ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 13 Ιουλίου 2018

07:55 13/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση
Γενικό Πολεοδομικό-έργα στο Βυζαντινό τείχος- νέο υδραγωγείο


Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κομοτηνής, η πρόταση χρηματοδότησης προς τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου και η αναβάθμιση του υδραγωγείου, είναι τρεις δράσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα.
Αυτό τόνισε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης.
Συγκεκριμένα οι εργασίες για την ανάδειξη του Βυζαντινού τείχους συμπεριλαμβανομένης και

όλης της περιμέτρου του, με όλες τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις μέσω της ΟΧΕ, θα ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου.
Για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, όπου και σχετική ενημερωτική ημερίδα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, προβλέπονται χρηματοδοτήσεις προς τους καταστηματάρχες που θα δεχθούν να ενταχθούν. Μέσω των επιχορηγήσεων αυτών θα αναβαθμισθούν οι όψεις των καταστημάτων και παράλληλα θα γίνουν παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν την περιοχή(σ.σ.ως προς το ασύρματο διαδίκτυο, τους υπόγειους κάδους και τον έξυπνο φωτισμό).
Για το νέο υδραγωγείο προβλέπεται μέσω ΕΣΠΑ η εφαρμογή νέων τεχνολογιών που θα απαλλάσσει από τη χρήση χλωρίου και θα εξασφαλίζει καθαρό πόσιμο νερό από το φράγμα της Γρατινής σε όλο το Δήμο Κομοτηναίων και τους οικισμούς του.

Γ. Πετρίδης: «Πρώτιστο θέμα η ασφάλεια των παιδιών»


Σχετικά με το περιστατικό τραυματισμού παιδιού από πτώση πόρτας στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ, τόνισε πως θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ θα έχει ήδη δώσει εντολή στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων στα σχολεία και στις παιδικές χαρές.

Μουσείο Δικαιοσύνης το παλιό Δικαστικό; Μετά την επίλυση της εμπλοκής


Σε ότι αφορά την αξιοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος-ΕΠΑΝΕΚ- της πολιτείας για την επανάχρηση κτιρίων που ανήκουν στους δήμους, ο κ. Πετρίδης δήλωσε πως οι ενέργειες του Δήμου στρέφεται προς την αξιοποίηση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου, ως Μουσείο Δικαιοσύνης και ίδρυση κέντρου απασχόλησης ανηλίκων με παραβατικότητα.
Ωστόσο, προέκυψαν νομικά και τεχνικά προβλήματα για τα οποία καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθούν σε συνεργασία και με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Κομοτηνής.

Νεόκτιστα Περδίκα, τραπεζοκαθίσματα, κατασκηνώσεις Πανδρόσου σε ιδιώτη

Για τα προβλήματα με τα νεόκτιστα της οδού Περδίκα, σημείωσε πως θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για να επιλυθεί το πρόβλημα με τα πλημμυρικά φαινόμενα στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν.

Για την κανονιστική που περιμένουν οι επαγγελματίες σχετικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, τόνισε πως ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και η κανονιστική είναι έτοιμη και μάλιστα θα σέβεται τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να περπατούν με άνεση στην πόλη.
Για τις κατασκηνώσεις της Πανδρόσου, οι οποίες παραμένουν για 8 χρόνια κλειστές, ανακοίνωσε πως θα δοθούν σε ιδιώτη.

Γ. Πετρίδης «Μπορούμε να λειτουργήσουμε το Μέγαρο Μουσικής»


Σε ότι αφορά το Μέγαρο Μουσικής και την λειτουργία του ο κ. Πετρίδης, δήλωσε πως ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να το λειτουργήσει.

Ρύθμιση και όχι μεταρρύθμιση ο Κλεισθένης 1-Υποψήφιος μόνο στο Δήμο Κομοτηναίων


Για τον Κλεισθένη 1 κάλεσε την κυβέρνηση πέρα από την απλή αναλογική να αλλάξει και το μοντέλο Διοίκησης , για να λειτουργήσει και η απλή αναλογική. Χαρακτήρισε δε την μεταρρύθμιση απλά ρύθμιση με εκλογικά κριτήρια και μόνο.
Τέλος δήλωσε πως τον ενδιαφέρει η υποψηφιότητα αποκλειστικά και μόνο στο Δήμο Κομοτηναίων.

Υγεία
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της προκαταρκτικής μελέτης του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στο Υπουργείο Υγείας η παρουσίαση των σχεδίων κατασκευής και η μακέτα του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο θα αναγερθεί με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η παρουσίαση των σχεδίων έγινε από εκπροσώπους του Αρχιτεκτονικού Γραφείου του Αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και εκπροσώπους του Νοσοκομείου Τζον Χόπκινς των Η.Π.Α., που είναι σύμβουλοι σε θέματα υγείας στο έργο. Στην παρουσίαση των σχεδίων παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι συνεργάτες τους, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Γιάννης Ζερβάκης και άλλα στελέχη του Ιδρύματος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γεώργιος Φιλιππίδης, εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και εκπρόσωποι της Internation Ηill – Project Manager του έργου και της Healthcare Initiative A.E. που έχει αναλάβει την εργοδοσία του.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη με τα αρχικά σχέδια κατασκευής του έργου ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο το χαρακτήρισε Νοσοκομείο-πρότυπο για τα δεδομένα της χώρας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα υπογραφεί σύντομα συμβόλαιο αποδοχής των αρχικών αυτών μελετών, με κάποιες πιθανές μικρές βελτιώσεις που θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Μετά την παρουσίαση των μελετών το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, αφού εκδοθούν οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες. Ενδεικτικό του συνδυασμού της μεγάλης αποδοχής και προσμονής από την τοπική κοινωνία και της πολιτικής βούλησης από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση του έργου, είναι ότι ήδη στο οικόπεδο στην Κομοτηνή άρχισαν να γίνονται οι πρώτες εδαφολογικές και περιβαλλοντολογικές μετρήσεις με τη συνδρομή και του Δήμου Κομοτηνής. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι σχετικές μελέτες που απαιτούνται για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών πέριξ του οικοπέδου του Γ.Ν. Κομοτηνής (έργα Οδοποιίας, Ύδρευσης και Αποχέτευσης) ύψους 162.000 € εκπονούνται με Δωρεά από το Σύλλογο Διπλωματούχων Τοπογράφων Μηχανικών Ροδόπης, θα παραδοθούν στο Δήμο Κομοτηνής μέχρι τον Νοέμβρη του 2018, ενώ ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει αναλάβει την υλοποίησή τους.

Εργασία

9.820 περισσότερες θέσεις εργασίας το πρώτο εξάμηνο στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

Την υψηλότερη επίδοση από το 2001 έως σήμερα για το διάστημα Ιανουάριος- Ιούνιος κατέγραψε το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ καθώς το ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων ήταν θετικό κατά 298.171 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
Στην περιφέρεια ΑΜ-Θ το πρώτο εξάμηνο καταγράφεται αύξηση ρεκόρ στο ισοζύγιο προσλήψεων και αποχωρήσεων με 9.820 περισσότερες προσλήψεις, που εντοπίζονται κυρίως στον τουριστικό τομέα σε Θάσο και Καβάλα.
Στην Ξάνθη τον Ιούνιο καταγράφεται αρνητικό ισοζύγιο, αλλά στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου καταγράφεται αύξηση κατά 339 θέσεις.

34 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα ιδρύματα της ΑΜ-Θ

Μετά την κατανομή των 24.986 θέσεων του μεγάλου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας για τους 276 Δήμους τo Yπουργείο προχωρά και στην κατανομή 440 θέσεων σε Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Για την ΑΜ-Θ προβλέπονται 34 θέσεις εκ των οποίων στην Ξάνθη 6.

Κόμματα
To ΠΑΜΕ Ξάνθης για τις εξελίξεις με τη Diana

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους εργαζόμενους της DIANA εξέδωσε ανακοίνωση η γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα με αυτή, 180 περίπου οικογένειες σε Ξάνθη και την υπόλοιπη Ελλάδα περιμένουν δεδουλευμένα 8 μηνών και αποζημιώσεις πολλοί από αυτούς δεκαετιών εργασίας, μετά την «πτώχευση» της χαρτοποιίας DIANA το 2012.
«Ζητάμε ΤΩΡΑ Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων. Νομοθετική ρύθμιση που να λύνει το ζήτημα καταβολής των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους «πτωχευμένων» επιχειρήσεων, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχίζουν σε άλλους κλάδους, άλλες επιχειρήσεις τη λειτουργία τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης.

Κάλεσμα για συμμετοχή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018 από τον Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η οποία θα γίνει από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018.
Το φετινό θέμα των εκδηλώσεων επικεντρώνεται στον συνδυασμό διαφορετικών τρόπων μετακίνησης. «Συνδυάζω & Μετακινούμαι» Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, και την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς.

Αγορά-Εργαζόμενοι

Η Κυριακάτικη αργία είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν τους τη χαρίζουμε
«Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία», αναφέρει σε ανακοίνωση της για την Κυριακάτικη Αργία και για τα ανοικτά εμπορικά καταστήματα την προσεχή Κυριακή, ως την πρώτη των θερινών εκπτώσεων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Ξάνθης.
Μεταξύ άλλων ζητούν την Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς και διαλύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εμποροϋπαλλήλους.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την προσεχή Κυριακή έχει προκηρυχθεί απεργία για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, ενώ έχει προγραμματισθεί και διαμαρτυρία στις 11 το πρωΐ στην πλατεία της Ξάνθης.

Εκπαίδευση
Νέο πιλοτικό πρόγραμμα μαθητείας των ΕΠΑΛ στη ζυθοποιία

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα μαθητείας των ΕΠΑΛ στη ζυθοποιία που σκοπό έχει την εξασφάλιση ακόμη μεγαλύτερων προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασης για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, με εξειδίκευση σύμφωνα με τις ανάγκες ενός επαγγέλματος. Προβλέπεται απόκτηση περισσότερων δεξιοτήτων, αλλά και συνέχιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, δηλαδή συνδυασμός θεωρητικής κατάρτισης και εξάσκησης.
Το πρόγραμμα σχεδιάζεται να ξεκινήσει το σχολικό έτος 2018-19 με την πιλοτική εφαρμογή της μαθητείας στην ειδικότητα «Τεχνολογίας τροφίμων και ποτών» με εξειδίκευση στη ζυθοποιία. Συγχρόνως, θα εξεταστούν οι όροι για το επόμενο βήμα, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ομαλή ένταξη των αποφοίτων στο συγκεκριμένο επάγγελμα.

Ο παγκόσμιος Τελικός της φετινής World Robot Olympiad™ 2018 θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη

Την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Ρομποτικής «Robospecialists», συμμετείχε στον 10ο Πανελλήνιο Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018, με 2 ομάδες Δημοτικού και 2 Γυμνασίου ,ο οποίος διεξήχθη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα.
Στην κατηγορία Regular Δημοτικού με προπονητή τον Βασίλη Κόκκινο συμμετείχαμε με 2 ομάδες .Η 1η ομάδα με τους Ελευθέριο Κερασίδη Χρήστο Μουμτζή και Δημήτριο Περλεπέ οι οποίοι προκρίθηκαν στην τελική φάση και κατέλαβαν την 11η θέση στην κατηγορία τους και η 2η ομάδα με τους Παναγιώτη Ιμσιρίδη, Κυριάκο Λαζίδη κ ΙωάννηΠαρασκευά.
Στην κατηγορία Regular Γυμνασίου με προπονητή τον Παναγιώτη Γιάννη συμμετείχαμε με 2 ομάδες. Οι ομάδες του Γυμνασίου παρά την μεγάλη προσπάθεια τους δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση ανάμεσα στις 12 κορυφαίες ομάδες.

Σύλλογοι
Το τέταρτο αντάμωμα των κατοίκων της Ν. Σάντας το Σάββατο

Το τέταρτο Αντάμωμα των κατοίκων της Νέας Σάντας Ροδόπης, διοργανώνουν η τοπική κοινότητα Νέας Σάντας, ο Δήμος Μαρώνειας Σαππών με αρωγό την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αύριο Σάββατο στην πλατεία του χωριού στις 20:30 μ.μ.
Θα τραγουδήσουν ο Βασίλης Σερμπέζης και ο Σταύρος Μπόνιας, Θα χορέψουν οι Σαρακατσάνοι της Θράκης , οι Πόντιοι των Κασσιτερών και το Θμύκιο Αρσακείου.
Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στον Ίασμο του Προφήτη Ηλία

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στον Ίασμο με τις προκριμματικές φάσεις του Ίασμος cup 2018όπου η τελική φάση θα διεξαχθεί στις 22 Ιουλίου, στο γήπεδο του Δημοτικού παλαιού Σχολείου Ιάσμου.
Αύριο στις 8 παρά τέταρτο θα γίνει λαμπαδηφορία με τα Αφροβραζιλιάνικα κρουστά του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης “BATINADA” ,από τα γραφεία του συλλόγου και επίσημη έναρξη στον κεντρικό χώρο.
Θα ακολουθήσει συναυλία με τους “UNDERHILL WEST” ΩΡΑ : 21:00 Προαύλιο Παλαιού Δημοτικού Σχολείου.
Την Κυριακή στις 9 το βράδυ θα λάβει χώρα η χορωδιακή συνάντηση με τις Χορωδίες :
* Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου Αλεξανδρούπολης και ΟΡΦΕΑΣ” Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο Προαύλιο Παλαιού Δημοτικού Σχολείου.

Από 15 εως 29 Ιουλίου τα φετινά Δημοκρίτεια του Δήμου Αβδήρων


Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Δήμο Αβδήρων το πρόγραμμα για τα φετινά Δημοκρίτεια, που περιλαμβάνει από 15 Ιουλίου έως της 29 Ιουλίου 20 εκδηλώσεις . Η συναυλία της Γλυκερίας μαζί με τον Βασίλη Πρόδρομου στα Άβδηρα στις 26 Ιουλίου και της Ελπίδας Αδαμίδου στη Γενισέα στις 29 Ιουλίου αλλά και η συναυλία «Από την Ήπειρο στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής το Σάββατο στις 21 Ιουλίου 2018/ στον Μπεκτασίδικο Tεκέ του «Κιουτουκλού Μπαμπά» στο Σέλινο Ξάνθης στις 21.00 ξεχωρίζουν.

Σήμερα οι εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου

Σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αύριο στις 8:30 μ.μ.,
το 4ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας για μεγάλους το Σάββατο και παιδιά την Κυριακή, Θεατρική μονόπρακτη ποντιακή κωμωδία της Γιούλης Γεωργιάδου και το 16ο Συναπάντημα Θρυλοριωτών.

Αθλητική Ενημέρωση
2 Αθλήτριες του ΚΟΞ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων

Την περασμένη Τετάρτη αναχώρησαν, δύο αθλήτριές του κολυμβητικού ομίλου Ξάνθης, που έχουν πιάσει τα όρια, για να ταξιδέψουν και να λάβουν μέρος στην πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων- Παγκορασίδων ΑΒ που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο έως 15/7/2018. Στους αγώνες θα συμμετέχουν οι αθλήτριες : Τζούμα Ευαγγελία & Τοπτσίδη Σοφία.

Στον Πολύανθο Ροδόπης ο Βασίλης Τερλέγγας

Ένα πρωτότυπο τρόπο για να ενισχύσει τα έσοδά της βρήκε η ποδοσφαιρική ομάδα του Κομψάτου Πολυάνθου, που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης.
Αύριο Σάββατο θα γίνει γλέντι στο γήπεδο της ομάδος του Κομψάτου στον Πολύανθο, με τον γνωστό λαϊκό καλλιτέχνη Βασίλη Τερλέγκα.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, οχε, δηπεθε, σχολεια, project, initiative, κομοτηνη, δευα, εργανη, καβαλα, ξανθη, παμε, diana, ελλαδα, πτώχευση, συμμετοχή, εκπτωσεις, απεργια, επαλ, συγκεκριμένο, world, ολυμπιακος, αθηνα, cup, ωρα, κοξ, ert, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, απεργια μμμ, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, ωραριο καταστηματων, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, αργιες 2012, πανελληνιες 2012, θερινη ωρα, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, ολυμπιακοί αγώνες, απεργια 26 σεπτεμβριου, αλλαγη ωρας 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, δημος ξανθης, κοινωνια, ζερβακης, υδραγωγειο, βημα, επαλ, ηγεσια, θεμα, κωνσταντινουπολη, οχε, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αγωνες, αυξηση, απλα, βραδυ, γινει, γινονται, γηπεδο, γλεντι, γραφεια, δευα, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δηπεθε, διοικητης, δωσει, διαδικτυο, δοθηκε, εγινε, εβδομαδα, εργα, ερευνα, ετος, ευαγγελια, εξυπνο, ζυθοποιια, ιδρυση, υπηρεσια, θασο, θεσεις εργασιας, θετικο, ιανουάριος, κατασκηνωσεις, κυβερνηση, κοξ, κωμωδια, λειτουργια, μεγαρο μουσικης, νερο, νιαρχος, ομαδα, ορια, παιδια, παμε, παρουσιαση, πεμπτη, πετριδης, πιανο, προβληματα, προσληψεις, ρεκορ, ρυθμιση, ροες, σαρακατσανοι, σαββατο, σελινο, συγκεκριμένο, συντομα, συμμετοχή, σοφια, σχεδια, σχεδιο, υπουργειο υγειας, υλοποιηση, φεστιβαλ, χοπκινς, ασφαλεια, cup, diana, εφαρμογη, ενωση, ετοιμη, ηπειρο, χωρα, ιδιαιτερα, initiative, ιουνιος, project, υπουργειο, κλειστο, κυριακη, νοσοκομειο, ομαδες, οψεις, παυλος, περδικα, θεματα, θεσεις, υγειας, world, χερια
Τυχαία Θέματα