ΕΡΤ Χανίων – Αντ. Μπαλωμενάκης: Υψηλές οι επιδόσεις της ΔΟΥ… Αναγκαία η τοποθέτηση Προϊστάμενου (audio)

14:18 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο θέμα της μη τοποθέτησης Προϊσταμένου στη ΔΟΥ εδώ και δύο χρόνια, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, Αντώνης Μπαλωμενάκης, με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε με τη συνάδελφό του Βάλια Βαγιωνάκη.

Παρά τις ιδιαίτερα θετικές εισπρακτικές επιδόσεις της Δ.Ο.Υ Χανίων (αύξηση 27,75% στα έσοδα από τον ΦΠΑ

επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματικών στο πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015) και παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις της αναπληρώτριας Προϊσταμένης, η οποία συγκεντρώνει μόνο θετικά σχόλια τόσο σε επίπεδο εργαζομένων στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, όσο και ευρύτερα, θεωρούμε ότι η απουσία επικεφαλής σε μια τόσο νευραλγική Υπηρεσία επηρεάζει αρνητικά τους στόχους της αύξησης της αποτελεσματικότητας και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Παράλληλα, ο Χανιώτης βουλευτής διευκρίνησε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση «δεν έχει να κάνει σε καμία μα καμία περίπτωση με υπαινιγμούς ότι το προσωπικό δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Ιδιαίτερα αναφέρομαι στην αναπληρώτρια Δ/ντρια… Είναι μία εξαιρετική υπάλληλος, το γνωρίζουμε όλοι και δεν πρέπει να δημιουργούνται παρερμηνειες», τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης, για να συμπληρώσει: «Στόχος μας δεν είναι να βάλουμε κομματικά στελέχη. Επίσης, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη έχει ξεκαθαρίσει ότι για προσωπικούς λόγους, δεν θέλει να αναλάβει επικεφαλής στην Υπηρεσία».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μπαλωμενάκης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας από τα Χανιά.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μπαλωμενάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα