Ερώτηση Κ. Βελόπουλου για τον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου

13:00 20/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση για την κατάσταση του λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου στα παράλια του Ν. Λάρισας κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος, Προέδρος του Κόμματος «Ελληνική λύση» , Βουλευτής Λάρισας με την οποία ζητά από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να απαντήσουν για τις ενέργειες που πρόκειται να προβούν για την αποκατάσταση των ελλείψεων που παρατηρούνται στον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου.

ΘΕΜΑ. « Χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό το Λιμεναρχείο του Αγιοκάμπου

στη Λάρισα»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Tο τμήμα Λιμενικού Σώματος, του Αγιοκάμπου, στα παράλια της Λάρισας, διαθέτει μόνο ένα σκάφος, το οποίο αντιμετωπίζει τεχνικά πρόβλημα και βρίσκεται στο συνεργείο, εδώ και περίπου 20 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι, για οποιοδήποτε πρόβλημα και αν παρουσιαστεί, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στα παράλια της Λάρισας, το Λιμενικό διαθέτει μεν τζιπ και άξιους άνδρες, που εξυπηρετούν μια πολύ μεγάλη θαλάσσια περιοχή, αλλά δεν διαθέτει σκάφος, αφού το ήδη υπάρχον βρίσκεται για επισκευή.
Πρόσφατα γεγονότα, όπου κινδύνεψαν ζωές παιδιών, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, αλλά και του τοπικού τύπου, ξεπεράστηκαν, κατόπιν της συνεργασίας του Λιμενικού του Αγιοκάμπου και ιδιωτών της περιοχής, που έθεσαν τα ιδιόκτητα σκάφη τους στη διάθεση του λιμενικού. Αυτό όμως δεν αποτελεί μόνιμη λύση, στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά περίπτωση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1. Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην άμεση αντικατάσταση του υπάρχοντος προβληματικού σκάφους του λιμενικού, στο Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου, στη Λάρισα;

2. Πόσα συνολικά λιμενικά σκάφη είναι αναγκαίο να διαθέτει το Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου της Λάρισας, σύμφωνα με την θαλάσσια έκταση που έχει στην δικαιοδοσία του, ώστε να ανταποκρίνεται με επιτυχία στα διάφορα περιστατικά έκτακτης ανάγκης για διάσωση;

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα