Εργατική Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη με δύο συγκεντρώσεις

18:07 29/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργατική Πρωτομαγιά μεθαύριο και στη Λέσβο θα πραγματοποιηθούν δυο απεργιακές συγκεντρώσεις. Το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί ενώ μισή ώρα νωρίτερα στις 10.30 στα Κεντρικά Λύκεια διοργανώνει συγκέντρωση και η Συνέλευση Εργαζομένων, Ανέργων, Συνδικαλιστών.

Σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο τονίζει ότι: «η 1η Μάη είναι ημέρα συλλογικής μνήμης των αγώνων της τάξης μας. Είναι ημέρα απεργίας.

Είναι ημέρα που οι νεκροί του Σικάγο το 1886, του 36 στην Θεσσαλονίκη, το 44 στην Καισαριανή, έδωσαν το αίμα τους, την ίδια τους την ζωή, αταλάντευτοι, για τους αγώνες και το δίκιο τις εργατικής τάξης.

Αυτούς τιμάμε αυτή την ημέρα και διδασκόμαστε από την ανειρήνευτη ταξική πάλη. Η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται. Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δε δίνουμε συγχωροχάρτι, δε συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θα πρέπει να δυναμωθούν οι γραμμές πάλης στα σωματεία και στα συνδικάτα, ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες που υπονομεύουν τους αγώνες μας. Ενάντια σ’ αυτούς που καλούν σε απεργοσπασίες, που έβαλαν στον πάγο το δικαίωμα στην απεργία, που προσπάθησαν με νόθους αντιπροσώπους- μαϊμούδες, μπράβους τις νύχτας και κοινούς ποινικούς να στήσουν συνέδριο στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Με διευθυντικά στελέχη, golden boys, και λοιπούς που δεν έχουν καμία σχέση με την εργατική τάξη, προσπαθούν να μπάσουν κατ’ ευθείαν μέσα σε σωματεία εργατών τα αφεντικά, να δίνουν κατευθύνσεις πάλης με γνώμονα τα κέρδη τους. Να παίρνουν αποφάσεις μαζί με τον ΣΕΒ, πιστοί ακόλουθοι της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις και συνδικαλιστική μαφία, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί».

Η Συνέλευση Εργαζομένων, Ανέργων και Συνδικαλιστών σε ανακοίνωση της τονίζει ότι: “133 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο και η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με την νέα φάση αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Η φτώχεια, ο ολοκληρωτισμός, οι πόλεμοι και ο φασισμός αυξάνονται απειλητικά για τους λαούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ότι τα μνημόνια «τέλειωσαν», ενώ δεν έχει καταργήσει κανένα από αυτά. Αντίθετα, έχει συμφωνήσει σε μόνιμο ευρωμνημόνιο, με πλεονάσματα σύνθλιψης της εργατικής τάξης και σωτηρίας του € και της Ε.Ε., με μισθούς φτώχειας και άγρια περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Παρά τις τυμπανοκρουσίες για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ελάχιστες συλλογικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί, καθώς παρέμεινε άθικτο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο. Η μείωση των μισθών και η χειροτέρευση των όρων εργασίας, οδήγησαν σε ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαρίζει στο κεφάλαιο τα πάντα: φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατικές επιδοτήσεις, αναπτυξιακά-επενδυτικά κίνητρα, ενώ ξεπουλάει όλο τον δημόσιο πλούτο με την ένταξή του στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Μετά από τους εργοδότες και τους μάνατζερ που έγιναν μέλη σωματείων, σειρά πήραν οι δοτές διοικήσεις καθώς είναι η πρώτη φορά από το 1985, που η ΓΣΕΕ έχει διορισμένη διοίκηση. Καταγγέλλουμε τον διορισμό διοίκησης στην ΓΣΕΕ και στην ΟΙΥΕ από τα αστικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν τόσο ο υποταγμένος συνδικαλισμός όσο και το ΠΑΜΕ. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να μην συναινέσουν σε τέτοιες πρακτικές και να μην αναγνωρίσουν καμία εγκάθετη διοίκηση. Καταγγέλλουμε κάθε είδους παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης στα εργατικά συνδικάτα. Μόνο οι εργάτες και οι συνελεύσεις τους μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι το κράτος και οι δικαστές. Την απάντηση στην κρίση και στον εκφυλισμό μπορεί να δώσει μόνο η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η δημιουργία ενός κέντρου αγώνα, που να οργανώνει πραγματικούς αγώνες, απεργίες και μάχες. Για να ηττηθεί ο «συνδικαλισμός» της ταξικής συνδιαλλαγής, για να μπει τέλος στην ανάμειξη του κράτους και των αφεντικών στα συνδικάτα».

The post Εργατική Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη με δύο συγκεντρώσεις appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα