Εργατική Πρωτομαγιά στη Χίο με διπλή συγκέντρωση, στις 10.00 το πρωί

12:22 1/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με διαφορετικές συγκεντρώσεις από τα σωματεία τιμάται σήμερα στη Χίο η Εργατική Πρωτομαγιά.
Στις 10.00 το πρωί, και οι δύο, στο Εργατικό Κέντρο Χίου (με πρόσκληση του ΕΚ) και στην πλατεία Βουνακίου (με πρόσκληση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και των σωματείων που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ), καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία!

φώτο αρχείου

Το Εργατικό Κέντρο Χίου στην ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή

μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική.
Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας
Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια την ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε αγωνιστικό και απεργιακό παρόν».

Αντίστοιχα το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«…Η 1η Μάη του 2019 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης. Oι εργατοϋπάλληλοι, οι λαϊκές οικογένειες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες βίωσαν με εφιαλτικό τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, που οδήγησαν το 40% του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι πολιτικές αυτές είχαν δραματικές επιπτώσεις στον πυρήνα του Κοινωνικού κράτους πλήττοντας καίρια τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά. Η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Εργασία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα Εργασιακά και Κοινωνικά δικαιώματα και οι Συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι τα θύματα αυτών των ανάλγητων πολιτικών.
… Συνάδελφοι, εργαζόμενοι , αγρότες η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Δεν έχουμε αυταπάτες!!!».

Από τους δημοτικούς συνδυασμούς ανακοινώσεις εξέδωσαν εξάλλου η Χιακή Συμπολιτεία και η ΛΑΣ,
«Η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς τείνει ν’ απαξιώνεται απ’ όλο και περισσότερους. Άλλοι εξ αυτών την υποβαθμίζουν σκόπιμα για λόγους ιδεολογικής αντιπαλότητας, ακόμα πιο πολλοί όμως αποσύρονται από τον ενεργό εορτασμό της, απογοητευμένοι από τις εξελίξεις της πολιτικής συγκυρίας σήμερα», σημειώνει η Χιακή Συμπολιτεία, που σημειώνει πως πρόκειται για μια «ακηδεμόνευτη αυτοδιοικητική συλλογικότητα της Αριστεράς, εμπνέεται εξακολουθητικά από τα ιδανικά που χάραξαν με το αίμα τους οι εργάτες του Σικάγο εκείνη την Πρωτομαγιά του 1886».

«…Η Λαϊκή Συσπείρωση -το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με τους συμμάχους και συναγωνιστές του στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση- στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό της εργατικής τάξης. Στέκεται απέναντι από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Πολεμά τα πλοκάμια που έχει απλώσει η εξουσία, μέσω της Τοπικής Διοίκησης, πάνω στο λαό. Μάχεται τον ακροδεξιό φασιστικό συρφετό, που με τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής διαχειρίζονται τη δικτατορία του κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων, μέσα από την εξουθένωση και την πολτοποίηση του εργαζομένου, μέσα από την προσφυγιά και τη μετανάστευση που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί τους πόλεμοι. Στέκεται απέναντι σε όσους υπηρετούν αυτές τις πολιτικές είτε βρίσκονται στο τιμόνι δήμων και περιφερειών είτε κυβερνήσεων.
Στέλνει μήνυμα διαρκούς αγώνα, μήνυμα αλληλεγγύης στην αλύγιστη εργατική τάξη. Δίνει το χέρι σ’ όποιον σηκώνεται και βαδίζει δίπλα του μέχρι τη νίκη. «Μέχρι τη νίκη, πάντα».», καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΣ.

Διαγωνισμός Ζωγραφικής

φώτο αρχείου

Σήμερα εξάλλου στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, μετά τις ομιλίες για την πρωτομαγιά θα γίνει η βράβευση των παιδιών με την επίδοση βραβείων στους νικητές καθώς και τιμητικών επαίνων συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα την Εργατική πρωτομαγιά που και φέτος διοργάνωσε το ΕΚΧ, ενώ όλα τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο της Πρωτομαγιάτικης Συγκέντρωσης.

The post Εργατική Πρωτομαγιά στη Χίο με διπλή συγκέντρωση, στις 10.00 το πρωί appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα