ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

13:08 6/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 6-3-2018

-«SOS ΕΚΠΕΜΠΕΤΑΙ για τους Παιδικούς Σταθμούς», επισημαίνει η δημοτική παράταξη «Μαζί για τη Ζάκυνθο», η οποία επανέρχεται στο θέμα αυτό, με επιστολή της, στον Δήμαρχο Π.Κολοκοτσά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Τσίπηρα, ζητώντας ξανά την αντικατάσταση της Προέδρου Μαρίας Μουζάκη.
Στην σχετική επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Ο τρόπος άσκησης διοίκησης από την κ.Μουζάκη αποδυναμώνει το Διοικητικό Συμβούλιο, οδηγεί σε παραιτήσεις των συμπολιτών

μας και σε απουσίες μελών από το συλλογικό όργανο του Νομικού Προσώπου. Παράλληλα εντείνει τις αντιθέσεις με τους εργαζόμενους και δημιουργεί ασφυκτική κατάσταση στην καθημερινότητα τους…Αλήθεια δεν σας συγκινεί η εκπεμπόμενη αγωνία για την διάλυση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών; Σας καθιστούμε υπεύθυνους για την απραξία σας και συμμέτοχους σε αυτά τα τραγελαφικά που έγιναν και δυστυχώς συνεχίζουν να γίνονται…Υλοποιήστε επιτέλους την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να συνεδριάσουμε με θέμα την αντικατάσταση της προέδρου…».

-Θρήνος στο Ληξούρι. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η γυναίκα που πυροβολήθηκε από τον γιό της στις 16 Φεβρουαρίου στη συγκεκριμένη πριοχή. Η 51χρονη γυναίκα πάλεψε γενναία και επί πολλές μέρες για να κρατηθεί στην ζωή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύτηκε, υπέκυψε εχθές στα τραύματά της. Δυστυχώς, το περιστατικό είχε την τραγικότερη κατάληξη…Πηγή: www.inkefalonia.gr

-Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), συμμετείχε με περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ, στην 40η Διεθνή Έκθεση τουρισμού «IFT 2018″, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το διάστημα 22-25 Φεβρουαρίου. Η ΠΙΝ για πρώτη φορά εμφανίστηκε με σύγχρονο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό στη Σερβική γλώσσα, το οποίο έτυχε ανάλογης υποδοχής από το πολυπληθές κοινό. Την ΠΙΝ, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι: «H ΠΙΝ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις Βαλκανικές αγορές, των οποίων η πελατεία, εκτός από τις αεροπορικές πτήσεις, μας επισκέπτεται σε μεγάλο βαθμό και οδικώς, κάτι στο οποίο έχουν μεγάλη συμβολή οι νέοι αυτοκινητόδρομοι».

-Συνεδριάζει με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:30, στο κτίριο του ΞΕΝΙΑ το δ.σ. της ΔΕΥΑΖ.
Επιστημονική ημερίδα διοργανώνει η Δημοτική Παράταξη “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ” την Τετάρτη 7-3-2018 και ώρα 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου, με θέμα: «Διαχείριση υγρών αποβλήτων στη Ζάκυνθο».

-Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο « PARK HOTEL» στα Γουβιά Κέρκυρας, με αποκλειστικό θέμα : «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έτους 2017».

-Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ζακύνθου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, καλεί στην εκδήλωση που οργανώνει στον «Κόκκινο Βράχο», την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. όπου θα μιλήσουν τα στελέχη του «Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Ζακύνθου», ενώ θα ακολουθήσει προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Εγώ είμαι», σκηνοθεσίας, Κατερίνας Ζουπάνου, κειμένου, Νίκου Μίχου, Κατερίνας Ζουπάνου και κινηματογράφησης, Γιώργου Παπαδημητρίου.

-Οι Δομές παροχής βασικών αγαθών δήμου Ζακύνθου (κοινωνικό παντοπωλείο-συσσίτιο, κοινωνικό φαρμακείο) καλούν τους δημότες του νησιού, που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 26950 24757.

-Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Κεφαλονιάς, ανακοινώνει ότι υπάλληλος της δομής θα βρίσκεται κάθε Πέμπτη στο Δημαρχείο Ληξουρίου από τις 11.30 έως τις 14.30, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής της Παλικής, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.). Τηλ.: 26713 62656

-Ο Δήμος Ζακύνθου, λόγω προκήρυξης 14 θέσεων στις πολυσύχναστες παραλίες, για τη τουριστική σεζόν 2018 και προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αριθμός των ναυαγοσωστών, συνεχίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσκαλώντας νέους από το νησί, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 10/3/2018 για την υλοποίηση τους, τον Μάρτιο, με σκοπό τη λήψη πτυχίου και εν συνεχεία την πρόσληψή τους στο Δήμο. Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο τουρισμού Δήμου Ζακύνθου στο τηλέφωνο 26953 61315 κ.Αθηνά Κάρδαρη.

-Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης καλεί σε τακτική Γενική Συνέλευση τους αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμής του , την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέματα:
1)Διοικητικός Απολογισμός 2017
2)Οικονομικός Απολογισμός 2017
3)Οικονομικός Προϋπολογισμός 2018
4)Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5)Προγραμματισμός Δράσης

-Στο πλαίσιο της έγκαιρης και απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των διαδικασιών κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς 2018-2019 (με τη συμμετοχή και της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού) η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου (Δ.Δ.Ε.Ζ.), ενημερώνει ότι οι σχετικές Υ.Α. πρόσκλησης υποψηφίων αναπληρωτών (και ωρομισθίων) για τις δομές της γενικής και ειδικής αγωγής, αναμένεται να εκδοθούν το ίδιο διάστημα με πέρυσι, περί τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

-Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση μέχρι 27 Μαρτίου.

-Η πληρωμή του Διατροφικού επιδόματος Νεφροπαθών –Μεταμοσχευμένων για το μήνα Δεκέμβριο 2017, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς (Μομφεράτου 30, Αργοστόλι, τηλ.26713-62703 κ. Καραδημήτρη Ιωάννα).

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου Ζακύνθου «Ερωτόκριτος» ενημερώνει ότι έως 10-3-2018 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), ανεβάζει τη θεατρική παράσταση ΄΄Ξενοδοχείο ο Παράδεισος ΄΄ του Ζωρζ Φεϋντώ, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Συγούρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, με ώρα έναρξης, 9:15μμ. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26950 61343-62350-44505.Τιμή Εισιτηρίου 10 €, μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι 5€.

-«Δυο νεαρά Ζακυνθινόπουλα ο Δανιήλ Λούντζης και ο Παναγιώτης Πλέσσας, με την κατάκτηση του χρυσού και χάλκινου μεταλλίου αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μας δίδαξαν ότι μέσα από την επίμονη προσπάθεια, τη συλλογική και συστηματική δουλειά, η νέα γενιά αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της και πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συγχαρητήριο μήνυμα της η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα