ΕΡΤ Κομοτηνής: Ειδήσεις 18-6-2020

08:52 18/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία – Κορονοϊός
Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των κρουσμάτων
Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Ξάνθη και την Ροδόπη από τον ΕΟΔΥ. Σε σύνολο 55 δειγμάτων που ανακοινώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα, τα 38 εντοπίστηκαν στο Δήμο Μύκης, τα 5 στην Ξάνθη και τα 6 στη Ροδόπη. Συνολικά ο Νομός

Ξάνθης έχει ξεπεράσει πλέον τα 210 κρούσματα. Μετά την εστία, που εντοπίστηκε στο Αγίασμα και τα έκτακτα μέτρα με καραντίνα των 200 κατοίκων του οικισμού έως τις 23 Ιουνίου θετικοί ασθενείς βρέθηκαν και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να τεθεί σε άτυπη καραντίνα μια οικοδομή.

Έλεγχοι στον οικισμό Αγίασμα
Χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 187 δειγματοληπτικούς ελέγχους στους κατοίκους του χωριού Αγίασμα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα στον οικισμό Ασώματοι από τις 11 το πρωί έως τις 15:00. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν επίσης σήμερα στα χωριά της Ξάνθης: Πάχνη, Εχίνος, από τις 11.00 το π.μ εως τις 18.00 μ.μ. και στο Πάρκο Μ. Αλεξάνδρου στην πόλη της Ξάνθης από 12.00 μ.μ εως 19.00 μ.μ. «Σε αυτή τη μάχη πρέπει να κερδίσουμε. Όλοι μαζί με υπομονή, μεθοδικότητα και ευθύνη τηρώντας τα μέτρα προστασίας» αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νίκος Ευφραιμίδης.

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης
«Είναι απαραίτητο να ληφθούν έγκαιρα όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην απομόνωση των κρουσμάτων και στον μηδενισμό της διασποράς του ιού.» τονίζει ο Iατρικός Σύλλογος Ροδόπης, λαμβάνοντας υπόψη του τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά την διασπορά του κορονοϊού στους κατοίκους του νομού Ροδόπης Επίσης σημειώνει πως: « Είναι σημαντικό να γίνει έλεγχος με τεστ όσο περισσοτέρων είναι δυνατόν κατοίκων του Δήμου Ιάσμου, με σκοπό να ανιχνευθούν έτσι τα ασυμπτωματικά περιστατικά και να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.» Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι: «οι κάτοικοι του νομού θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, να κρατούν τις αποστάσεις, να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκα, όπου αυτό συστήνεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.» Ο ΙΣ Ροδόπης ζητά από τον ΕΟΔΥ να εφαρμόσει μαζικά τεστ και στην πόλη της Κομοτηνής, έτσι ώστε οι οποιεσδήποτε ασυμπτωματικοί ασθενείς να ανιχνευθούν και να απομονωθούν. Και επισημαίνει ότι γίνεται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, προφανής η ανάγκη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος διενέργειας τεστ με μοριακή ανάλυση για τον Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Αναφορά Δ. Χαρίτου στον κορονοϊό
«Οφείλουμε και σήμερα να μην ξεχνούμε ότι ο κορονοιός είναι εδώ, είναι παρόν, ότι δεν είμαστε απρόσβλητοι. Μας το υπενθυμίζουν τα πρόσφατα κρούσματα, η καραντίνα στο Αγίασμα αλλά και τα περιοριστικά μέτρα στον Δήμο Ιάσμου.» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο κος Δημήτρης Χαρίτου ευχόμενος στους κατοίκους της περιοχής να περάσουν αυτή τη δοκιμασία όσο πιο ανώδυνα γίνεται, κάνοντας έκκλησή στους κατοίκους να μην υποτιμήσουν αλλά να τηρήσουν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. «Οφείλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτήν την δοκιμασία, να γίνουμε σοφότεροι για την αξία των δημόσιων δομών, όπως της υγείας, για τη σημασία των δημόσιων πολιτικών παρέμβασης για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση, αλλά και η οικονομική που είναι προ των πυλών. Γιατί η οικονομική ύφεση όσο και αν το κρύβουν προηγήθηκε, συναντήθηκε με την πανδημία, που βέβαια την επιτάχυνε στην συνέχεια.» τόνισε ο βουλευτής.

Πολιτική
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη Ροδόπη
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί σήμερα τη Ροδόπη. Στις 5 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν, στην έδρα του δήμου στη Φιλλύρα. Στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης στη Φιλλύρα.Και στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, στο δημαρχείο Σαπών.

Βουλή
Ερώτηση στη Βουλή του Ιλχάν Αχμέτ
Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ για το θέμα της χορήγησης χαμηλότοκων δανείων έως 5.000 ευρώ και σε απλούς αγρότες από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για δάνεια με στόχο την χρηματοδότηση δαπανών ή την αντιστάθμιση προσωρινών απωλειών που θα δοθούν έτσι κι αλλιώς σε αγροτικές επιχειρήσεις. «Το θέμα είναι να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτά και απλοί αγρότες χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων και με μεγάλες εισοδηματικές απώλειες το τελευταίο χρονικό διάστημα.» τονίζει ο βουλευτής.
Οικονομία
Ανακοίνωση του 1ου ΠΤ Θράκης
Το 1ο Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Της Ελλάδας, συμπαραστέκεται στην αποχή – κινητοποίηση των Λογιστών – Φοροτεχνικών αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου και με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «συμμερίζεται την αγωνία των συναδέλφων για τον τρόπο εργασίας τους.» Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Απαιτούνται ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των Λογιστών – Φοροτεχνικών οι οποίοι έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών και όχι μόνο υποχρεώσεων σε δύσκολες συνθήκες.» Και η ανακοίνωση καταλήγει με τη σημείωση ότι: «Θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα της ΠΟΦΕΕ τα οποία εξάλλου αποτελούν και αιτήματα – προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας προς το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης.»

Παιδεία
Το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής στον 3ο Π.Σ. Διαγωνισμό
Το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στον 3ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «Bravo schools-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο». Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ανάδειξη των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται και προωθούν ολοκληρωμένα τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης & κοινωνικής υπευθυνότητας.

Μητρόπολη
Στο Κιλκίς ο Μητροπολίτης Κομοτηνής
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς θα πάρει μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής την προσεχή Κυριακή 21 Ιουνίου. Ο Σεβασμιώτατος προσκλήθηκε από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Ἐμμανουήλ. Στις επτά το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Εὐγενίου Ρωμανίας (Παραλία Πετρωτών) .

Καιρός
Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και στα βόρεια ηπειρωτικά, στα δυτικά ορεινά, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα