ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 13-06-2017

11:18 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Aυτοδιοίκηση

Ομόφωνη πρόταση Περιφερειαρχών Βορείου Ελλάδος για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία Οδό

Συνάντηση των τεσσάρων Περιφερειαρχών –Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη, Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Καρυπίδη, Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστοου Τζιτζικώστα και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστου Μέτιου- έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία Οδό.
Κατόπιν ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Απόστολο Αντωνούδη και τους εργαζόμενους στην εταιρία και

μετά από συζήτηση για το θέμα των διοδίων, οι τέσσερις Περιφερειάρχες κατέληξαν ομόφωνα στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων προς την Κυβέρνηση, όπως:
Να εφαρμοστεί αναλογικό σύστημα χρέωσης των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, με μέγιστο αντίτιμο 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο και στο μέλλον.
Να μη λειτουργήσει, ούτε να κατασκευαστεί νέος σταθμός διοδίων, μετωπικός ή πλευρικός, μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης.
Για τις εντός Περιφερειακών Ενοτήτων εσωτερικές μετακινήσεις να μην υπάρχει χρέωση.
Να θεσπιστεί ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας Οδού.
Τέλος, να μη λειτουργήσουν διόδια σε δρόμους που δεν έχουν χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου.

Πρωτογενής Τομέας

Δ. Μιχαηλίδης: «Άφοβα ΝΑΙ στις ομάδες παραγωγών»

Να αξιοποιήσουν το εργαλείο των ομάδων παραγωγών, καλεί όχι μόνο τους Αγρότες, τους Κτηνοτρόφους, αλλά και όλους τους παραγωγούς προϊόντων ο Σύμβουλος Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας, Δημήτρης Μιχαηλίδης.
Υπενθυμίζεται πως για την συγκρότηση ομάδας παραγωγών για Αγροτικό τομέα είναι 10 άτομα και για τους Κτηνοτρόφους 5 άτομα.
«Το κάθε μέλος της Ομάδας Παραγωγών πριμοδοτείται με επι πλέον 20% στα σχέδια βελτίωσης, ενώ το 10% ετήσιας καταγραφής πωλήσεων το εισπράττει σε ενίσχυση για την λειτουργίας της.
Εξ άλλου πέρα από τα οφέλη μιας καλύτερης διαπραγμάτευσης ως αφετηρία, για την καλύτερη προώθηση των προϊόντων θα υπάρχουν βελτιώσεις και ως προς την επίτευξη οικονομίας κλίμακος και ως προς τις προμήθειες, σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Μιχαηλίδης.

Δυνατότητα ανάκλησης ή τροποποίησης της σύμβασης ένταξης στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του ΠΑΑ 2014 – 2020

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι οι ενταγμένοι δικαιούχοι στο Μέτρο 11 «βιολογικές καλλιέργειες», εφόσον το επιθυμούν, δύναται να προβούν σε ανάκληση ή σε τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων και για το πρώτο έτος εφαρμογής του Μέτρου 11 (έτους αιτήσεων πληρωμής 2017).
Μια ενταγμένη στο Μέτρο Πράξη, δύναται να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή, στο σύνολό της.
Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλει ξεχωριστό αίτημα ανάκλησης για κάθε Δράση στην οποία έχει ενταχθεί.
Η Τροποποίηση αφορά σε:
Μεταβίβαση ανά δράση, του συνόλου ή μέρους της εκμετάλλευσης του δικαιούχου, που έχει ενταχθεί στο εν λόγω Μέτρο.
Την τροποποίηση της ενταγμένης πράξης
Η διαδικασία της Ανάκλησης ή της Τροποποίησης της Απόφασης Ένταξης Πράξεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ). Η έναρξη της διαδικασίας καθώς και λεπτομέρειες εφαρμογής θα περιλαμβάνονται σε σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο που θα εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
β) Οι ενδιαφερόμενοι (μεταβιβαστής και αποδέκτης) θα πρέπει:
να δηλώσουν την ενταγμένη στο εν λόγω Μέτρο έκταση που θα κατέχουν μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2017, η οποία αποτελεί και αίτηση πληρωμής για το Μέτρο 11 και στη συνέχεια να υποβάλουν στο Πληροφοριακό Σύστημα σχετικό αίτημα μεταβίβασης, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κόμματα

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ

Πραγματοποιήθηκε ο 1ος κύκλος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Στο επιμορφωτικό σεμινάριο συμμετείχαν οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Οργανώσεων και οι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Περιφέρειας καθώς και στελέχη που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας
Στόχος της Ακαδημίας είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις των στελεχών που υποστηρίζουν καθημερινά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο της παράταξης σε όλα τα επίπεδα.
Η επιμόρφωση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη, θα συνεχιστεί με την διεξαγωγή του 2ου κύκλου Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών , διευρύνοντας έτσι τον κύκλο συμμετεχόντων.

Επαγγελματίες-Επιχειρήσεις

Ημερίδα αύριο για τα οικονομικά χαρακτηριστικά της Ροδόπης

Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας για τα οικονομικά χαρακτηριστικά των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ροδόπης με έδρα την Κομοτηνή, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης (ΟΕΒΕΣ Ροδόπης).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εισηγητές θα είναι ο Χιόνης Διονύσης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: «Ταυτότητα και αποτελέσματα της έρευνας», Κουράσσης Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ: «Το Επιχειρείν στην Ελλάδα και οι προοπτικές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ», Βαφειάδης Ανέστης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Ροδόπης, «Προκλήσεις των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νομό Ροδόπης.

Αυτοδιοίκηση

Ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά απαντά στην φημολογία για την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε από μερίδα του τοπικού Τύπου για την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού, έδωσε ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά διευκρινίζοντας ότι, ειδικά στο θέμα της πιστοποίησης της τουρκικής γλώσσας ζητήθηκε η οδηγία του ΑΣΕΠ, η οποία και εφαρμόστηκε.
Το συγκεκριμένο ζήτημα πάντως, πέρα από τις συζητήσεις που έγιναν, προκάλεσε και την παρέμβαση της εισαγγελίας Ξάνθης, η οποία διενήργησε για το θέμα προκαταρκτική εξέταση, με τον δήμαρχο Μύκης να καλείται από τις τοπικές δικαστικές αρχές να δώσει εξηγήσεις, τις οποίες και παρέδωσε γραπτώς συνοδεία των νομικών του συμβούλων.
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση ο κανονισμός λειτουργίας των περιπτέρων μέχρι αύριο στην Ξάνθη
Ο Δήμος Ξάνθης θέτει σε ηλεκτρονική διαβούλευση τον κανονισμό λειτουργίας περιπτέρων, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως αύριο, ενώ οι απόψεις που θα κοινοποιηθούν, θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του κανονισμού, ώστε να υπάρξει πληρέστερη αντιμετώπιση των ζητημάτων.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης για όσες άδειες περιπτέρων έχουν λήξει θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί και θα γίνει η ανάλογη αναδιανομή και σε άτομα με ειδικές ανάγκες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Εκπαίδευση

Στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Ξάνθης η παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας από ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ) γνωστοποίησε ότι η παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας από το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, εναντίον του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα, συζητείται σήμερα στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Ξάνθης
Υπενθυμίζεται πως κλείνουν ήδη εννιά μήνες που ο Νιχάτ Χότσικα, Αντιπρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ και εκπαιδευτικός στο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, έδωσε μάχες για να παραμένει στο σχολείο. Ωστόσο, παραμένει απλήρωτος από τον Οκτώβριο του 2016 από την ιδιοκτησία του σχολείου, η οποία επιθυμεί να τον απολύσει.
Οι εκπρόσωποι της ΣΙΕΛΒΕ και ΟΙΕΛΕ βλέπουν στο πρόσωπο του Νιχάτ τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό που παλεύει για το αυτονόητο: την εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού Κράτους στην εκπαίδευση. Μάλιστα θα παραχωρήσουν αμέσως μετά, στις 13:00, συνέντευξη τύπου για το ζήτημα.

Σύλλογοι

ΑΧΕΠΑ Εις μνήμη Ε. Κεφαλίδη

Η τοπική οργάνωση της ΑΧΕΠΑ Τμήμα HJ-20 «ΟΡΦΕΥΣ» θέλοντας να εκφράσει τα βαθιά της συλλυπητήρια για το θάνατο του πατέρα του αντικυβερνήτη της Περιφέρειας 25 και πρώην προέδρου του τοπικού Τμήματος Ευστάθιου Κεφαλίδη, αντί στεφάνου, καταθέτει το ποσό των 100 Ευρώ στο νεοσύστατο σωματείο Α.μεΑ. περιφερειακής ενότητας Ροδόπης στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τοπείρου

Σε ακόμη μία σύσκεψη που διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τοπείρου συμμετείχε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, με θέμα τον σχεδιασμό δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.
Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται πως, στο δήμο Τοπείρου, λόγω και του καταφυγίου άγριας ζωής του Νέστου, οι θηροφύλακες του Κυνεγητικού Συλλόγου, διενεργούν συχνές περιπολίες και ελέγχους για τη φύλαξή του. Συγκεκριμένα, πριν από μικρό χρονικό διάστημα οι θηροφύλακες αντιλήφθηκαν φωτιά εντός του καταφυγίου δίπλα στον ποταμό Νέστο, οπότε και ενημέρωσαν άμεσα την πυροσβεστική.
«Οι δράσεις του συλλόγου είναι ποικιλόμορφες και πολυάριθμες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας το «παρών» οπουδήποτε χρειαστεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με το σύνθημα Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, σώσε μια ζωή οι Ξανθιώτες υιοθέτησαν αδέσποτα

Επτά αδέσποτα βρήκαν στέγη, στο πλάισιο της δράσης που διοργάνωσαν την Κυριακή, ο Πολιτιστικός σύλλογος Ξάνθης «Βάτραχοι», ο ΦΟΞ Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης (FOX) και ο Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος συμμετείχαν αρκετοί Ξανθιώτες.
Η συγκεκριμένη δράση έτυχε θετικής ανταπόκρισης, συμβάλλοντας ο καθένας πολίτης από την πλευρά του, στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μέσα από τη σωστή διαδικασία.
Πολιτισμός

Η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Κομοτηνή

Είκοσι ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs και 367 σχήματα και μουσικά σύνολα θα συμμετάσχουν στη φετινή 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για πέντε μέρες σε πενήντα πόλεις και 218 σημεία ανά την Ελλάδα.
Στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες (Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Ιουνίου) και θα λάβουν χώρα σε επτά σημεία της πόλης.

Αστυνομικό Δελτίο

Νεκρός 51χρονος σε τροχαίο στο Σούνιο

Ένας 51χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο 14ο χιλιόμετρο της ΕΟ Ξάνθης-Ιάσμου στο ύψος του Σουνίου.
Ο οδηγός, κάτοικος Πελεκητής, που ζει μόνιμα στη Γερμανία και ήταν για διακοπές στο χωριό του, έχασε τον έλεγχο του ΙΧ με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να βγει έξω από το δρόμο. Στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του. Οι συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου ερευνώνται από την Αστυνομία.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, θεσσαλονικη, διοδια, παα, υπαατ, δραση, οπεκεπε, κομοτηνη, γσεβεε, ελλαδα, αμθ, ΑΣΕΠ, συγκεκριμένο, ηλεκτρονική, συμμετοχή, οιελε, μνήμη, αχεπα, συλλυπητήρια, μεα, φοξ, fox, djs, ιουνίου, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, μετρο, ομαδα διας, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, ξανθη, φωτια, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, δημος ξανθης, αποτελεσματα, ημερομήνια, αδεσποτα, μνήμη, δημοκριτειο, ηλεκτρονική, το θεμα, αδεσποτο, αιτηση, αστυνομια, αχεπα, γερμανια, γσεβεε, εδρα, θανατος, θεμα, οπεκεπε, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικη, υψος, ατομα με ειδικες αναγκες, γινει, γινεται, διαστημα, δημος, δωσει, εγνατια, αιθουσα, ευρω, ευσταθιου, υπαρχει, εκπαιδευση, εν λόγω, επτα, εταιρια, ετος, ζωη, ζωης, διαγωνισμοι, κυβερνηση, κυκλος, λεπτομερειες, λογο, μεα, μηνες, μιχαηλιδης, μικρο, οδηγος, οδος, οιελε, ομιλος, παα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συμμετοχή, συλλυπητήρια, σωμα, σχεδια, σχηματα, σχολειο, σωματειο, τμημα, υπαατ, φοξ, χιονης, δημητρης, djs, εφαρμογη, φιλοι, γιορτη, γνωσεις, χωρα, ηλεκτρονικα, κυριακη, νοσοκομειο, ομαδες
Τυχαία Θέματα