ΕΡΤ Ζακύνθου: Δελτίο τοπικών – περιφερειακών ειδήσεων

16:49 12/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών – περιφερειακών ειδήσεων -12-1-2018

-Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10.30 το πρωί στην πρώην Νομαρχία από το ΕΚΖ, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, που θα ψηφιστεί την Δευτέρα στην βουλή. Συλλαλητήριο την Δευτέρα, στις 7μμ μπροστά από τα γραφεία του ΕΚΖ. Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί η ΕΛΜΕΖ. Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. στο ΕΚΚΙ στο Αργοστόλι. Συμμετέχει η ΕΛΜΕΚΙ με 3ωρη στάση εργασίας

(11πμ-2μμ). Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Ζακύνθου-Κεφαλονιάς και όλης της χώρας, τουλάχιστον, για ένα 24ωρο, αρχής γινομένης από σήμερα, με απόφαση της ΠΝΟ.

-‘’Η νέα χρονιά αποτελεί ορόσημο για τη χώρα καθώς έχει διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση με ριζικές αλλαγές που έχουν επιφέρει στροφή στην οικονομία , την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και την έξοδο από την μνημονιακή εποχή τον Αύγουστο του 2018, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο συντονιστής της τοπικής νομαρχιακής του Σύριζα Αντ. Κασσιμάτης με αφορμή την πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 8 μμ στο ξενοδοχείο Παλατίνο, με ομιλητή τον τοπικό Βουλευτή και Υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή.
Για τα ζητήματα του δήμου, ως επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης, ο κ.Κασσιμάτης, μίλησε για σημαντική δυσλειτουργία της πλειοψηφίας, η οποία δεν μπόρεσε να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
«Ανάλογη νομολογία δεν υπάρχει σχετικά με τις πλαστές δικαστικές εντολές όπως αποκαλύφθηκαν στο δήμο πρόσφατα και που αποδεικνύουν και τα διοικητικά του προβλήματα», ανέφερε από την πλευρά του, ο νομικός και μέλος της νομαρχιακής του σύριζα Λευτέρης Γιαννατος.

-Έως τον Μάιο, πρόκειται να γίνουν οι δημοπρατήσεις για την ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στον Λίβα, ενώ η ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών είναι ευθύνη του δήμου και δη η σχετική χρηματοδότηση, όπως δήλωσε εχθές στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Δήμαρχος Π.Κολοκοτσάς.

-Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, σήμερα στις 7:00μ.μ για την έγκριση προϋπολογισμού & ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων για το έτος 2018 και την έγκριση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζακύνθου «Κ.Ε.ΔΗ.Ζ». Επίσης, στις 8:30μ.μ. ακολουθεί και δεύτερη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Ζακύνθου & ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης για το έτος 2018.

-Την παρασκευή 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ζακύνθου , παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτή Ηρακλείου κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

-«Παρατηρείται μια έξαρση του φαινομένου να περιτριγυρίζουν επικίνδυνα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία κάποιοι ιδιοκτήτες τους τα άφησαν ελεύθερα», επισημαίνει ο Δήμος Ζακύνθου, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, «παρά την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του, το ποσό των 13.000 ευρώ για περισυλλογή και στείρωση».

-Ο Δήμος Ζακύνθου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του Νομού ότι όσοι από αυτούς δεν πρόλαβαν να λάβουν γνώση για τις καταστάσεις κατανομής μεριδίων επιλέξιμων βοσκοτόπων ετών 2016 και 2017 και δεν πλήρωσαν τα τέλη, μπορούν να το πράξουν έως τις 15 Φεβρουαρίου. Τηλ. για πληροφορίες 26950-27 722.

-Το ΔΣ του Ναυταθλητικού Ομίλου Ζακύνθου, προσκαλεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου & ώρα 17.00 στον Κόκκινο Βράχο για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

-Στην Αθήνα μετέβη προχθές, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φοντάνας για σειρά συναντήσεων στα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομίας, για θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

-Καντάδες και μελωδίες Επτανησιακές, θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Κύκλου ΓΕΦΥΡΕΣ, αύριο στις 8.30μμ. Την Κεφαλονιά θα εκπροσωπήσει η Χορωδία Λειβαθούς της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με μαέστρο τον Βασίλη Καλογηρά.

-Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», προβάλλεται η Ελληνική ταινία: «ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ». Σήμερα : 9.30μμ-το Σάββατο: 6.00μμ & 9.00μμ-και την Κυριακή 7.00μμ.

Keywords
ΕΡΤ, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, βουλη, συμμετοχή, ΠΝΟ, νέα, αντ, τηλ, αθηνα, θεατρο, συριζα, απεργια πνο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, αλλαγη ωρας, απεργια 11 μαιου, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αδεσποτα, αντ, γνωση, θεμα, κεφαλονια, οικονομια, οροσημο, πλαισιο, ωρα, αφορμη, βρισκεται, γραφεια, δευτερα, δημος, ευρω, υπαρχει, εποχη, ετων, ετος, ευθυνη, μαεστρο, μεγαρο μουσικης, νομαρχια, ξενοδοχειο, πιτας, πλοια, πρωι, σαββατο, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σκυλια, τηλ, χωρα, κυριακη, μπροστα, πληροφοριες, θεματα
Τυχαία Θέματα