ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

12:50 5/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 5-3-2018

-«Θέλουμε να αποτελέσουμε τον τρίτο πόλο για την εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πρόσημο, απέναντι στην παλινόρθωση της δεξιάς και την δήθεν αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε μεταξύ άλλων στην πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, ο επικεφαλής τριμελούς κλιμακίου-στο οποίο συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ

και του Ποταμιού-και αναπλ. εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου (17 & 18 Μαρτίου), του νέου πολιτικού φορέα, καλώντας όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης και σε τοπικό επίπεδο να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία ανάδειξης συνέδρων καθώς και στην ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς.

-Συνάντηση με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί και ασχολούνται με την προστασία των δασών έως και τα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως είναι η καθαριότητα, είχε την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, και ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων Κώστας Κόκλας.
Σκοπός, σύμφωνα με τον Δήμο Ζακύνθου, ήταν να γίνει ένας προγραμματισμός για το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά το κυριότερο να αναπτυχθεί το δίκτυο του εθελοντισμού σε όλα τα χωριά του νησιού.
Όλοι επισήμαναν πως η συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά, ήταν σημαντική, δεδομένου ότι οι εθελοντές ήρθαν σε επαφή και γνωρίστηκαν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας και στοιχεία επικοινωνίας, ενώ άπαντες συμφώνησαν να γίνει επαναληπτική συνάντηση τις επόμενες ημέρες.

-Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, σε έκτακτη συνεδρίαση του, κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα για το θέμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, το οποίο και επέδωσε την περασμένη Παρασκευή, στο γραφείο του τοπικού βουλευτή και υπουργού και στο γραφείο του αντι-περιφερειάρχη του νομού.
Με το ψήφισμα ζητούνται, μεταξύ άλλων, μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση με τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

-Επιστημονική ημερίδα διοργανώνει η Δημοτική Παράταξη “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ” την Τετάρτη 7-3-2018 και ώρα 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου, με θέμα: «Διαχείριση υγρών αποβλήτων στη Ζάκυνθο».

-Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο « PARK HOTEL» στα Γουβιά Κέρκυρας, με αποκλειστικό θέμα : «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έτους 2017».

-Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ζακύνθου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, καλεί στην εκδήλωση που οργανώνει στον «Κόκκινο Βράχο», την ερχόμενη Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. όπου θα μιλήσουν τα στελέχη του «Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Ζακύνθου», ενώ θα ακολουθήσει προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Εγώ είμαι», σκηνοθεσίας, Κατερίνας Ζουπάνου, κειμένου, Νίκου Μίχου, Κατερίνας Ζουπάνου και κινηματογράφησης, Γιώργου Παπαδημητρίου.

-Η προγραμματισμένη για τις 10 Μαρτίου ημερίδα με θέμα την «υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την τουριστική ιατρική» αναβάλλεται, ενημερώνει ο Δήμος Ζακύνθου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, με τοπικούς- και εκτός Ζακύνθου -υψηλούς προσκεκλημένους της επιστημονικής κοινότητας. Υπενθυμίζεται ότι διοργανωτές της ημερίδας είναι ο γυναικολόγος-Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Νικήτας Σπίνος, και η ιατρική εταιρεία Ave Medical Services.

-Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης καλεί σε τακτική Γενική Συνέλευση τους αντιπροσώπους των σωματείων της δύναμής του , την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέματα:
1)Διοικητικός Απολογισμός 2017
2)Οικονομικός Απολογισμός 2017
3)Οικονομικός Προϋπολογισμός 2018
4)Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5)Προγραμματισμός Δράσης

-Στο πλαίσιο της έγκαιρης και απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των διαδικασιών κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς 2018-2019 (με τη συμμετοχή και της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού) η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου (Δ.Δ.Ε.Ζ.), ενημερώνει ότι οι σχετικές Υ.Α. πρόσκλησης υποψηφίων αναπληρωτών (και ωρομισθίων) για τις δομές της γενικής και ειδικής αγωγής, αναμένεται να εκδοθούν το ίδιο διάστημα με πέρυσι, περί τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

-Ανακοινώνεται από τον Δήμο Κεφαλονιάς ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων για το έτος 2018 προκειμένου να εκδοθούν οι αντίστοιχες άδειες χρήσης. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες να υποβάλλουν αίτηση με συνημμένα δικαιολογητικά στο τμήμα αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων του Δήμου Κεφαλονιάς. Εφόσον ο αιτούμενος χώρος παραμένει ίδιος σε σχέση με το έτος 2017 δεν απαιτείται νέα κάτοψη.

-Τη σύμβαση κατασκευής του έργου “Ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση και αναβάθμιση επαρχιακού οδικού τμήματος Αργοστόλι – κόμβος Κούταβου – γέφυρα Δεβοσέτου – κόμβος Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Δραπάνου” (Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς), συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και τελικού ποσού σύμβασης 113.213,65 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

-Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΑΝΟΥΣ ΕΠΑΡ. ΟΔΟΥ ΑΡ. 25 ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ» (Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς), με προϋπολογισμό 376.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο εντάσσεται στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με δαπάνη εργασιών 222.485,80 € και με συνολική αξία χωρίς Φ.Π.Α. 303.225,81 € .

-Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση μέχρι 27 Μαρτίου.

-Η πληρωμή του Διατροφικού επιδόματος Νεφροπαθών –Μεταμοσχευμένων για το μήνα Δεκέμβριο 2017, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς (Μομφεράτου 30, Αργοστόλι, τηλ.26713-62703 κ. Καραδημήτρη Ιωάννα).

-Συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο – (28-2-2018) -2 ημεδαποί, ένας 22χρονος άνδρας και ένα ανήλικο κορίτσι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για το αδίκημα της κλοπής. Εντοπίστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν και ενημερώθηκαν για περιστατικό κλοπής πορτοφολιού από έναν 81χρονο ημεδαπό.

-Εκτεταμένοι έλεγχοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων (ΓΕΠΑΔ) πραγματοποιήθηκαν το 24ωρο από 02-03-2018 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στις 03-03-2018, για την πρόληψη της παραβατικότητας, που σχετίζεται με κλοπές, διαρρήξεις, οδική ασφάλεια, κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά 47 άτομα, 29 ημεδαποί και 18 αλλοδαποί, να ελεγχθούν 551 οχήματα και 785 άτομα και να βεβαιωθούν 172 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 14 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έγιναν 16 συλλήψεις στην Κέρκυρα, 13 στην Λευκάδα, 11 στη Ζάκυνθο και 7 στην Κεφαλονιά.

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου Ζακύνθου «Ερωτόκριτος» ενημερώνει ότι έως 10-3-2018 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), ανεβάζει τη θεατρική παράσταση ΄΄Ξενοδοχείο ο Παράδεισος ΄΄ του Ζωρζ Φεϋντώ, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Συγούρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, με ώρα έναρξης, 9:15μμ. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26950 61343-62350-44505.Τιμή Εισιτηρίου 10 €, μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι 5€.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, συριζα, δημαρ, ΠΑΣΟΚ, καλοκαιρι, hotel, εταιρεία, προυπολογισμος, συμμετοχή, νέα, ΦΠΑ, τηλ, συλληψεις, κερκυρα, σεισμος, τελη κυκλοφοριας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, ημερα της γυναικας, το θεμα, αιτηση, θεμα, ιατρικη, κεφαλονια, λευκαδα, νησι, ντοκιμαντερ, πλαισιο, υπευθυνη δηλωση, ωρα, αφορμη, βραδυ, γεφυρα, γινει, διαστημα, δημος, δηλωση, διοικηση, δικτυο, εγινε, αιθουσα, ευρω, εκπαιδευση, ενεργα, εταιρεία, ετος, ζακυνθο, ιδιο, ζητουνται, κομβος, λειτουργια, νικητας, ξενοδοχειο, οχηματα, πεμπτη, πτυχιο, συντηρηση, συμμετοχή, σκηνοθεσια, τιμη, τηλ, τμημα, τριτη, ωρες, ασφαλεια, ηλεκτρονικα, κωστας, κυριακη, ομαδες, πληροφοριες, σπυρος, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα