Εργατικό Κέντρο: Δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας

20:41 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της Λάρισας απάντησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο, ο οποίος σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΕΚΛ αφαιρεί επί της ουσίας το δικαίωμα στην απεργία.

Το Εργατικό Κέντρο, όπως ανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο αντιπρόεδρος Γ. Μπλέκος έχει αποφασίσει και την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης την ημέρα που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή

το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο κ. Μπλέκος ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: “Δίνουμε μία ακόμη αγωνιστική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι τι μπαίνει τάξη με την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, όταν έχουν μετατρέψει, αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου, σε ζούγκλα κυριολεκτικά την αγορά εργασίας, τσακίζοντας μισθούς, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Όταν η κυβέρνηση καταθέτει επειγόντως Ν/Σ για το ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών, που ενσωματώνει την αντεργατική Οδηγία της ΕΕ για παραπέρα ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και «διευθέτηση» με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και του κράτους του.
Oταν σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πανελλαδικά και χιλιάδες τοπικά, απλήρωτοι εργαζόμενοι από 2 μήνες έως και 2 χρόνια, καθώς επίσης και εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι.

Όταν στην πόλη μας γνωστές αλυσίδες καφέ, αρτοποιείων, Σ-Μ και άλλες επιχειρήσεις, απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους με 4ωρες συμβάσεις, που όμως εργάζονται ανασφάλιστοι 8 και 9 ώρες ημερησίως, όταν εργάζονται 6 ημέρες την εβδομάδα, αλλά τους ασφαλίζουν για 1-2 ημέρες την εβδομάδα, όταν χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωρίες και αργίες που δεν τις πληρώνονται ποτέ. Όταν εργοδότες αποθρασυμένοι από τις κυβερνητικές πολιτικές και την μεγάλη ανεργία, έφτασαν στο σημείο να παίρνουν πίσω έως και τον μισό μισθό μόλις τον πάρουν από το αυτόματο μηχάνημα της τράπεζας.
Αρνούμαστε την άθλια ζωή που μας επιφυλάσσουν! Ας το πάρουν χαμπάρι «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»!
Ηδη έχουμε αποφασίσει ως Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας, όταν θα φέρουν στη Βουλή το Ν/Σ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το απεργοκτόνο Ν/Σ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής τους, οργώνοντας την επιτυχία της.

Απαιτούμε και παλεύουμε για:
-Άμεσα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
-Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανείς εργαζόμενος να μη αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.
-Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
-Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
-Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
-Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανέργους χωρίς άλλες προϋποθέσεις πέραν της ανεργίας.
-Άμεση πληρωμή όλων των απλήρωτων εργαζόμενων, κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
-Απαγόρευση πλειστηριασμών για τα σπίτια των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, θέρμανσης, σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν γιατί έμειναν άνεργοι ή μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα