Ερωτήματα για τη λειτουργία του Συνεδριακού(;) Κέντρου Βόλου

18:07 3/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Της Βίκυς Κ. Μήτρου*

Μετά την προχθεσινή επίδειξη μόδας των Ατόμων με Αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό – Συνεδριακό – Πολυχώρο του Δήμου Βόλου στο Πεδίον του Άρεως, μου προέκυψε μια σειρά αποριών, που ελπίζω ότι θα μπορέσουν να απαντήσουν οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής.

Έτσι, λόγω της ενασχόλησης μου, αλλά και της ειδικότητας μου με τα αντικείμενο, έχω να επισημάνω και να εκφράσω τις απορίες μου για τα εξής:

Έχει γίνει ριζική ανακαίνιση του κτιρίου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Βόλου. Πραγματοποιήθηκε η μελέτη ενεργειακής απόδοσης -η οποία θα καταδείκνυε σύμφωνα με
τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και τη χρήση του κτιρίου, τι είδους παρεμβάσεις έπρεπε να υλοποιηθούν;Σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει τα κτίρια που ανακαινίζονται, να πληρούν τις ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις. Αυτές πληρούνται στο εν λόγω κτίριο; Αν αυτό συμβαίνει πως γίνεται να πληρούνται, όταν δεν υπάρχει θέρμανση του κτιρίου;Η τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Βόλου, που αφορά στην αποπεράτωση του κτιρίου, δεν κάνει καμία αναφορά, σε τοποθέτηση θέρμανσης – ψύξης – συστήματος αερισμού – συστήματος φωτισμού – συστήματος διαχείρισης. Όλα αυτά δεν τα καλύπτει ένα έργο που ξεπερνά τις 600 χιλιάδες ευρώ και είναι συνολικού εμβαδού 2.116 τ.μ.;Είναι δυνατόν να αναφερόμαστε σε μια τέτοια εργολαβία ανακαίνισης και να μην συμπεριλαμβάνονται όλα τα παραπάνω ή μήπως θα χρησιμοποιηθούν τα υφιστάμενα συστήματα που ξεπερνούν τα 25 χρόνια λειτουργίας και τα οποία δεν λειτουργούν, αφού όπως διαπιστώσαμε όλοι, χρειάστηκε δανεισμός σωμάτων θέρμανσης από την αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ως συνδυασμός «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» -χωρίς και να έχουμε πολλές ελπίδες για απαντήσεις από τη νυν δημοτική αρχή- θέτουμε δημόσια τα παραπάνω ερωτήματα, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας, όπως έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε.

* Πολιτικός Μηχανικός, Ειδικός σε θέματα Ενέργειας, Γ.Γ. ΤΕΕ Μαγνησίας, Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα