Ερώτηση Λαμπρούλη – Στεργίου για την παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου

18:14 15/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Βουλή φέρνουν το θέμα της επικινδυνότητας της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου που ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με τον τραγικό χαμό της 28χρονης κάτω από τις ρόδες φορτηγού, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου.
Στην ερώτηση που κατέθεσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Το πρόσφατο δυστύχημα στη Λάρισα στη διασταύρωση της Βόλου με την παλιά εθνική οδό (σήμερα Καραμανλή)

που έχασε τη ζωή της μια νέα κοπέλα, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες ατυχήματα, πολλά απ’ αυτά θανατηφόρα, που προκαλούνται στον συγκεκριμένο δρόμο καρμανιόλα της πόλης. Αυτά είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζεται όλα τα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τη σημερινή, αλλά και τις τοπικές αρχές, δημοτική και περιφερειακή αρχή, και της διαχρονικής ανυπαρξίας έργων υποδομής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής….
Εξάλλου είναι γνωστή η στάση τους στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τα απαραίτητα έργα, όπου κατά καιρούς ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο, ιδιαίτερα μετά από κάθε θανατηφόρο δυστύχημα. Επίσης τα ατυχήματα που προκαλούνται στο συγκεκριμένο δρόμο καρμανιόλα συνδέονται και με το ότι ο Δήμος Λαρισαίων περιστοιχίζεται από δεκάδες σταθμούς διοδίων, που λόγο του υψηλού κόστους διέλευσής τους, αναγκάζουν τους οδηγούς των Βαρέων οχημάτων να διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης….

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβερνηση προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και να υλοποιηθούν το σύνολο των αναγκαίων μέτρων και έργων για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα:
α) Να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων για μετατροπή της οδού Βόλου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα απαραίτητα έργα για τη μετατροπή του τμήματος της παλιάς εθνικής οδού σε αστικό δρόμο.
β) Να γίνουν άμεσα συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως ανισόπεδες διαβάσεις πεζών, σήμανση, καλύτερος φωτισμός, πεζοδρόμια, παράκαμψη, σύνδεση παλιάς και νέας εθνικής έξω από την πόλη κτλ.
γ) Την κατάργηση των διοδίων, τη βασική αιτία που εξαναγκάζει τα βαρέα οχήματα να διέρχονται την πόλη μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

The post Ερώτηση Λαμπρούλη – Στεργίου για την παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα