-6-2018 στις 9:30 μ.μ. στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, θα παρουσιαστεί παράσταση Χορού, από την Σχολή Χορού της Σόνιας Μηχανού. Είσοδος :5 ευρώ (παιδικό 3 ευρώ).

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, υπουργείο παιδείας, εν λόγω, ιουνίου, καμμενος, ΓΕΣ, ΑΔΕΔΥ, συριζα, σχολεια, πυσδε, ελμε, σεπε, αθηνα, δδε, τει, ρομα, ηλεκτρονική, κεα, εσαμεα, ΑΣΕΠ, φεκ, εασ, οπεκεπε, ελγα, καλοκαιρι, θεατρο, ert, τελη κυκλοφοριας, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, υπουργειο δικαιοσυνης, μειωση μισθων, απεργια αδεδυ, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, δικαιολογητικα, ηλεκτρονική, δδε, αιτηση, αιχμη, δωρεαν, εασ, εθνικο τυπογραφειο, ελγα, εξουσιοδοτηση, εργασια, ημερησια, κεφαλονια, κεα, οπεκεπε, πλαισιο, προγραμμα, σεπε, τηλεφωνο, υπουργείο παιδείας, υπουργειο πολιτισμου, φεκ, ωρα, email, αγορα, αετος, αυξηση, αιτησεις, αλκιβιαδης, αναπηρια, τει, γινει, γινεται, γραφεια, δεδομενο, δευτεροβαθμια, δευτερα, διευθυνση, δηλωση, εγινε, εθελοντικη εργασια, ευρω, ελμε, ενημερωση, εν λόγω, εξι, εσαμεα, ιδιο, κυβερνηση, κηφισιας, λειτουργια, λογο, μαθηματικα, μηκος, μηνες, μειωση, μορια, μορφη, ογδοντα, οδος, πεμπτη, πρωι, ρυθμιση, ρομα, σαββατο, συζυγο, σειρα, σωματειο, τηλ, τμημα, τριτη, τυπογραφειο, ωρες, εθνικο, υπουργειο, ιουνίου, μπροστα, παυλος, πληροφοριες, πυσδε, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα