ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 28-09-2017

11:19 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Επίσκεψη του Βαγγέλη Αποστόλου στην Καβάλα και την Ξάνθη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου επισκέπτεται σήμερα τις περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης.
Το πρωί ο Υπουργός θα κηρύξει τις εργασίες της συνεδρίασης της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θάλασσας και Αλιείας 2014 – 2020 που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα.

Στη συνέχεια, στη 1 το μεσημέρι θα επισκεφτεί

τη λίμνη Βιστωνίδας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό της περιοχής και έπειτα θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας Καβάλας.
Αυτοδιοίκηση

Με τον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση συναντώνται οι Περιφερειάρχες

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), Παναγιώτη Κορκολή, συναντώνται οι Περιφερειάρχες σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί η πορεία υλοποίησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ.

Αναβολή για τις 2 Οκτωβρίου της συνεδρίασης του ΠΣ ΑΜ-Θ

Λόγω της κήρυξης της Σαμοθράκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 και της συνάντησης του ΔΣ της ΕΝΠΕ σήμερα στην Αθήνα με τον Υπουργό κ. Χαρίτση, αναβάλλεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 28ης Σεπτεμβρίου 2017 και μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 μ.μ., προκειμένου ο Περιφερειάρχης να ενημερώσει τόσο τον ίδιο τον Υπουργό όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη για τα θέματα που έχουν προκύψει και για τις αναγκαίες εκ μέρους τους ενέργειες.

Συζήτηση για τη Σαμοθράκη ζητά ο Καραλίδης στο Περιφερειακό συμβούλιο

Με επιστολή του προς το Περιφερειακό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φ. Καραλίδης ζητά συζήτηση για την καταστροφή στη Σαμοθράκη, ώστε να προσδιοριστούν:
•το ύψος των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι και το νησί,
•οι τρόποι αντιμετώπισης καθώς και
•η πίεση που θα ασκηθεί προς τα αρμόδια υπουργεία,
ώστε οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες για την αποκατάσταση των ζημιών να μην μείνουν λόγια κενά αλλά να υλοποιηθούν.
ΟΧΙ του Δήμου Ξάνθης για λατομείο στην Σταυρούπολη
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης εκφράζοντας όχι μόνο τη βούληση και σύμφωνη γνώμη όλων των κάτοικων του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής της Σταυρούπολης, άλλα και των φορέων και των πολιτών ολόκληρου του Δήμου και του Νομού, διατυπώνει ομόφωνα την αντίθεσή του στην προοπτική εγκατάστασης λατομείου στο βουνό – ΒΡΑΧΙΑ – που βρίσκεται απέναντι από τον οικισμό Σταυρούπολης, όπου ήδη ξεκίνησαν εργασίες μεταλλευτικών ερευνών για την εύρεση εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος μαρμάρου.

Διανομή κρεάτων και ειδών παντοπωλείου σήμερα από τους Δήμους

Ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης καθώς και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών κάνουν γνωστό πως και σήμερα από τις οκτώ και μισή έως τις δυόμιση ώρα-λόγω παραλαβής νωπών κρεάτων και ειδών παντοπωλείου – θα τα διανείμουν στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.
Τόποι διανομής είναι:
 για τον Δήμο Κομοτηνή – το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ. Μαρασλή 1),
 για τον Δήμο Αρριανών στα Δημοτικά καταστήματα Φιλλύρας και Αρριανών. Επίσης τόποι διανομής το Δημοτικό κατάστημα Κέχρου και Οργάνης,
Τέλος για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαππών, ο χώρος του αμαξοστασίου (πρώην ΔΕΑΣ) στις Σάππες, για τη Δ.Ε. Ξυλαγανής ο χώρος του αμαξοστασίου (απέναντι από το στρατόπεδο) στην Ξυλαγανή.

Facebook LIVE: «Δήμος Κομοτηνής – Εξωστρέφεια και Ευρωπαϊκά Προγράμματα» με το Δήμαρχο Κομοτηνής

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΠΑΜ-Θ δίαυλος ενημέρωσης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την απασχόληση και τις επενδύσεις» #InvestinRodopi, διοργανώνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook (στο σύνδεσμο με θέμα «Δήμος Κομοτηνής – Εξωστρέφεια και Ευρωπαϊκά Προγράμματα».
Στη ζωντανή μετάδοση συμμετέχουν η κυρία Λ. Σαλτσίδου (Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής), ο κύριος Γ. Πετρίδης (Δήμαρχος Κομοτηνής) και ο κύριος Δ. Γκαρτσώνης (Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Κομοτηνής).

Σήμερα ανοίγει η αυλαία για το agora festival

Ξεκινά σήμερα στις 6 το απόγευμα το AGORA FESTIVAL το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή.
Συγκεκριμένα σήμερα η δράση synergia 2017 περιλαμβάνει έκθεση προώθησης τοπικών προϊόντων. Στην έκθεση παίρνουν μέρος όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματικών και βιοτεχνικών σωματείων Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης 40 εκθέτες, που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους ή τις υπηρεσίες τους στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Στις 7:30 το απόγευμα θα βραβευθεί η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης για την πολυετή προσφορά της. Αύριο θα λάβει χώρα η δράση ‘λευκή νύχτα’, όπου όλα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι της 12 το βράδυ.
Την ίδια στιγμή στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα τρέχουν εκδηλώσεις με μουσική, ξυλοπόδαρους, κλόουν, ενώ θα εμφανιστούν και οι τυμπανιστές .
Για την λευκή νύχτα μίλησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κυριακή Κωνσταντινίδου η οποία διευκρίνισε ότι το βράδυ της Παρασκευής θα κλείσουν οι οδοί Ορφέως, Σοφίας Βέμπο, Παρασίου, Β. Παύλου και Αγ Γεωργίου.
Αξίζει να υπογραμμισθεί η προσφορά ιδιωτών χορηγών καθώς και η συνδρομή του περιφερειακού ταμείου και του Δήμου Κομοτηνής.

ΔΠΘ

Διεθνές Συνέδριο από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με τίτλο 2nd International Conference on Situating Strategy Use, από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α.
Στο συνέδριο συμμετέχουν 100 διακεκριμένοι ομιλητές από είκοσι έξι χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιαπωνία, Ιράν, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Ταϊβάν, Τουρκία, Τυνησία) και πέντε ηπείρους.
Το Σάββατο 30-9 οι σύνεδροι θα περιηγηθούν και θα ξεναγηθούν στα ιστορικά αξιοθέατα και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής όπου και θα παρατεθεί δεξίωση από το Δ.Π.Θ προς τιμή τους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους φοιτητές και το γενικό κοινό

Πολιτισμός
Βραδιά του Ερευνητή στις 29/9 στο ΕΚ Αθηνά της Ξάνθης

Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” / Τμήμα Επιστημών του Πολιτισμού στην Ξάνθη διοργανώνει δεύτερη χρονιά μια ιδιαίτερη ανοικτή εκδήλωση προς την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας, προσφέροντας μια άκρως διεπιστημονική επίδειξη και συζήτηση, με επίκεντρο την Τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, και δίνοντας το έναυσμα για μια περαιτέρω αλληλεπίδραση προς μια κοινωνία της γνώσης και της καινοτομίας.
Η αυριανή ημέρα θα είναι μια ημέρα γεμάτη έρευνα και επιστήμη, τέχνη, καινοτομία, αλληλεπίδραση και επικοινωνία.
Στις παράλληλες δραστηριότητες εντάσσονται ομιλίες, συζήτηση, ξεναγήσεις, εκθέσεις τέχνης (φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική) και τεχνολογίας (ρομποτική, drones, 3Δ εκτυπωτές, εικονική πραγματικότητα) και πολλή-πολλή μουσική, σε όλη την έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου.
Τη βραδιά θα πλαισιώσουν διάφορα μουσικά σύνολα.
Η «Βραδιά του Ερευνητή» στην Ξάνθη εντάσσεται στο σύνολο των αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Η Ελένη Πριοβόλου στο «Δύο»της Ξάνθης

Την Ελένη Πριοβόλου και το μυθιστόρημά της «Μετά φόβου» παρουσιάζουν σήμερα το απόγευμα (19.30) στο κοινό της Ροδόπης το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» και οι εκδόσεις Καστανιώτη.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος και εκδότρια του Παρατηρητή Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης στο «Δύο»της Ξάνθης

Τον Θεόδωρο Γρηγοριάδη και το νέο μυθιστόρημά του «Καινούργια πόλη» παρουσιάζουν αύριο βράδυ (20.00) το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις Πατάκη.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του.
Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν 7 ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου

Συνελήφθησαν στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας 46,42, 40, 39, 25, 22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.Όλες οι ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν, όπως και ο μεταλλικός θρυμματιστής, που βρέθηκε.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής και το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου Καβάλας.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εκδόσεις καστανιώτη, καβαλα, πεπ, αθηνα, κεα, κομοτηνη, facebook, live, agora, festival, δραση, προσφορες, δπθ, γαλλια, ελλαδα, ιαπωνια, κυπρος, νέα, σλοβενία, τυνησια, ξανθη, βιβλιοπωλείο, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, το νησι, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, ελενη, μια ημερα, χωρες, σλοβενία, αυριανη, αυλαια, βελγιο, βουλγαρια, γερμανια, γνωμη, δπθ, ζωγραφικη, ηνωμενα αραβικα εμιρατα, θεμα, ιραν, κινα, μουσικη, νησι, ολλανδια, ουκρανια, πιεση, πλαισιο, σαμοθρακη, σουηδια, υψος, ωρα, αραβικα, βιβλιο, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεωργιου, δευτερα, δημος, εκδόσεις καστανιώτη, εκθεση, εκθεσεις, εκτυπωτες, εξι, εξωστρεφεια, επικοινωνια, επτα, ερευνα, ετων, εναυσμα, τεχνη, τεχνολογια, ζητα, ιδια, ιδιο, εικοσι, υπηρεσια, υπηρεσιες, καναδας, εκδοσεις, κυρια, κλοουν, κροατια, λευκη, λογια, μυθιστορημα, νυχτα, οδοι, οκτω, περιφερειακο, πετριδης, πολωνια, πρωι, σαουδικη αραβια, σαββατο, σερβια, συζητηση, συνεχεια, τιμη, τμημα, τουρκια, agora, δημοτικα, festival, γρηγοριαδης, χωρα, υπουργειο, κυριακη, θεματα, βουνο
Τυχαία Θέματα