ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 17-07-2018

09:11 17/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιμελητήρια

Στ. Μωραΐτης: «Πάνω 40 χιλιάδες επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα έχουν κλείσει μη αντέχοντας τους φόρους»

Πάνω 40 χιλιάδες επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα έχουν κλείσει μη αντέχοντας την ληστρική επιδρομή των φόρων, κυρίως από την εποχή των μνημονίων».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, σχολιάζοντας την

πρόσφατη υπογραφή συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που έγινε στην Καβάλα, με την παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέλιου Πιτσιόρλα.
Η αντιμετώπιση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου, θα ξεκινήσει με την ενεργοποίηση μικτών κλιμακίων, τα οποία και προβαίνουν σε κατάσχεση των ειδών παραεμπορίου, αλλά και σε συλλήψεις και προφυλακίσεις αν χρειάζεται.
«Έγκειται στην βούληση της παρούσας κυβέρνησης, να επισπεύσει τις διαδικασίες και να βοηθήσει το Ελληνικό κράτος να περιορίσει μια μεγάλη πληγή διαφυγής φόρων, που ξεπερνούν τα 3,5 δις ευρώ, μόνο από το ΦΠΑ. Αν προστεθούν οι φορολογικές δηλώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές, το ποσό αυξάνεται κατά πολύ και αν μπορούσε η πολιτεία να τα εισπράξει, δεν θα χρειάζονταν τα μνημονιακά προγράμματα και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.
Τέλος στάθηκε και στην υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας στην ίδρυση δομών στα σύνορα με τη Βουλγαρία, σε Ξάνθη και Κομοτηνή, για την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων.

Αυτοδιοίκηση
Σύσκεψη σήμερα στην Ξάνθη με τον Δ/ντη Υγείας Θ. Αλεξανδρόπουλο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή, με την παρουσία του Γενικού Δ/ντη Κτηνιατρικής, Θωμάς Αλεξανδρόπουλου, για το θέμα της σφαγής ζώων, για την γιορτή των Μουσουλμάνων-Κουρμπάν Μπαϊράμ-
Η σύσκεψη θα επαναληφθεί σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, με τον κ. Αλεξανδρόπουλο να προεδρεύει και πάλι και την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα, Νίκου Εφραιμίδη.

Διαγραφή χρεών των ΑΜΕΑ και οικονομικά αδυνάτων ψήφισε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής η πρόταση της παράταξης, Λαϊκή Συσπείρωση, που ηγείται, ο Νίκος Φακιρίδης σχετικά με την διαγραφή χρεών προς τον δήμο Κομοτηνής και την ΔΕΥΑΚ ατόμων με αναπηρία και οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Οφειλές δημοτών στην ΔΕΥΑΚ

Σε ότι αφορά τις οφειλές δημοτών που χρωστούν στην ΔΕΥΑΚ 8.118 Κομοτηναίοι χρωστούν εώς 500 ευρώ, 561 χρωστούν από 500 εώς 1000 ευρώ , 87 Κομοτηναίοι χρωστούν από 5000 εώς 10.000 ευρώ και 92 χρωστούν από 10.000 ευρώ και άνω

Πρόσληψη δύο Πολιτικών Μηχανικών

Δύο πολιτικούς μηχανικούς και εναν τοπογράφο θα προσλάβει ο δήμος Κομοτηνής με συμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και για 8 μήνες.
Την απόφαση έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ασκητές Ροδόπης: Χωρίς Νερό το 1/3 του χωριού και χωρίς Ιατρό

Εκατό κάτοικοι του οικισμού Ασκητών Ροδόπης υπέβαλαν αίτημα και ερώτημα για το ημιτελές έργο ύδρευσης και γενικά για τα προβλήματα υδροδότησης του οικισμού, καθώς το ένα τρίτο του οικισμού δεν πίνει καθαρό νερό.
Παρότι πέρασαν 10 μήνες οι κάτοικοι δεν πήραν απάντηση και ρωτούν εκ νέου τον δήμαρχο Μαρώνειας-Σαππών , Ιωάννη Σταυρίδη, επανέρχονται με νέο έγγραφο ζητώντας αυτή τη φορά από το Δήμαρχο να τους ενημερώσει αν έχει εξασφαλισθεί ποσό για την αποκατάσταση του ημιτελούς έργου υδροδότησης, από το πρόγραμμα Φιλόδημο, μια και ο Δήμος θα επιχορηγηθεί με 3 εκ ευρώ.
Μιλώντας για τα προβλήματα του οικισμού στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κάτοικος των Ασκητών, Γαβριήλ Μισαηλίδης, στάθηκε και στην άσχημη εικόνα του οικοδομήματος που στέγαζε το ιατρείο, το οποίο χρήζει άμεσων παρεμβάσεων και φυσικά την παρουσία Ιατρού.

Ο Μανώλης Φανουράκης στο Νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό

Επίθεση δέχθηκε έξω από την επιχείρησή του, στην κεντρική πλατεία, λίγο μετά τις 10 μ.μ. της Κυριακής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης ενώ η πλευρά της Κοινωνίας Δημοτών υποστηρίζει ότι πρόκειται για “μαφιόζικη”επίθεση.
Ο δράστης της επίθεσης είναι ο γιος του Αντιδημάρχου του Δήμου Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη, Λεωνίδας Ηλιάδης, και αιτία είναι η κριτική της αντιπολίτευσης μετά το περιστατικό της οδού Μιαούλη και οι ευθύνες που αποδόθηκαν στον πατέρα του. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης ,όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Προκαταρκτική για τον Ηλιάδη που αφέθηκε ελεύθερος

Μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής η υπόθεση παραπέμπεται σε προκαταρκτική και δεν θα δικαστεί από το αυτόφωρο προκειμένου να εξακριβωθεί η βαρύτητα του αδικήματος και η κατάσταση του θύματος.
Με βάση την κατηγορία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία, ο Λεωνίδας Ηλιάδης κατηγορείται για το αδίκημα της ελαφράς σωματικής βλάβης και αφέθηκε ελεύθερος το πρωί από τον Εισαγγελέα.
Την επίθεση καταδίκασαν ο Δήμαρχος Ξάνθης και τα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Υγεία
Πρόσληψη ενός αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε το αίτημα του Νοσοκομείο από την 4η ΥΠΕ για την πρόσληψη ενός Αναισθησιολόγου ιατρού ΕΣΥ.
Επίσης έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την πλήρωση 9 επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ιατρών ΕΣΥ
1.Παθολογίας ή Χειρουργικής με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ
2.Παθολογίας με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ
3.Δύο (2) θέσεις Γενικής Ιατρικής με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας
4.Παθολογίας με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ
5.Χειρουργικής με εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ
6.Παιδιατρικής
7.Ψυχιατρικής
8.Παθολογίας

ΤΕΕ
Εκδήλωση -Παρουσίαση προγράμματος εφαρμογής Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ στην Ξάνθη

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» και την ενεργειακή επιθεώρηση με βάση τις αναθεωρημένες τεχνικές οδηγίες Τ.Ε.Ε. διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στις 17.00 στο ξενοδοχείο «Elisso» οι επιστημονικοί και τεχνικοί σύλλογοι της Ξάνθης.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Αχιλλέας Τηλέγραφος, Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ και στέλεχος Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Κωνσταντίνος Λάσκος Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Πρόεδρος Πανελλήνιου Σύλλογου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Εκπαίδευση
Μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων στα Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2018.

Έληξε χθες η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, επιτρέπεται μόνο η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων.
Μέχρι και αύριο οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία μέσα στην οποία υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να προχωρήσουν σε μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων.
Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, από την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση , μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Σύλλογοι
Γυμναστικές επιδείξεις σήμερα στις εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στον Ίασμο

Με γυμναστικές επιδείξεις συνεχίζονται σήμερα στις 9 το βράδυ οι εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στον Ίασμο, από τον Αθλητικός Σύλλογος “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” ΙΑΣΜΟΥ Παρουσίαση JU JITSU & KICK BOXING
– Επίδειξη από την ομάδα “ΜΑΚΟΤΟ” κάτοχοι ρεκόρ γκίνες και φιναλίστ στο ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ
Hip Hop & Latin από την X-DREAM DANCE ACADEMY ΞΑΝΘΗΣ
Latin & Zoumba από την ΤΕΑΜ IASMOS
Party με τον Dj MORRELLO.
Οι εκδηλώσεις γίνεται στο Προαύλιο Παλαιού Δημοτικού Σχολείου.

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Ομίλου Ποντίων Θρυλορίου, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωΐ, στο εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας και στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Θρυλορίου, θα ξαναζωντανεύσουν τα παιχνίδια των παιδικών χρόνων.

Πολιτισμός
Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη σήμερα στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ


Την κωμωδία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», παρουσιάζουν σήμερα στις 21:15 στο θερινό θέατρο Κομοτηνής οι επιχειρήσεις Μαροσούλη σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί, Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς Αντώνης Καφετζόπουλος. Την σκηνοθεσία έχει ο Κώστας Φιλίππογλου και την μετάφραση υπογράφει ο Γιώργος Μπλάνας

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τριάντα τέσσερις (34) μη νόμιμους μετανάστες.
Το όχημα Κατασχέθηκε και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Αθλητική Ενημέρωση
Στην Κομοτηνή βρίσκεται η Εθνική Ομάδα καλαθοσφαίρισης με αναπηρικά αμαξίδια

Στην Κομοτηνή βρίσκεται η Εθνική Ομάδα καλαθοσφαίρισης με αναπηρικά αμαξίδια, η οποία θα πραγματοποίήσει και φέτος την προετοιμασία της.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας στις 18-19- 20 Ιουλίου θα λάβει χώρα και το δεύτερο διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας, Βουλγαριας, στην Κομοτηνή.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Ηρόδικος Κομοτηνής, Μιχάλης Ραγκούσης, οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γήπεδο της Κομοτηνής,θα ξεκινούν στις 7:30 το απόγευμα και κάλεσε τον κόσμο να τους παρακολουθήσει.
Αξίζει να σημειωθεί πως θα γίνει και το πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης με αμαξίδιο στην Καβάλα, 20- 22 Ιουλίου.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, kick boxing, hip hop, λακης λαζοπουλος, ελλαδα, καβαλα, συλληψεις, δις, ΦΠΑ, ξανθη, κομοτηνη, συμμετοχή, αμεα, δευακ, ηλιαδης, συριζα, ΑΠΘ, επαλ, ηλεκτρονική, kick, boxing, hop, latin, dance, τεαμ, party, θεατρο, δηπεθε, μετάφραση, ημεδαπός, κυπρος, ραγκουσης, ert, σταση εργασιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, φορολογικες δηλωσεις, κομματα, ημεδαπός, μετάφραση, ηλεκτρονική, το θεμα, αμεα, αστυνομια, αχιλλεας, βουλγαρια, γνωση, εθνικη, επαλ, ηθοποιοι, θεμα, θητεια, ιατρικη, κυπρου, μηχανογραφικο, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, hip hop, αγωνες, αναπηρια, βραδυ, βρισκεται, γαβριηλ, γκινες, γινει, γινεται, γηπεδο, δευτερο, δευακ, διευθυνση, δημος, δηπεθε, δηλωσεις, διοικηση, δις, δικτυο, εγινε, εγνατια, εγγραφο, ευρω, εβδομαδα, εποχη, ζωων, ιδρυση, υποθεση, θεια λειτουργια, θωμας, εικονα, κωμωδια, λαζοπουλος, λειτουργια, λεωνιδας, ληξη, μηνες, μηχανικος, μορφη, νερο, ξενοδοχειο, ομαδα, οχημα, παρουσιαση, υπογραφη, πολιτεια, προβληματα, προγραμματα, πρωι, ρεκορ γκινες, ρεκορ, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σοφια, συλλογοι, τεαμ, τμημα, φυσικα, φορα, κωνσταντινος, ασχημη, dance, δημητρης, dream, γιορτη, hop, χωρα, ηλιαδη, kick, κλειστο, κωστας, λακης, latin, νοσοκομειο, πληγη, party, τριαντα, θεια, θεσεις, υγειας, θωμα
Τυχαία Θέματα