ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 24-05-2016

11:54 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεταφορές-Συγκοινωνίες

Διαμαρτυρία Σχολών Οδήγησης από την ΑΜ-Θ στην Περιφέρεια

Διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη είχαν σήμερα το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες των Σχολών Οδήγησης από όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και τρεις μήνες, λόγω αποχής των εξεταστών από τα καθήκοντά τους, καθώς δεν τους καταβάλλεται το επίδομα εκτός ωραρίου, δεν διεξάγονται εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης.
Οι ιδιοκτήτες έκαναν λόγο

για τεράστια ζημιά στον κλάδο τους, αλλά και τεράστια καθυστέρηση για τους υποψηφίους οδηγούς, σημειωτέον πως η κάθε Σχολή έχει περίπου 600 καρτέλες με ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν διπλώματα και για επαγγελματική και για ιδιωτική χρήση.
Ο περιφερειάρχης κάλεσε τους Ιδιοκτήτες των Σχολών Οδήγησης να καταθέσουν τις καρτέλες τους, στις κατά τόπους διευθύνσεις Μεταφορών και Συγκοινωνιών, προκειμένου να αναδειχθεί ο όγκος της δουλειάς που έχει καθυστερήσει.
Οι Ιδιοκτήτες δεν απέκλεισαν πάντως και το γεγονός να προσφύγουν και στη Δικαιοσύνη, αν δεν βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που υπάρχει.

Πρωτογενής Τομέας

23,5 εκατ. ευρώ για Προγράμματα Προώθησης ελληνικών προϊόντων

Με εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων των οποίων έχουν εγκριθεί προγράμματα προώθησης των προϊόντων τους στην εσωτερική αγορά και στις αγορές τρίτων χωρών, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χαράλαμπου Κασίμη και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρόκειται για τα πρώτα 7 προγράμματα που εγκρίνονται για να υλοποιηθούν την περίοδο 2016 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 23,5 εκατ. ευρώ.
Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν τα προγράμματα και τους στόχους που έχουν θέσει για αύξηση της διείσδυσης των προϊόντων τους και ανάπτυξη των εξαγωγών στις διεθνείς αγορές.

Αξιοποίηση της Γεωθερμίας με επενδύσεις υδροπονίας και καινοτομίας σε θερμοκηπιακές μονάδες

Επενδύσεις που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας με την χρήση γεωθερμίας σε μονάδες θερμοκηπίων επισκέφτηκε πρόσφατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, και αναπτύσσονται στο γεωθερμικό πεδίο της πεδιάδας του ποταμού Νέστου, στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης.
Πρόκειται για θερμοκηπιακές μονάδες που χρησιμοποιώντας την γεωθερμία, μειώνουν κάθετα το κόστος παραγωγής, αφού με το γεωθερμικό ρευστό του πεδίου, που προσφέρεται σε εξαιρετικά ικανοποιητική τιμή, θερμαίνονται οι εγκαταστάσεις των 100 στρεμμάτων ώστε τα παραγόμενο προϊόν να έχει ανταγωνιστική τιμή στην αγορά, τόσο την εσωτερική όσο και την ευρωπαϊκή.

Κλωνική επιλογή Αμπέλου με υπογραφή Μ. Μπόλαρη

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη, η απόφαση για τον τεχνικό κανονισμό επιλογής και αποδοχής κλώνων ποικιλιών και κλώνων υποκειμένων αμπέλου.
Με την απόφαση ορίζεται ότι Κλωνική επιλογή είναι η διαδικασία επιλογής κλώνων ποικιλιών αμπέλου με βάση την γενετική τους ιδιαιτερότητα και σταθερότητα, με σκοπό την γενετική και φυτοϋγειονομική βελτίωση των ποικιλιών αμπέλου, καθώς και των ανθεκτικών στη ριζόβια μορφή της φυλλοξήρας.
Οι αιτήσεις για εγγραφή υποψήφιων κλώνων υποβάλλονται στο Τμήμα Ελέγχου Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Μακεδονίας – Θράκης του ΥΠΑΑΤ, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο του φακέλου, την επιβεβαίωση ποικιλιακής ταυτότητας και τον έλεγχο των αποτελεσμάτων φυτοϋγείας.

Παράταση χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης

Παρατείνεται η δυνατότητα των Ελλήνων Αγροτών για την υποβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης, έως τις 15 Ιουνίου 2016
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των Ελλήνων γεωργών και τη χρονική στενότητα για τις δηλώσεις καθώς και τη διεκπεραίωση των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, διεκδίκησε και πέτυχε από τα Ευρωπαϊκά όργανα τη δυνατότητα παράτασης του χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης.

Αγορά Εργασίας

Νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Τέλος Μαΐου θα εκδοθούν οι προκηρύξεις για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορούν προσλήψεις σε δήμους και Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη τα δύο νέα προγράμματα θα ξεκινήσουν μαζί και θα αφορούν 6.198 προσλήψεις σε 17 δήμους της χώρας και 2.500 προσλήψεις σε hot spot.
Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΔ προγραμματίζει δύο ακόμη προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αυτή τη φορά 12μηνης διάρκειας, ενώ θα γίνουν και 10.000 προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών.

Τουρισμός

Αισιοδοξία για αύξηση τουριστών στην Αν. Μακεδονία Θράκη


Αισιόδοξοι δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας για αύξηση της τουριστικής κίνησης σε Αν. Μακεδονία Θράκη αυτό το Καλοκαίρι με αφορμή την πολύ καλή επισκεψιμότητα που σημειώνεται από χώρες των Βαλκανίων. Τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την πλευρά της Περιφέρειας στην ανάπτυξη των τουριστικών εναλλακτικών πόρων (πολιτισμό, φύσικό περιβάλλον). Έτσι, κονδύλια πάνω από 50 εκ. ευρώ δίνονται από την Περιφερειακή Αρχή για την ανάδειξη των πολιτιστικών χώρων της περιοχής (π.χ. Αναστασιούπολη, Φρούριο της Ξάνθης κ.α. ) που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πόλο έλξης. Μεγάλη επίσης είναι η προσπάθεια για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς ήδη διαπιστώνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των επισκεπτών. Γι αυτό το λόγο ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον σχηματισμό των μονοπατιών.

Εκπαίδευση

Έκθεση σχολικών δραστηριοτήτων στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης


Έκθεση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα (19.00) στη δημοτική πινακοθήκη της πόλης.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου και την εκπαιδευτικό Ξανθίππη Αναστασιάδου. Η έκθεση θα διαρκέσει ως την 1η Ιουνίου.

Βραβεία σε Καθηγητές για τις δράσεις στο Προσφυγικό


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης κάνει γνωστό ότι, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων βράβευσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς Ινώ Παπαδοπούλου δασκάλα του Τμήματος Ένταξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και τον Μάρκο Αγαπίδη δάσκαλο της Δ΄ τάξης του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Λυκείου, για τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποίησαν στην τάξη τους και αφορούσαν στο Προσφυγικό Ζήτημα με τίτλο «Πρόσφυγες με αποσκευή την ελπίδα» και «Μια θάλασσα ψυχές», αντιστοίχως.

Σύλλογοι

Εκπαίδευση σε 15 σχολεία από Πήγασο και Τροχαία Ξάνθης


Ο ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης ¨ο Πήγασος¨, μαζί με την τροχαία Ξάνθης, πραγματοποίησαν σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής και σωστής χρήσης του ποδηλάτου, σε 15 σχολεία και 1000+ μαθητές δημοτικών σχολείων στο χώρο του ιδρύματος θρακικής τέχνης και παράδοσης. Επίσης παρουσίασε το ποδήλατο ως άθλημα, ως μέσο ψυχαγωγίας και ως μέσο μετακίνησης στην πόλη.
Την ενημέρωση ανέλαβαν τα στελέχη του Πήγασου αλλά και οι άνθρωποι της Τροχαίας, ο Διοικητής Γιάννης Πούλιος, η Υποδιοικητής Ειρήνη Σωτηριάδου και τα υπόλοιπα στελέχη της.
Επίσης από το ποδηλατικό σύλλογο «Πήγασος» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λιμνίο της Ξάνθης το δεύτερο παιδικό φεστιβάλ ποδηλάτου για ηλικίες άνω των 4 ετών.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου, Μιχάλη Σπανίδη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής ,η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και έφτασε τα 300 παιδιά! «Οι δράσεις του συλλόγου για την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή για ποδήλατο συνεχίζονται και στα υπόλοιπα σχολεία με σύνθημα, κάντε τους δρόμους ποδηλατοδρόμια», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Σπανίδης.


Πολιτική

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη


Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, με θέμα «ΘΡΑΚΗ: Το Επόμενο Βήμα…», θα πραγματοποιηθεί αύριο και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).
Ομιλητές θα είναι:
Νίκος Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών
Νικήτας Κακλαμάνης, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Άγγελος Συρίγος, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος
της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος.

Εθελοντισμός

Κάλεσμα για Ενημέρωση και Συνεργασία στο πλαίσιο της δράσης wheeling2help vol.2»

Συνάντηση για την παρουσίαση της Δράσης «Wheeling2help vol.2», θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 20:00 ώρα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Σαμοθράκης 12, πλατεία ΧΕΝ ) και απευθύνεται σε εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, ΜΚΟ, άτυπες ομάδες κτλ.
Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η ανταλλαγή απόψεων και διερεύνηση δυνατοτήτων για ενεργή συμμετοχή σας με δράσεις , δρώμενα και διάφορες δραστηριότητες.

Πολιτισμός

Βιβλιοπαρουσίαση «Ουρανόεσσα» Κ. Κρομμύδα

Τα Βιβλιοχαρτοπωλεία ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ, ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής και οι Εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα με τίτλο «Ουρανόεσσα*», σήμερα στις 21:00, στην Λέσχη Κομοτηναίων.(2ος όροφος) Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο Γιώργος Κυμπαρίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης,
η Νάγια Δαλακούρα, αρχαιολόγος
και η Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Πρόεδρος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικοχορευτικά ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής.
Αύριο στις 8 το απόγευμα θα παρουσιασθεί το βιβλίο του κ. Κρομμύδα στην Καπναποθήκη Π του στην Ξάνθη.

The post ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 24-05-2016 appeared first on ert.gr.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, υπουργείο παιδείας, επιδομα, συγκοινωνιες, λύση, υπαατ, ιουνίου, μαΐου, νέα, οαεδ, καλοκαιρι, σχολεια, συμμετοχή, θρακη, αθηνα, βουλη, χεν, μκο, δπθ, ξανθη, ert, κινηση στους δρομους, κακλαμανης, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, νίκος αναστασιάδης, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2016, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη, χεν, ποδηλατο, χωρες, δπθ, ηγεσια, θαλασσα, θεμα, θρακη, μκο, ογκος, πλαισιο, τα νεα, υπουργείο παιδείας, ωρα, ert.gr, αγορα, αγωγη, αυξηση, αιτησεις, αφορμη, βιβλιο, γεγονος, γεωθερμια, δευτερο, διευθυνση, δυνατοτητα, δηλωσεις, διοικητης, δρωμενα, εγγραφη, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ειρηνη, εκθεση, ελξης, ενημερωση, εξετασεις, επενδυσεις, ετων, ζημια, ζωη, εκδοσεις, κτιριο, κυκλοφοριακη αγωγη, λεσχη, λύση, λογο, μαΐου, μακεδονια, μηνες, μορφη, μαρια, παρουσιαση, πεδιο, υπογραφη, προγραμματα, προσληψεις, σεμιναρια, συζητηση, συμμετοχή, τιμη, τμημα, τροχαια, υπαατ, φεστιβαλ, φυσικο, φορα, αγορες, υπουργειο, ιουνίου, κυριακη, μπροστα, ομαδες, οργανα
Τυχαία Θέματα