ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 6 Σεπτεμβρίου 2018

10:57 6/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργατικό Κέντρο-Δίκες
Αναβολή για τις 24 Οκτώβρη η δίκη της Ρ. Πατσατζή

Αναβλήθηκε για τις 24 Οκτώβρη 2018 η προγραμματισμένη για χθες τακτική δικάσιμος της Ρυΐας Πατσατζή, η οποία απολύθηκε παράνομα από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής τον Μάρτιο του 2018, όπου εργαζόταν περίπου επί μια 20ετία, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ,

το Ε.Κ. Κομοτηνής είναι η μοναδική περίπτωση, όπου μια συνδικαλιστική οργάνωση (και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος με την ομάδα του) αντί να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους από τις απολύσεις και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, να κάνει το ίδιο απολύσεις και μάλιστα παράνομες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και αποφάσεις του ΣΕΠΕ.
«Ο νόμος και η κοινωνία στην Κομοτηνή να σταθούν στο ύψος τους και να μην υποκύπτουν στα παιχνιδάκια των συσχετισμών. Επιτέλους η ΓΣΕΕ θα πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να πάψει να «χαϊδολογάει» τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Παντελή Μαγαλιό, γιατί εκτίθεται άσχημα και εκθέτει και το Συνδικαλιστικό κίνημα τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Νίκος Παπακωνσταντίνου: Κομβικής σημασίας η δίκη για όλους τους εργαζόμενους


Επι πλέον πρόσθεσε πως εδώ και μήνες λόγω της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει κάνει ο κ. Μαγαλιός στην υπάλληλό του που απέλυσε δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα για την ανεργία και ούτε επίδομα ανεργίας μπορεί να πάρει. Στόχος αυτής της καλοστημένης ιστορίας είναι η οικονομική εξαθλίωση της απολυμένης. Πρέπει αυτή η υπόθεση να τελεσιδικήσει με αίσια έκβαση για την υπάλληλο που απολύθηκε, καθώς όλοι οι εργοδότες από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιούν την μέθοδο Μαγαλιού(σ.σ. πρόεδρος Εργατικού Κέντρου να σου πετύχει) για τις απολύσεις των εργαζομένων τους, με σκοπό να τους εξαθλιώνουν οικονομικά και να μην έχουν να περιμένουν τίποτα.

Κυβέρνηση-Πολιτική
Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα στην Ξάνθη


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωΐ επίσκεψη στην Ξάνθη και κατά πάσαπιθανότητα ο κ. Ρήγας θα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΣ Α. Στεφανή και θα έχει επαφές κυρίως στο Δ΄ Σώμα Στρατού, στο πλαίσιο μίνι περιοδείας που θα πραγματοποιήσει ενώ μεταξύ άλλων, εκτός από το Στρατηγείο, θα επισκεφθεί τα έργα για το νέο πάρκο στο Στρατόπεδο Στεφανίδη.

Στη Θράκη ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής

Στη Θράκη βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, έχει ήδη συναντήσει το νέο τοποτηρητή της Μουφτείας Κομοτηνής και το νέο τοποτηρητή της Ξάνθης. Είναι η πρώτη του επίσκεψη μετά την τοποθέτηση των νέων τοποτηρητών στις Μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής στη θέση των παλαιών που συνταξιοδοτήθηκαν .
Η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την καθυστέρηση ψήφισης του Προεδρικού Διατάγματος που απαιτείται για την εφαρμογή του Νόμου που καταργεί τη δικαιοδοσία της Μουφτείας σε υποθέσεις κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου και την καθιστά προαιρετική, μεταφέροντας τη δικαιοδοσία στην τακτική δικαιοσύνη.

Κόμματα
Την Κομοτηνή επισκέπτονται την προσεχή Παρασκευή κλιμάκιο Βουλευτών της ΝΔ


Την Κομοτηνή επισκέπτεται αύριο κλιμάκιο Βουλευτών της ΝΔ.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Λασιθίου και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Φθιώτιδος, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης.
Το κλιμάκιο της ΝΔ θα πραγματοποιήσει στις 9 το πρωΐ της Παρασκευής στο Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής.
Στις 10:00 Επίσκεψη στο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος
Στις 10.30 πμ Επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής
Στις 12.00 πμ Επίσκεψη σε επιχειρήσεις στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής
Στη 13.30 μμ Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο
Στις 14.00 μμ Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Νομού
Στις 18.00 μμ Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ
Και τέλος στις 19.00 μμ Εκδήλωση – ομιλία στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Ο Αντιπρόεδρος την ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης στην Ξάνθη

Ο Αντιπρόεδρος την ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης την Τέταρτη 12 Σεπτεμβρίου με κλιμάκιο στελεχών της ΝΔ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ξάνθη , θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς του Νομού θα επισκεφτεί επιχείρησης και οργανισμούς και το βραδύ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η τοπική ΝΔ στην Ξάνθη.

O Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη

O Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο υπεύθυνος του τομέα αυτοδιοίκησης Άγγελος Τόλκας, θα βρεθούν στην Ξάνθη την ερχόμενη Τρίτη11 Σεπτεμβρίου , όπου το κόμμα διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ελισσώ.

Επετειακό φεστιβάλ του ΚΚΕ

Το επετειακό φεστιβάλ για τα 100 χρόνια ΚΚΕ και τα 50 χρόνια ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις επτά και μισή το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης Κομοτηνής.

Επιμελητήρια
Τελευταία μέρα της έκθεσης τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας

Ολοκληρώνεται σήμερα η Έκθεση τοπικών προϊόντων και Οικοτεχνίας, του Επιμελητηρίου της Ξάνθης, με Εξήντα περίπτερα ασφυκτικά γεμάτα στο ΑΟΞ.
Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των γιορτών παλιάς πόλης της Ξάνθης.
Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάδειξη, πιστοποίηση και ενσωμάτωση των τοπικών προϊόντων αυτών στα μενού των Ξενοδοχείων και των μονάδων εστίασης, αλλά και στα σημεία αγοράς της Θράκης, αλλά και άλλων γειτονικών περιοχών.
«Με την πιστοποίηση τα τοπικά προϊόντα θα πάρουν την προστιθέμενη αξία που τους αξίζει και αυτό θα σημάνει και ενίσχυση του εισοδήματος του παραγωγού και αύξηση των θέσεων εργασίας. Πολύ σύντομα τα προϊόντα αυτά θα υπάρχουν στο μενού των ξενοδοχείων και των εστιατορίων της Ξάνθης, καθώς έχει γίνει μια πρώτη προεργασία του Επιμελητηρίου με τους Ξενοδόχους και τους Εστιάτορες», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μωραΐτης.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό τις ώρες 5 το απόγευμα με 10 το βράδυ, όπου θα έχει και την ευκαιρία πέραν του να τα δοκιμάσει , αλλά και να τα αγοράσει.

ΔΠΘ
ΔΠΘ: Ένα Δυνατό Ακριτικό Πανεπιστήμιο με όλα τα ιδρύματα από τη Θες/νικη και ανατολικά


«Εμείς ποτέ δεν κλείσαμε την πόρτα του διαλόγου. Εμείς πάντα επιθυμούσαμε την ένταξη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ στο ΔΠΘ και πιστεύουμε πως αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει, καθώς αυτό είναι η μόνη ρεαλιστική λύση», υποστήριξε ο τέως πρυτανεύων του ΔΠΘ, Στάυρος Τουλουπίδης.
Ο κ. Τουλουπίδης για την τοποθέτηση του αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, που υποστήριξε πως υπάρχει απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ στις 24 Ιανουαρίου για διακοπή του διαλόγου με το ΤΕΙ, εξήγησε πως, αυτό ήταν τυπικό και προέκυψε μετά το αποτυπωμένο ενδιαφέρον του ΤΕΙ ΑΜ-Θ για συνένωση με το ΤΕΙ Σερρών, Θες/νίκης και με το Διεθνές Πανεπσιτήμιο Θες/νικης. «Γνωρίζουν πως η απόφαση της Συγκλήτου αυτή δεν αφορούσε την ουσία, καθώς οι πόρτες του ΔΠΘ ήταν πάντα ανοικτές».
Μάλιστα ο κ.Τουλουπίδης ανακοίνωσε και νέα προσπάθεια διεύρυνσης του Δημοκριτείου προς τα δυτικά, συμπεριλαμβάνοντας και το ΤΕΙ Σερρών , Θες/νικης και Διεθνούς Πανεπιστημίου, με στόχο την ίδρυση ενός δυνατού ακριτικού Πανεπιστημίου.

Εκπαίδευση
36 σχολεία της Ξάνθης με σχολικά γεύματα τη φετινή χρονιά

36 Δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη και τις γύρω περιοχές θα συμμετάσχουν φέτος στο πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα που θα υλοποιείται σε αίθουσες σίτισης που ορίζονται από τον σύλλογο διδασκόντων, ως τις 13.45 για μαθητές που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο σχολείο και ως τις 14.00 για όσους το παρακολουθούν. Η σχετική απόφαση, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και η υλοποίηση ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά.
Τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης που συμμετέχουν είναι τα 1ο, 2ο, 6ο, 7ο, 8ο, 11ο, 15ο, 17ο, 20ο, Κιμμερίων, Μικρού Ευμοίρου, Σταυρούπολης, Αβδήρων, Διομήδειας, Πετεινού, Γενισέας, Πολυσίτου, 1ο ειδικό σχολείο, ειδικό κωφών και βαρήκοων, καθώς και τα μειονοτικά Χρύσας, 2ο Ξάνθης, 1ο και 2ο Κιμμερίων, Σουνίου, Λευκόπετρας, Σελέρου, Φιλίων, Σημάντρων, Κατραμίου, Βαφέικων, Ακάρπου, Αλκυώνης, Βελοχωρίου, Παλαιού Ζυγού και Φελώνης.

Συμμετοχή της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης στο συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.

Όπως κάθε χρόνο η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης συμμετέχει στο πανεργατικό-πανυπαλληλικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη εν όψει της Δ.Ε.Θ.
Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ξάνθης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προτίθεται να διαθέσει λεωφορεία για τη μεταφορά των συναδέλφων/ισσών από Ξάνθη για Θεσσαλονίκη με επιστροφή. Όσες/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη της γραμματείας.

Αυτοδιοίκηση
Έτοιμο το “Μονοπάτι Πολιτισμού” στην Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και η σήμανση για το “Μονοπάτι Πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης στην περιοχή της ΔΕ Σταυρούπολης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στην περιοχή από την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με τη συνεργασία πεζοπορικών και φυσιολοατρικών σωματείων και εθελοντών.
Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαραλαμπος Δημαρχόπουλος, πρόκειται για ένα πεζοπορικό μονοπάτι 70 χιλιομέτρων που ξεκινά από την Παλιά Πόλη και καταλήγει στην ορεινή περιοχή. Καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε για να αναδείξει όλες τις περιοχές φυσικού κάλους και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά επίσης προσφέρει σημεία πρόσβασης σε ξενοδοχεία ή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Απευθύνεται σε 40 εκατομμύρια λάτρεις του περιπατητικού τουρισμού σε όλη την Ευρώπη και πρόκειται να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή, σημειώνει ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Πολιτισμός
Γιορτές Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς στην πλατεία Μητροπόλεως σήμερα στις 20:00 θα δοθεί συναυλία με τον Γιώργο Καριπίδη και στις 21:00 η συναυλία με την Γιώτα Νέγκα.

Ταξίδι Γνωριμίας με την Ευρώπη

Σήμερα Πέμπτη στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct – Ξάνθης), συμμετέχοντας στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2018, πραγματοποιούν στην Σκηνή Νησάκι στην οδό Ορφέως και Πινδάρου (παπάκια) την εκδήλωση,
«Ταξίδι Γνωριμίας με την Ευρώπη»
Επιμέλεια: Βαμβακά Ζωή, Πολιτικός Επιστήμονας, Υπεύθυνη Πληροφόρησης και Επικοινωνίας του Κέντρου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αυτοδιοίκηση –Πολιτισμός
Παράσταση Καραγκιόζη από τον Γ. Βουλτσίδη

Με αφορμή την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς, η ΔΚΕΠΠΑΚ καλεί μικρούς και μεγάλους στην καθιερωμένη παράσταση Καραγκιόζη που δίνει κάθε χρόνο, το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη.
Ο τίτλος της παράστασης είναι ο Καραγκιόζης στο Λαβύρινθο του Μίνωα».
Η παράσταση θα δοθεί σήμερα στις 8 μ.μ., στην πλατεία Γιώργου Εξηντάρη.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Θρακιώτης Σκηνοθέτης και Καραγκιοζοπαίχτης, Γιάννης Βουλτσίδης, σημείωσε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, στο χώρο του Μικρού Διάκοσμου, στον οικισμό του Ιμέρου Μαρώνειας, θα λάβει χώρα ένας κύκλος εκδηλώσεων, με τον τίτλο «Δημήτρεια», που θα συνδέεται με την συγκομιδή των καρπών της γης.

Θεατρική παράσταση Πειρατές και Πριγκίπισσες σήμερα

Η θεατρική παράσταση ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ θα δοθεί τελικά σήμερα στην Κομοτηνή στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής . με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
Τιμή εισιτηρίου:10€

Το 5ο φεστιβάλ μπύρας στην Κομοτηνή 7-8 Σεπτεμβρίου

Στο 5ο Φεστιβάλ μπύρας το οποίο θα διοργανωθεί το διήμερο Παρασκευής και Σαββατο, όπου θα εμφανισθούν η Ζωή Τηγανούρια την Παρασκευή, με την μουσκή παράσταση, «Έτσι είναι η Ζωή» και ο Δημήτρης Μπάσης το Σάββατο στις 9 στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.
Η τιμή εισόδου έχει οριστεί στα 5 ευρώ.

Aστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για πλαστογραφία


Συνελήφθη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι γνήσιες είχαν αφαιρεθεί από αστυνομική υπηρεσία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, αδωνις γεωργιαδης, ΓΣΕΕ, σεπε, κομοτηνη, επιδομα, ξανθη, ΓΕΣ, νεα δημοκρατια, καπη, sos, ΚΚΕ, κνε, δπθ, τει, λύση, νέα, σχολεια, συμμετοχή, θεσσαλονικη, βενιζελος, λεωφορεια, europe, θεατρο, σαββατο, δηπεθε, ημεδαπός, συλληψεις, ert, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αξια, απολυσεις στο δημοσιο, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, επιδομα παιδιου, η ζωη, κοινωνια, ημεδαπός, το θεμα, αυτοκινητο, δπθ, θεμα, θρακη, κνε, ξενοδοχεια, πλαισιο, προγραμμα, ρηγας, σεπε, υψος, αυξηση, αξιζει, ανεργια, τει, αφορμη, βραδυ, βρισκεται, γινει, δηπεθε, δικη, δοθει, διημερο, δικτυο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκβαση, εκθεση, εργα, εξηντα, επιδομα ανεργιας, επτα, εταιρια, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ζωη τηγανουρια, ιδιο, η δικη, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, υποθεση, θεατρο σκιων, ιδρυμα, ομιλια, καπη, κυκλος, κομμα, κωφων, μηνες, μινι, νεγκα, νιαρχος, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, ουσια, παπακωνσταντινου, πειρατες, πεμπτη, πιστοποιηση, πορτες, πορτα, ρηγα, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, συντομα, συγκεντρωση, σωμα, σχολειο, τει σερρων, τεως, τιμη, τμημα, τιτλος, υλοποιηση, φεστιβαλ, χρηστος, ιωαννης, ωρες, δημητρης, δημοτικα, εφαρμογη, γιωτα, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, κωστας, σκηνη, sos
Τυχαία Θέματα