ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

12:48 2/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 2-3-2018

-«Έφοδος» της αστυνομίας χθες στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή «Λίβας», μετά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από καταγγελία του συλλόγου προστασίας «Βραχιώνα» για την έλλειψη άδειας της μονάδας, αλλά και την παρέμβαση του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων για παρεμπόδιση της λειτουργίας της, με την υπόθεση να καταλήγει στην εισαγγελέα Ζακύνθου.

-«Η κυβέρνηση της Αριστεράς ανακουφίζει αποφασιστικά τους αγρότες και κτηνοτρόφους δανειολήπτες

της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα διευθέτησης των οφειλών των αγροτών με ευνοϊκούς όρους, που λαμβάνουν υπόψη την βιώσιμη οικονομική δυνατότητα, βάσει των τρεχουσών προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και της εισοδηματικής ικανότητάς τους. Επιπλέον με ρυθμίσεις, όπως αυτή, προστατεύει στην πράξη την πλειοψηφία της κοινωνίας, και ανοίγει νέους δρόμους με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής.

-Σύσκεψη θα γίνει σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 10πμ στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Ζακύνθου, με θέμα την πολιτική προστασία. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, έχει ζητήσει τη συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο νησί, ώστε να συζητηθούν μια σειρά από θέματα και να γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

-Σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου. Θα παραστεί τριμελές κλιμάκιο υπό τον Αναπλ. Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρο Καρανικόλα, η δε συζήτηση θα έχει ως θέμα το επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο (17 & 18 Μαρτίου). Το «Κίνημα Αλλαγής» καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να παραστούν στην εκδήλωση.

-Με επιστολή του, προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Ζάκυνθο» Γ.Αρμένης, τον καλεί να συγκαλέσει συνεδρίαση με θέμα τις επικείμενες εργασίες άντλησης υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνεδρίαση, ο κ.Αρμένης, ζητά να συμμετέχουν οι επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς του νησιού.

-«Σε συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, παρενέβησαν εργαζόμενοι και σωματεία για να τον ακυρώσουν και εντελώς απρόκλητα δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν με βιαιότητα κάνοντας χρήση χημικών», επισημαίνει το ΕΚΖ. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», προσθέτει.

-Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας (08-11) για τη δυνατότητα μετάβασης των εκπαιδευτικών στην Αθήνα στο σημερινό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης καλεί στην σημερινή κινητοποίηση , στη ΔΔΕ Ζακύνθου στις 12 μμ.

ΕΛΜΕ Κεφαλονίας-Ιθάκης καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της βδομάδας δράσης για τους αναπληρωτές και την σημερινή Πανελλαδική κινητοποίηση, να συμμετέχουν:
Στην 3ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΟΛΜΕ
Επίσης, στην κινητοποίηση στις 12μμ στα γραφεία της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, όπου θα κατατεθεί το σύνολο των αιτημάτων και στη συνέχεια στην Αντιπεριφέρεια για το ζήτημα της στέγασης.
Η ΕΛΜΕ- ΚΙ έχει αποφασίσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, για όσους εκπαιδευτικούς θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

-Στο πλαίσιο της έγκαιρης και απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των διαδικασιών κατάρτισης των πινάκων αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς 2018-2019 (με τη συμμετοχή και της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού) η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου (Δ.Δ.Ε.Ζ.), ενημερώνει ότι οι σχετικές Υ.Α. πρόσκλησης υποψηφίων αναπληρωτών (και ωρομισθίων) για τις δομές της γενικής και ειδικής αγωγής αναμένεται να εκδοθούν το ίδιο διάστημα με πέρυσι, περί τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

-Ανακοινώνεται από τον Δήμο Κεφαλονιάς ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων για το έτος 2018 προκειμένου να εκδοθούν οι αντίστοιχες άδειες χρήσης. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες να υποβάλλουν αίτηση με συνημμένα δικαιολογητικά στο τμήμα αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων του Δήμου Κεφαλονιάς. Εφόσον ο αιτούμενος χώρος παραμένει ίδιος σε σχέση με το έτος 2017 δεν απαιτείται νέα κάτοψη

-Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ (ΤΜΗΜΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ)», (στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς) με προϋπολογισμό 250.000,00 € με ΦΠΑ. Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ», με προϋπολογισμό 1.000.000,00 € με ΦΠΑ Το έργο εντάσσεται στην κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ με συνολική αξία χωρίς Φ.Π.Α. 806.451,61 €.

-Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Πουλτίδη, είχε εχθές το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Τον κ.Πουλτίδη συνόδευε ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας Ανδρέας Ρίζος. Στη συνάντηση, ο κ.Γαλιατσάτος καλωσόρισε το νέο Περιφερειακό Διοικητή και του ευχήθηκε γόνιμη και παραγωγική θητεία, ενώ επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

-Τα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων, απένειμε το βράδυ της Τετάρτης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο 2, του τμήματος Ιστορίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου, παρευρέθησαν καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι βραβευθέντες μαθητές, οι γονείς τους και οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν ενεργά στις καινοτόμες προτάσεις των μαθητών.

-Η πληρωμή του Διατροφικού επιδόματος Νεφροπαθών –Μεταμοσχευμένων για το μήνα Δεκέμβριο 2017, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς (Μομφεράτου 30, Αργοστόλι, τηλ.2671362703 κ. Καραδημήτρη Ιωάννα).

-Η Κοινοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Ενηλίκων Κερίου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ζακύνθου, θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης-πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα μέλη της τοπικής κοινότητας, το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 11:00, στο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου Κερίου.

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου Ζακύνθου «Ερωτόκριτος» ενημερώνει ότι έως 10-3-2018 (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), ανεβάζει τη θεατρική παράσταση ΄΄Ξενοδοχείο ο Παράδεισος ΄΄ του Ζωρζ Φεϋντώ, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Συγούρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, με ώρα έναρξης, 9:15μμ. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26950 61343-62350-44505.Τιμή Εισιτηρίου 10 €, μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι 5€.

-Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου με την προβολή της Ελληνικής ταινίας: «1968» . Ημέρες και ώρες προβολών: Παρασκευή 2/3: 9.00μμ-Σάββατο 3/3 : 6.30μμ και 9.00μμ-Κυριακή 4/3:7.00μμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα