ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 2 11 2016

12:28 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΑIΠΕΔ η συνάντηση των φορέων του Έβρου και της Ροδόπης με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Πιτσιόρλα

Πραγματοποιήθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΑIΠΕΔ η συνάντηση των φορέων του Έβρου και της Ροδόπης με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Πιτσιόρλα. Κατά την συνάντηση, οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους και τις προτάσεις τους για το θέμα των νέων διοδίων.

Στην συνάντηση ο βουλευτής Έβρου κ. Γεώργιος Καΐσας μίλησε για τον ενιαίο χαρακτήρα της περιοχής και ότι ουσιαστικά οι δύο νομοί Έβρου – Ροδόπης αποτελούν μία περιφέρεια τόσο οικονομικά

όσο και υγειονομικά, μιας και το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εξυπηρετεί τους κατοίκους και της Ροδόπης και τα διόδια της Μέστης θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην πρόσβασή τους σε υγειονομικές υπηρεσίες. Οι δε παράδρομοι που υπάρχουν είναι εγκαταλελειμμένοι, άκρως επικίνδυνοι και δεν υπάρχει σύνδεσή τους με το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Από τον κ. Πιτσιόρλα έγινε η ανάλυση όλου του ιστορικού της υπόθεσης και δηλώθηκε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα διόδια ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης μιας και είχε προαποφασισθεί από το 2014, με την ΚΥΑ Χαρδούβελη – Χρυσοχοΐδη, παρόλα αυτά δόθηκε η υπόσχεση ότι το ΤΑIΠΕΔ με νέες μελέτες που ήδη γίνονται στην Εγνατία, θα επανεξετάσει τον σχεδιασμό και θα φροντίσει να δοθεί η καλύτερη λύση για την τοπική κοινωνία με γνώμονα την αναλογικότητα στην χρήση.
Ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σάπων Ιωάννης Σταυρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, τόνισε ότι στη συνάντηση βρεθήκαν όλοι οι εκπρόσωποι της περιοχής με κοινό στόχο να βρεθεί άμεσα μια λύση, και έγινε μια γόνιμη σύσκεψη που εξεταστήκαν όλοι οι παράμετροι του προβλήματος χωρίς να δοθούν υποσχέσεις ,οι τεχνικοί υπεύθυνοι το ΤΑΙΠΕΔ έχουν έρθει στην περιοχή για να έχουν εικόνα και να βρεθεί σύντομα η λύση και για τον σκοπό αυτό και προκειμένου να γίνει πιο λεπτομερής ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μελετών, κλείστηκε και νέο ραντεβού μεταξύ των παρευρισκομένων και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Στην Κομοτηνή βρέθηκε η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Στην Κομοτηνή βρέθηκε χθες η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία είχε σειρά επισκέψεων και συναντήσεων. Η κ. Τσαρουχά επισκέφτηκε αρχικά τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, με τον οποίο είχε εκτενή συνομιλία για τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής. Ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε την κ. Τσαρουχα για την επίσκεψή της και εξέθεσε την ανάγκη για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα, ενώ έδωσε το δικό του μήνυμα για τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, ζητώντας από την υφυπουργό να το μεταφέρει ως παράδειγμα στην κεντρική κυβέρνηση.
Η κα Τσαρουχά επίσης είχε μία σειρά από επαφές , στο ιεροσπουδαστήριο, στο μειονοτικό σχολείο του Αλάν Κογιού ενώ είχε συνάντηση και με τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή με τον οποίο στην συνέχεια επισκέφθηκαν την οικογένεια του Χουσεΐν Νταϊτσίκ που έχασε την ζωή του στο Μόναχο έπειτα από τρομοκρατική επίθεση.
Στην κα Τσαρουχά στελέχη της μειονότητας έθεσαν το θέμα της ανέγερσης νέων μειονοτικών σχολείων στην περιοχή.
Στην δηλώσει της η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά είπε:
«Πιστεύω ότι η Θράκη μας είναι μια περιοχή με σπουδαίες δυνατότητες, με ιδιαίτερα θέματα που χρειάζονται προσεκτική προσέγγιση. Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θέλει να είναι κοντά στους ακρίτες, μία περιοχή που έχει δυνατότητες να αξιοποιηθεί και που έχει όμως μείνει πολύ πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές και σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε και θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Με την επίσκεψη μου εδώ θέλω να δείξω το ενδιαφέρον του Υπουργείου και της κυβέρνησης αλλά και να δω από κοντά τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν αυτήν την περιοχή» σημείωσε η κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά

Εκπαίδευση Δήμων Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης σε θέματα Ανακύκλωσης

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης διοργανώνει την Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Δήμων Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης σε θέματα Ανακύκλωσης», η οποία θα λάβει χώρα στις 7 Νοεμβρίου 2016, στην Κομοτηνή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Μαρασλή 1 και Πύργου γωνία, Κομοτηνή.
Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Π. Κουρουμπλής, Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ,και ο Ι. Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμφώνα με το πρόγραμμα της ημερίδας
Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ, και απευθύνεται στους Δημάρχους, Αντιδημάρχους Καθαριότητας, Δημοτικούς Συμβούλους και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης. Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των εργαζομένων, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ικανότητες τους και να αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος τους για μια αποτελεσματική και αποδοτική ανακύκλωση στον Δήμο τους.
Η ημερίδα θα διαρκέσει από 10.00 μέχρι τις 14:30 και θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τα οφέλη του διαχωρισμού αποβλήτων και βιοαποβλήτων για το περιβάλλον, τη συνεργασία ΟΤΑ με Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ), τις διαδικασίες συλλογής και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών, τα οικονομικά οφέλη του νέου τρόπου διαχείρισης, τα Πράσινα Σημεία και γενικότερα θέματα εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης της εκπαιδευτικής ημερίδας από ΕΟΑΝ και ΚΕΔΕ.

Ερώτηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της ΔΕΗ εντός του 2017

Ερώτηση κατέθεσαν 36 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την τραγική κατάσταση της ΔΕΗ, εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, που αποδεικνύεται από την δραματική επιδείνωση όλων των οικονομικών δεικτών την τελευταία διετία.
Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές στην ερώτησή τους μια πιθανή κατάρρευση της ΔΕΗ θα έχει άμεσο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στον παραγωγικό ιστό της χώρας, στη βιομηχανία, στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά στους αδύναμους και ανήμπορους.
Μεταξύ άλλων ζητούν να μάθουν οι Βουλευτές, ποιο είναι το επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό πλάνο για το άμεσο μέλλον αλλά και για την πενταετία, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΔΕΗ.
Επίσης, ποια είναι η συνολική ζημιά που έχει επέλθει στη ΔΕΗ τους τελευταίους 20 μήνες.

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης για τις συμπτύξεις τμημάτων στο 1ο και 7ο γυμνάσιο

Η Επιτροπή εκπαιδευτικών Ξάνθης του ΠΑΜΕ ζητά την άμεση ακύρωση της απόφασης συμπτύξεων των τμημάτων σε 1ο και 7ο Γυμνάσιο
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται:
Οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, οι μαθητές και οι πολύπαθοι γονείς, αντιμετωπίζουν όχι μόνο τα προβλήματα αλλά και την κυβερνητική κοροϊδία που προσπαθεί να παρουσιάσει αυτή την πραγματικότητα ως «επιστροφή στην κανονικότητα».
Σε αυτά τα πλαίσια της επιστροφής στην κανονικότητα του δημοσιονομικού κόφτη εντάσσονται και οι συμπτύξεις των τμημάτων στο 1ο και το 7ο γυμνάσιο, βάση του εγγράφου του ΥΠΠΕΘ «Διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν. 4186/2013». Οι μαθητές και οι οικογένειές τους θυσιάζονται στο βωμό των περικοπών και της «εξοικονόμησης» για εξασφαλιστούν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές από κοινού να αγωνιστούμε ενάντια στην εφαρμογή του δημοσιονομικού κόφτη στην εκπαίδευση.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση διαφόρων ειδικοτήτων του προγράμματος «Ένταξη και Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων».
Μετά από την έγκριση συνέχισης του προγράμματος «Ένταξη και Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων» στο πλαίσιο του νέου Ε.Σ.Π.Α. η Επιστημονική Υπεύθυνη Θάλεια Δραγώνα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι άργησε αλλά εγκρίθηκε το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά. Επειδή όμως μετά την αξιολόγηση και έγκριση του προγράμματος σχεδόν όλα ξεκινούν από την αρχή και θα πρέπει να ξαναγινούν οι προκήρυξης των θέσεων εργασίας στο πρόγραμμα και αυτό έχει αρκετή γραφειοκρατία και αναμένεται κατά την εκτίμηση της το πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτούργει από της αρχές του Δεκεμβρίου του 2016.
Ολόκληρο το κείμενο της Πρόσκλησης είναι αναρτημένο στο site του προγράμματος (www.museduc.gr) καθώς και στο site του ΕΛΚΕ/ΕΚΠΑ
Η χρονική διάρκεια του φυσικού αντικειμένου του Έργου ορίζεται έως 30/9/2018. Η σύμβαση που θα υπογραφεί με το ΕΚΠΑ/ΕΛΚΕ θα είναι σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου του υποψηφίου, η διάρκεια της οποίας θα ορίζεται αναλόγως με τις ανάγκες της Πράξης κατά το διάστημα υλοποίησης αυτής και έως τις 30/9/2018 με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης εφόσον παραταθεί το έργο μέχρι τη λήξη του και εφόσον αυτό επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 3η Νοεμβρίου 2016.Το πρόγραμμα αλλά και η πρόσληψη συνεργατών για τη νέα φάση 2016-18 των ΚΕΣΠΕΜ χρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους

Αντιφασιστική πορεία στην Ξάνθη για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής

Πραγματοποιήθηκε η μαζική σύσκεψη σωματείων-φορέων που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ για την διοργάνωση αντιφασιστικής πορείας στις 5 Νοέμβρη τη μέρα που εγκαινιάζουν ξανά οι χρυσαυγίτες “γραφεία” στην Ξάνθη. Συμμετείχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ και του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, καθώς και μέλη πολιτικών οργανώσεων. Εκφράστηκε πολύ καθαρά η διάθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων να συμμετέχουν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενάντια στα “εγκαίνια” των γραφείων-ορμητηρίων των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”.
Η ΚΕΕΡΦΑ-(Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Ξάνθης) με ανακοίνωση της καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε κοινή δράση και οργάνωση μαζικής αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 5 Νοέμβρη .

Το ΕΒΕ Ροδόπης συμμετέχει στην 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης συμμετέχει και φέτος στην 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016», που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), στην Κομοτηνή, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.
. Στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης, που συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, τα είδη οικιακής χρήσεως κα.
Στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης προς τις επιχειρήσεις-μέλη του, το Επιμελητήριο επιδοτεί κάθε επιχείρηση με το ποσό των 100€ και τις καλεί να δηλώσουν συμμετοχή για την έκθεση στο:
Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης Καβείρων 12, Κομοτηνή τηλ.: 25310 22547 fax: 25310 25866 e-mail: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στον σύνδεσμο

Έκλεισαν 50 βενζινάδικα σε όλο το νομό Ροδόπης

Η διάνοιξη του κάθετου άξονα Κομοτηνής Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είχε δυσμενείς συνέπειες για τους βενζινοπώλες του Νομού Ροδόπης οι οποίοι μέσα σε τρία χρόνια είδαν πτώση του τζίρου τους κατά 70 μ ε 80 % με αποτέλεσμα να κλείσουν 50 βενζινάδικα και από 150 που ήταν σε όλο το νομό Ροδόπης να μείνουν 100. Αυτό τόνισε ο πρώην πρόεδρος των βενζινοπωλών του Ν. Ροδόπης Γρηγόρης Κακαρέλης σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ και πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων κ εμπόρων καυσίμων Γιώργο Ασμάτογλου ο οποίος βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην Κομοτηνή.
Κλείνουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων κυρίως στα χωριά είπε ο κ Κακαρέλης ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματιών εμπόρων και βιοτεχνών Ν Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης πρότεινε να μπουν διόδια στο τελωνείο της Νυμφαίας ώστε να έχει έσοδα το κράτος κι αυτό να είναι αποτρεπτικό για τους κατοίκους της Ροδόπης να πηγαίνουν για ψώνια στην Βουλγαρία.

Εκδήλωση με θέμα ,τον νέο νόμο των αυθαιρέτων για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )διοργανώνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής εκδήλωση με θέμα τον νέο νόμο των αυθαιρέτων για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και θα μιλήσει η κ.Σταυρούλα Αγριού ,σύμβουλος του Υπουργείου Ενέργειας, και μέλος της παράταξης. Εν όψει των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στις 20 Νοεμβρίου καλούμε σε αυτή την εκδήλωση – συζήτηση τους συναδέλφους μηχανικούς να συμμετέχουν στο διάλογο αυτό που αφορά μηχανικούς αλλά και όλους τους πολίτες. Συζητάμε για ένα αύριο με ανάπτυξη και επανένταξη των μηχανικών στο επάγγελμα που πλήγηκε περισσότερο από όλα μέσα στα χρόνια της ύφεσης στην Ελλάδα, για τις συνθήκες εργασίας και τις αξιοπρεπείς αμοιβές, πράγματα που διεκδικούμε μέσα από το ΤΕΕ. Ταυτόχρονα σημειώνουμε την ανάγκη ύπαρξης του επιστήμονα μηχανικού μέσα σε αυτήν την ανάπτυξη και δεν ξεχνάμε πώς η ενέργεια και το οικολογικό πρόσημο διαχείρισής της θα κρίνουν το μέλλον της χώρας και του επαγγέλματος μας.

Η Ξάνθη και η Ροδόπη συμμετέχουν στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό

Η Ξάνθη συμμετέχει -για πέμπτη φορά- στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό που διοργανώνεται για έβδομη χρονιά την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Για την Ξάνθη τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας και προσκαλεί το κοινό το πρωί (11.00) της Κυριακής στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθεάτρου). «Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδιά που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας»
Για την Ροδόπη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος για 6η χρονιά η ‘Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης. Ο δημόσιος θηλασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση – γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Στη Ροδόπη, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στην πλατεία Ειρήνης δίπλα στο συντριβάνι και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο ξενοδοχείο «Ορφέας
Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του πανελλαδικού ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Η δράση διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από πενήντα πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης που είναι μέλη του δικτύου.

Πρόσωπα από την Ξάνθη: από τον μύθο στους νεώτερους χρόνους

Η ΝΔ Ξάνθης διοργανώνει πολιτιστική ημερίδα με θέμα :
«Πρόσωπα από την Ξάνθη: από τον μύθο στους νεώτερους χρόνους».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 05 Νοεμβρίου και ώρα προσέλευσης στις 10.00 π. μ. στην καπναποθήκη Π στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με τη συμμετοχή διακεκριμένων και αξιόλογων επιστημόνων από τον ακαδημαϊκό τομέα.
Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει την πολιτιστική της Θράκης, και κυρίως της Ξάνθης, ως πόλης αρχαιοτάτων χρόνων, με τεράστια λαϊκή παράδοση και απαράμιλλο τουριστικό ενδιαφέρον.
Επίτιμος προσκεκλημένος ο κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

`Μικρά Ασία . Το παλίμψηστο της μνήμης’: το νέο βιβλίο του Α.Μασσαβέτα παρουσιάζεται στην Ξάνθη

Σήμερα στις 19.30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες πατρίδες», το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης» και τις εκδόσεις «Πατάκη», οργανώνουν μια συνάντηση με τον συγγραφέα Αλέξανδρο Μασσαβέτα με αφορμή το βιβλίο του: «Μικρά Ασία. Το παλίμψηστο της μνήμης»
Μετά την βραβευμένη «Πόλη των Απόντων», ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας αφήνει την Κωνσταντινούπολη για μια σειρά διαδρομών στην ιστορία και στο παρόν της Μικράς Ασίας. Το βιβλίο αυτό καλύπτει την νότια ακτή της Προποντίδας και τα παράλια του Αιγαίου. Φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πρώτο τόμο μιας τριλογίας που θα επεκταθεί σε ολόκληρη την σπαρμένη από μνήμες Μικρά Ασία.
Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες πατρίδες», ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια από την Μικρά Ασία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Δύο αυτοκτονίες ανθρώπων στη Ροδόπη

Ένας νεαρός υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων έδωσε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας το όπλο του εργοδότη του, στο Ροδίτη Κομοτηνής για άγνωστους λόγους.
Την ίδια μέρα, ένας 42χρονος στο Κικίδιο Ροδόπης, όπου έμενε μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα, επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του με απαγχονισμό. Έδεσε πετσέτες από το ταβάνι του σπιτιού του και έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του.
Η αστυνομία ερευνά και τα δύο περιστατικά ενώ οι εγκληματικές ενέργειες φαίνεται να αποκλείονται.

Στις φλόγες τυλίχτηκε ΙΧ με γερμανικές πινακίδες στην Εγνατία Οδό

Ολοσχερώς καταστράφηκε ένα ΙΧ στην Εγνατία Οδό το απόγευμα της Τρίτης. Το όχημα πήρε φωτιά πιθανότατα από μηχανική βλάβη κινούμενο στο ρεύμα από Ξάνθη προς Καβάλα, 2 χιλιόμετρα πριν από τον Κόμβο Χρυσούπολης υπήρξαν μικροδείξεις που ακολούθησαν την πυρκαγιά.
Ο οδηγός του ΙΧ που είχε γερμανικές πινακίδες πρόλαβε να ακινητοποιήσει το όχημα δεξιά και να βγει έξω μαζί με τα πράγματά το χωρίς να πάθει το παραμικρό
Του περιστατικού επιλήφθηκε η Πυροσβεστική της Χρυσούπολης καθώς και δυνάμεις της Τροχαίας από την ευρύτερη περιοχή.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, χρυση αυγη, διοδια, κυα, λύση, γνώμονα, κομοτηνη, σχολεια, ελλαδα, κεδε, ΟΤΑ, βεβαίωση, δεη, βιωσιμότητα, παμε, διευκρινίσεις, θεσσαλονικη, site, νέα, ξανθη, ελμε, ΑΔΕΔΥ, δραση, εβε, συμμετοχή, τηλ, fax, αυθαιρετα, τεε, νεα δημοκρατια, βιβλιοπωλείο, καβαλα, κινηση στους δρομους, ΔΕΘ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, γκιουλεκας, σταση εργασιας, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, παραταση αυθαιρετων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, φωτια, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αξιολογηση, γιορτη σημερα, ξανα, κοινωνια, αποτελεσματα, βουλευτες, ημερομήνια, αμοιβες, επιδοτησεις, το θεμα, αιχμη, ανακυκλωση, αστυνομια, βουλγαρια, γωνια, εβδομη, εμπορικη, επιπλα, θεμα, θρακη, κωνσταντινουπολη, μητερα, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικη, τεε, τραγουδια, ωρα, mail, αιτησεις, αριστοτελειο πανεπιστημιο, αριστοτελειο, ασια, αφορμη, βεβαίωση, βενζιναδικα, βιβλιο, βιωσιμότητα, βρισκεται, γινει, γινονται, γνώμονα, γονεις, γραφεια, γρηγορης, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, δοθει, δωσει, δικτυο, δοθηκε, εβε, εγινε, εγνατια, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, εκτιμηση, ελαστικα, ελμε, ενεργεια, ενημερωση, εξοικειωση, επρεπε, ερευνα, εσωτερικων, ζημια, ζωη, ζητα, ιδια, υπηρεσιες, υφυπουργος, ιδρυμα, εικονα, εκδοσεις, κεδε, κεφαλαιο, κυβερνηση, κειμενο, κυα, λύση, ληξη, μακεδονια, μηνες, μοναχο, μαρια, νομοι, ξενοδοχειο, ομαδα, οδηγος, οικογενεια, ουσιαστικα, οχημα, παιδια, παμε, πεμπτη, περιβαλλον, προβληματα, πρωι, ραντεβου, ρευμα, σαββατο, συζητηση, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σχολειο, τελωνειο, τηλ, τρια, φορα, ψωνια, ιωαννης, κωνσταντινος, εφαρμογη, ειδη, ενωση, fax, φουαγιε, γιορτη, helexpo, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κυριακη, μεινει, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες, site, θελω να, θεματα, θερμανση
Τυχαία Θέματα