ΕΡΤ Χανίων – Τ. Βάμβουκας: Κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε καταπατήσεις στην παραλία της Νέας Χώρας

09:45 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δημοτικές παρατάξεις γνωρίζουν τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες της παρούσας δημοτικής αρχής σχετικά με τα πραγματικά προβλήματα που καταγράφονται κάθε καλοκαίρι στην παραλία της Νέας Χώρας.

Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μη δώσει υπερβολικές παραχωρήσεις σε επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ φέτος, η Υπηρεσία Ελέγχου που έχει συστήσει ο Δήμος, θα φροντίσει

να μην επιτρέψει την καταπάτηση της παραλίας, από τα ίδια συμφέροντα που τους έχει ήδη εκχωρηθεί πλεονάζων χώρος. Να σημειωθεί, ότι συλλογικότητες και δημοτικές παρατάξεις, με κοινή ανακοίνωσή τους, ασκούν δριμύτατη κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ενώ ήδη, έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση, με τίτλο «Τέλος στις παρανομίες. Ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση για όλους στην παραλία της Νέας Χώρας», συμπεριλαμβάνει πολύ σοβαρές καταγγελίες:

«Η περυσινή εικόνα της παραλίας της Νέας Χώρας ήταν άθλια τόσο για τους λουόμενους όσο και για τους επισκέπτες της. Παρά τις πολύχρονες προειδοποιήσεις μας, οι παρανομίες των επιχειρηματιών, τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η ολιγωρία των θεσμικών παραγόντων της πόλης προκάλεσαν:
1) Την απώλεια της γαλάζιας σημαίας. Η γαλάζια σημαία δεν αφαιρέθηκε μετά από «καταγγελία» κάποιου βρετανού τουρίστα (!) όπως ανακριβώς δηλώθηκε από το Δήμο, αλλά μετά από αυτοψία και έκθεση του αρμόδιου επιθεωρητή περιβάλλοντος της «Εταιρίας Προασίας της Φύσης» (2-7-2015), η οποία κοινοποιήθηκε έγκαιρα, σ’ έναν προκλητικά αδιάφορο και ολιγωρούντα Δήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα