ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20-2-2017

11:38 20/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Οικονομία

Αλ Χαρίτσης: Πόρους και στήριξη στους Δήμους

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής, ήταν καλεσμένοι στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως το Υπουργείο Οικονομίας στηρίζει, με ένα πλέγμα θεσμικών και χρηματοδοτικών παρεμβάσεων, τους δήμους για την ανάπτυξη των υποδομών τους και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους

πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε μία σειρά από δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο μέσα από τις οποίες ενισχύονται άμεσα οι δήμοι. Αυτές αφορούν τόσο τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, από τα κονδύλια των οποίων μεγάλο μέρος κατευθύνεται στις τοπικές κοινωνίες, το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (με αυξημένο προϋπολογισμό για φέτος που φθάνει το 1 δισ. ευρώ), αλλά και το Ταμείο Υποδομών που με πόρους άλλο 1 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα σε όλους τους δήμους της χώρας.

Επιμελητήρια

Επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης για την επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες

Επιστολή προς την Υφυπουργό Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου και τον Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Πιτσιλή Γεώργιο για το ζήτημα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου (Ε.Φ.Κ.) σε δικαιούχους αγρότες μέσω των Δ.Ο.Υ. απέστειλε το Παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Στην επιστολή αναφέρεται πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα επιβαρύνει ιδιαιτέρως τις κατά τόπους ΔΟΥ. Η αναφορά γίνεται για τον συμψηφισμό των δικαιούμενων χρηματικών ποσών με τυχόν οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και την απόδοσή τους στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα αφ’ενός να σπαταλώνται πολύτιμοι πόροι από τις Δ.Ο.Υ. και αφετέρου να καταγράφεται σημαντική καθυστέρηση στην ικανοποίηση των αιτημάτων των φορολογουμένων.
«Εμείς προτείνουμε να σχεδιαστεί καλύτερα η διαδικασία ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο τα πληροφοριακά συστήματα των υπηρεσιών και να ολοκληρώνεται κεντρικά τυχόν συμψηφισμός με οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία», σημειώνεται στην επιστολή του οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης.

Αυτοδιοίκηση

Σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Αβδήρων βουλευτές Ξάνθης

Με το Δήμαρχο Αβδήρων συνεχίστηκαν οι συναντήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό ενώ, παράλληλα, συνάντησαν και τον Περιφερειάρχη για θέματα προγραμματισμού των δράσεων για την Περιφέρεια, καθώς και την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.

Εξοπλισμός σε σχολεία και τροχαία μέσω της Π.Α.Μ.-Θ.

Για την ένταξη δύο νέων πράξεων που αφορούν στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού σε 671 σχολεία της και στον εξοπλισμό των αστυνομικών υπηρεσιών της με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενημερώνει η Π.Α.Μ.-Θ.
Η πράξη «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας σχολικών μονάδων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.» προϋπολογισμού 2.909.531 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020».
Η πράξη αφορά στην ενίσχυση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας κατά τη διδακτική διαδικασία στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια γενική εκπαίδευση.
Η πράξη «Εξοπλισμός αστυνομικών υπηρεσιών για παρεμβάσεις ενεργητικής ασφάλειας μεταφορών» προϋπολογισμού 1.998.900 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020».
Αφορά στην προμήθεια αστυνομικού εξοπλισμού, όπως οχήματα, ασύρματοι επικοινωνίας και φορητά ραντάρ, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας με στόχο τη μείωση, την πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Νέο όχημα 4X4 για της Δασικές Υπηρεσίες της Ξάνθης και Καβάλας

Είκοσι (20) πετρελαιοκίνητα διπλοκάμπινα ημιφορτηγά οχήματα τύπου 4×4 διατίθενται από την Δ/νση Δασικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, σε ισάριθμες δασικές υπηρεσίες των αποκεντρωμένων διοικήσεων, σύμφωνα με απόφαση του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, μεταξύ των οποίων και η Δασική Υπηρεσία της Ξάνθης και Καβάλας

Υγεία

Εκμηδένισαν τα χρέη τους το Νοσοκομείο Ξάνθης και Καβάλας

Απουσιάζουν από τη λίστα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας το Νοσοκομείο της Ξάνθης και Καβάλας. Στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας για όλη την χώρα είχε δοθεί βάρος στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Νοσοκομείων σε προμηθευτές και προσωπικό μέχρι το τέλος του προηγούμενου χρόνου.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος, επιβεβαίωσε ότι στο τέλος του 2016 είχαν εξοφληθεί ολοσχερώς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδρύματος και ότι πλέον το Νοσοκομείο εξοφλεί εντός 2 μηνών όλα τα τιμολόγια των προμηθευτών.

Στη λίστα με τα ληξιπρόθεσμα χρέη ,υψηλότερο στη λίστα είναι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με οφειλές 9,4 εκατ. ευρώ. Όπως εξηγεί ο Διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης , το Νοσοκομείο εμφάνιζε χρέη ύψους 25 εκατ. ευρώ που μειώθηκαν στα 9 εκατ. ευρώ στο τέλος του χρόνου ενώ ήδη μετά και την πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων στην αλλαγή του χρόνου, το Νοσοκομείο Αλεξα/πολης, διαθέτει το μεγαλύτερο ταμειακό διαθέσιμο και υπερκαλύπτει το σύνολο των οφειλών.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων της ΑΜ-Θ στις 31-12-16 είχαν ως εξής:
ΠΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 9.416.000
ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 179.000
ΓΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 1.100.000
ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ 55.000

ΕΛΑΣ

Μνημόσυνο για τους πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικούς

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, τελέστηκε χθες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών. Το παρόν τους έδωσε η ηγεσία της ΕΛΑΣ και εκπρόσωποι θεσμών, φορέων και πολιτών.
– Την επιμνημόσυνη δέηση και το τρισάγιο, τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης,
– Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η μη ανταπόκριση και των τριών Βουλευτών του Νομού.

Εθελοντισμός

Εθελοντική αιμοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης

Εθελοντική αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του διοργανώνει σήμερα (09.00-14.00) στον χώρο του δημοτικού αμφιθεάτρου ο δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τη νοσηλευτική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Εθελοντισμός

Η υπαρχιφύλακας της αγάπης

Σε ένα ακόμη ταξίδι με τους «Γιατρούς Καρδιάς» συμμετείχε η υπαρχιφύλακας Στέλλα Σφετκοπούλου, σε μια αποστολή στη Νιγηρία από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου. Σε περιοχές που σπάνια θα επέλεγε κανείς να επισκεφτεί με πολλά προβλήματα και πολλές δυσκολίες, επισκέφτηκε εκείνη με τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής, Ανθρωπιστικής, Μη Κερδοσκοπικής, Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Τα εγκαίνια ενός αγροτικού ιατρείου και ενός πηγαδιού να ξεχωρίζουν στο ταξίδι της, αλλά και η διανομή τροφής σε άπορες οικογένειες και η δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών να ξεχωρίζουν στο ταξίδι αυτό.

Πολιτισμός

Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής

Σήμερα η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής φιλοξενεί την ιστορικό Τέχνης και Μουσειολόγο, κυρία Κική Χριστοδούλου, η οποία θα επιχειρήσει να συνδέσει την Προραφαηλητική ζωγραφική με την καλλιτεχνική φωτογραφία της ίδιας περιόδου. Η εκδήλωση θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών στην Καβάλα και την Κομοτηνή

Συνελήφθησαν σε Καβάλα και Κομοτηνή, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 64 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.
`Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υπεβλήθησαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν δύο άνδρες με ηρωίνη στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην Ξάνθη δύο άνδρες για κατοχή ηρωίνης.
Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 22 ετών, διότι προ επικείμενου ελέγχου απέρριψαν στο έδαφος μία (1) συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία και κατασχέθηκε.

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 30χρονος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ένας 30χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-2-2017, ο δράστης προέβη σε ασελγή χειρονομία σε βάρος 21χρονης ημεδαπής, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.Μετά την καταγγελία του περιστατικού οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν άμεσα τον 30χρονο και να τον συλλάβουν.

Θύμα ληστών πλανώδιος λαχειοπώλης στην Ξάνθη

Ένας πλανώδιος λαχειοπώλης έπεσε θύμα ληστών στις 3 μ.μ. της Κυριακής στην Ξάνθη. Τον άτυχο βιοπαλαιστή προσέγγισαν στις 3 μ.μ. της Κυριακής δύο άτομα και τον απείλησαν με μαχαίρι. Του πήραν τα λαχεία που είχε στην κατοχή του καθώς και χρηματικό ποσό 500 ευρώ, πριν τραπούν σε φυγή.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε, σχετικά , κεντρικό σημείο και επιτόπου έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας όμως το θύμα δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την προέλευση ή την πιθανή ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι και αναζητούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα