Π. Καπούλας: Έκθεση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (audio)

19:46 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τον στόχο της 2ης Έκθεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 13-15 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Εργαστηριακού Κέντρου στο σχολικό συγκρότημα «Δαίδαλος», μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πέτρος Καπούλας, Δ/ντής του Εργαστηριακού Κέντρου των ΕΠΑΛ.

Ο ένας στόχος μας είναι να ενημερώσουμε γενικότερα την τοπική κοινωνία για τη λειτουργία των ΕΠΑΛ και

για το περιεχόμενο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αλλά και για τον τρόπο και το περιεχόμενο της γνώσης που παρέχουν τα ΕΠΑΛ. Τα ΕΠΑΛ έχουν περισσότερες από 30 ειδικότητες, ενώ ο σπουδαστής διαμορφώνει την τελική επιλογή του ως προς την εξειδίκευσή του, μέσα από τον πρώτο χρόνο σπουδών. Επομένως, είναι σημαντική η η παρουσίαση σε μαθητές, γονείς και την τοπική κοινωνία των δυνατοτήτων μόρφωσης και εκπαίδευσης που παρέχει η δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση, των ειδικοτήτων που λειτουργούν στα δημόσια Επαγγελματικά σχολεία της περιοχής μας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων και προοπτικών απασχόλησης που ανοίγουν στους αποφοίτους τους.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από 13 έως 15 Μαρτίου 2017, 9:00-13:30 και τη Δευτέρα 13 και Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 18:00-20:30.
Πρόκειται για τη συνέχεια της πρωτοβουλίας των σχολείων της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων (1ο ΕΠΑ.Λ., 2ο ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου, ΕΠΑ.Λ. Ελ. Βενιζέλου, Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., Εργαστηριακού Κέντρου Χανίων και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων) σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Χανίων και υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Καπούλας:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα