ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:40 4/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 4-6-2018

-Στις φυλακές Ναυπλίου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για προσωρινή προφυλάκιση του, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, ο 26χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε το βράδυ της Κυριακής 27ης Μαΐου τον 70χρονο πατέρα του, στην άκρη του δρόμου, στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών, υποστηρίζοντας πως το κίνητρό του, ήταν η κακοποίηση

του, σεξουαλική και όχι μόνο, όπως και των δύο ανήλικων ετεροθαλών αδελφιών του, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού καθώς και της μεγαλύτερης ετεροθαλούς αδελφής του, με κοινό το αίτημα για επιεική αντιμετώπισή του από την δικαιοσύνη.

-«Η κυβέρνηση διώχνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση από την Ζάκυνθο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της ΝΕ ΝΔ Ζακύνθου Διονύσιος Καρδιανός «Μπούκιος», επισημαίνοντας τα εξής: «Μας είπαν ψέματα και μας ξεγέλασαν με τη δικαιολογία ότι είχαν αυταπάτες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρχηγού τους. Η καριέρα είναι χολέρα και η αριστεία ρετσινιά, σύμφωνα με τους υπουργούς και τους αμόρφωτους συμβούλους τους. Τώρα, στα πλαίσια της δικής τους ερμηνείας περί Περιφερειακής Ανάπτυξης, τι νομίζετε ότι κάνουν οι αδίστακτοι; Μεταφέρουν το ένα από τα δύο παλιά τμήματα της Ζακύνθου στο νέο πανεπιστήμιο τους στη Δυτική Αττική και βαπτίζουν Σχολή Περιβάλλοντος το ένα τμήμα της Ζακύνθου μαζί με ένα άλλο που θα είναι στο Αργοστόλι! Η Ζάκυνθος με τις καλύτερες εγκαταστάσεις με το πιο σύγχρονο κτίριο θα έχει ΜΟΝΟ ένα τμήμα! Αλήθεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, τι έχει να πει για αυτό; Τι έχει να πει τώρα που αδειάζει το νησί του από φοιτητές; Ο εκλεκτός του Βουλευτή Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, έχει καταλάβει τη σοβαρότητα του θέματος ή θα βγάλει καμία ανακοίνωση, τάχα διαμαρτυρίας, όταν δημοσιευθεί ο νόμος; Αυτό για αυτούς είναι νησιωτική ανάπτυξη παιδείας, για μας όμως είναι έγκλημα κατά της Περιφερειακής Ανάπτυξης κατά της Παιδείας και κατά του Νησιού μας».

-«Ο πολιτικός ‘’κωλοτούμπας’’, που ονομάζεται Νίκος Τσίπηρας (σ.σ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου), εξακολουθεί να προσβάλλει τη μνήμη του αδερφού μου και εμένα προσωπικά, αφού με νέες δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται στα έγγραφα που έστειλε εδώ και καιρό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ζητώντας την αποπομπή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν γνώριζε πως είχα το συγγενικό μου πρόσωπο στο Νοσοκομείο και δίναμε μάχη με τον καρκίνο, την οποία και τελικά χάσαμε πριν μερικούς μήνες. Μιλάει για πολιτικές παρεμβάσεις που δεν επέτρεψαν την εκδίωξή μου. Τον αποκαλώ συκοφάντη και πολιτικό ψεύτη, διότι ουδεμία παρέμβαση υπήρξε. Αντιθέτως, προσκόμισα όλα τα δικαιολογητικά που χρειάστηκαν από τα Νοσοκομεία και δικαιολόγησα πλήρως τις απουσίες μου», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Μαρίνος.

-Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 8:00μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πνευματικό Κέντρο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη, σημαντικότερα εκ των οποίων είναι η «Έγκριση τροποποίησης Συντελεστών των Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού Δήμου Ζακύνθου», η «Ενημέρωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων» και η «Ενημέρωση για την λειτουργία του Βιολογικού και του δικτύου αποχέτευσης».

-Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Παξούς, το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επί της ουσίας για τα αιτήματα και τις ανάγκες του νησιού. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε την πρόθεση της ΠΙΝ να σταθεί αρωγός του Δήμου, όπου υπάρχει ανάγκη, για την χρηματοδότηση έργων ή δράσεων και μάλιστα ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση από την ΠΙΝ για τη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου στους Παξούς.

-Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο η Στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση/Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) τoυ Δήμου Κέρκυρας με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της Πόλης της Κέρκυρας ως διεθνώς αναγνωρίσιμου Πολύ-θεματικού, Πολύ-προιοντικού και Δημιουργικού Πολιτιστικού Προορισμού». Από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) θα διατεθούν 27,7 εκατ. Ευρώ ενώ το σύνολο του προϋπολογισμού της Στρατηγικής ανέρχεται σε 71,1 εκατ. Ευρώ.

-Με εκπροσώπους του ΕΛΚΕΘΕ, των ΕΛΠΕ και του Ιονίου Πανεπιστημίου, είχε ευρεία σύσκεψη, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο γραφείο του, στις Αλυκές Κέρκυρας, προκειμένου να «ανιχνευτούν» οι δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας της ΠΙΝ με το ΕΛΚΕΘΕ και της αξιοποίησης των δυνατοτήτων στην ερευνητική δραστηριότητα των θαλάσσιων χώρων. «Η Περιφέρεια πρέπει να γνωρίζει όλες εκείνες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ξεκινήσει η εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ.Γαλιατσάτος.

-Το ωκεανογραφικό σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ» επισκέφθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τον Αντιπεριφερειάρχη στον Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος Διονύση Τσούκα. Το ερευνητικό σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι της Κέρκυρας, στο πλαίσιο του 12ου Πανελληνίου Συμποσίου με τίτλο «Γαλάζια Ανάπτυξη για τη μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου και την Ανατολική Μεσόγειο», το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου, ενώ συνδιοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων και το Σύλλογο Ερευνητών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚEΘΕ), σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του ΕΛΚΕΘΕ και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

-Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης δηλώνει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στην «COSCO» στον Πειραιά και στον δίκαιο αγώνα τους. Θεωρούμε ότι η τριήμερη επιτυχημένη απεργία ήταν «καρφί στο μάτι» εργοδοσίας και κυβέρνησης και αυτό επιβεβαιώνεται από την ταχύτητα με την οποία έσπευσαν λυτοί και δεμένοι να την κηρύξουν παράνομη και καταχρηστική με διαδικασίες fasttrack. «Δηλώνουμε, ταυτόχρονα ότι θα σας στηρίξουμε με όποιο τρόπο χρειαστεί και για την επερχόμενη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Ιούνη και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση πάρετε από εκεί και πέρα αλλά και για όσο διάστημα αποφασίσετε να συνεχίζετε το δίκαιο αγώνα σας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΕΚΚΙ, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους στην «COSCO».

-Στην διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2018» θα συμμετέχει ο Δήμος Κεφαλονιάς εκπροσωπούμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα την Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo», στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στα Σπάτα, με 92 χώρες να εκπροσωπούνται και περίπου 2000 εκθέτες. Θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Τα «Ποσειδώνια» είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ναυτιλιακά φόρουμ, που προωθεί ναυτιλιακές καινοτομίες και παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των συνεργασιών.

-Ανακοινώνεται από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λευκάδας, ότι το Σάββατο 9 Ιουνίου στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης του νησιού, με είσοδο από «Δαίρπφελδ» θα επιτρέπεται η διέλευση για τροφοδοσία έως τις 09:00 το πρωί, λόγω των προετοιμασιών για τους αγώνες του «8ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου Δρόμου». Διευκρινίζεται ότι η τροφοδοσία για το τμήμα του κεντρικού πεζόδρομου, από «Αρακλειώτη» έως «Άγιο Μηνά» μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται.

-Το «ΚΟΝΤΟΜΙΧΕΙΟ» είναι επισκέψιμο, ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 – 15:00, γνωστοποιεί ο Δήμος Λευκάδας. Το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο «Καβάλου», που βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία. Το Μουσείο αναφέρεται στα εργαλεία και τη σημασία τους για την κοινωνία αλλά και την εποχή που κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν, όπως και στο κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο της εργασίας του Λευκαδίτη στην προ-βιομηχανική εποχή.

-Τους δημότες και επισκέπτες ότι τα σπήλαια της «Μελισσάνης» και της «Δρογκαράτης», από την 1η έως και 30η Ιουνίου, θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα μέχρι και Κυριακή και ώρες 9:00 -18:00, ενημερώνει ο Δήμος Κεφαλονιάς.

-Στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 2527/99, προκειμένου να ελεγχθούν τα αθλητικά σωματεία που υπάγονται χωρικά στις Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, επίσης, να επικαιροποιηθεί η καταγραφή τους, στο αρχείο της Π.Ι.Ν. αλλά και να γίνει ο έλεγχος των προϋποθέσεων αδειοδότησης των αθλητικών εκδηλώσεων, παρακαλούνται όλα τα αθλητικά σωματεία του νομού, οποιοδήποτε αθλήματος, είτε νέα, είτε παλαιότερα, να καταθέσουν στην Π.Ε. Κεφαλονιάς – Τμήμα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα κατά περίπτωση, στοιχεία, που αφορούν το τρέχον έτος 2018. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή σχετική βοήθεια, αναφορικά με την πληρότητα των φακέλων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο αρμόδιο Τμήμα Τουρισμού – Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Ε. Κεφαλονιάς, στο τηλ.:2671.360.508, Προϊσταμένη – αρμόδια υπάλληλος Ευαγγελία Σαμόλη.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, το νησι, για μας, μαΐου, νεα δημοκρατια, μνήμη, ιουνίου, πεπ, ελκεθε, ελπε, αιγαιο, πειραιας, απεργια, νέα, metropolitan, expo, βενιζελος, δευτερα, διευκρίνιση, τηλ, ert, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2013, δικαιολογητικα, κοινωνια, μνήμη, χωρες, αθλητικα, εργαλεια, ζακυνθος, ημερησια, καριερα, μακρο, νησι, πλαισιο, ψεματα, ωρα, αγωνες, αεροδρομιο, αλληλεγγυη, αλυκες, αττικη, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, δευτερα, διαστημα, δημος, δηλωσεις, διευκρίνιση, διοικηση, δυτικη αττικη, δυτικη, εγγραφα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειπαν, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, ελκεθε, ελπε, εποχη, ετος, ευαγγελια, κυβερνηση, κτιριο, λειτουργια, μαΐου, μηνες, νοσοκομεια, παξους, πεπ, πρωι, πυλες, σαββατο, σπατα, σπηλαια, συγχρονο, σχεδιο, σχολειο, τηλ, τμημα, χολερα, ψευτη, ωρες, απο δευτερα, φυλακες, για μας, ιουνίου, κυριακη, νοσοκομειο, πληροφοριες, σπυρος, θεματα, υπεροχη
Τυχαία Θέματα