Εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

06:02 19/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Eργαστήρια με πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, στις 19 και 20 Μαΐου, για παιδιά όλων των ηλικιών.

Μικροί καλλιτέχνες
Εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών
Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί καλλιτέχνες» έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική.
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών,

κάθε φορά ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε.


Σάββατο 19 Μαΐου, «Πεταλούδα» Andy Warhol
Αυτό το Σάββατο στο εργαστήρι πετάμε με μια χρωματιστή πεταλούδα, η οποία μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο διαφορετικό, στον κόσμο του Andy Warhol.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Πληροφορίες: [email protected] 210 3250341
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Σχεδιασμός, εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών
Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 19 Μαΐου, στις 12:00: Ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες, του Ευγένιου Τριβιζά
Τι γίνεται όταν ο μικρός ελέφαντάκος Λούκουλος αποφασίζει να φάει παπαρούνες; Μια διασκεδαστική ιστορία με ανοιξιάτικες κατασκευές.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Σχεδιασμός, εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου, Αναστασία Ιορδάνη

Μικροί προγραμματιστές
Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 4-6 ετών
Το εργαστήρι είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 και 6 ετών). Η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης γίνεται με τη χρήση της “έξυπνης μέλισσας “Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω και στρίβοντας αριστερά, δεξιά.

Σάββατο 19 Μαΐου , 17:00: Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού
Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις που βρίσκεται κρυμμένος ο θησαυρός; Προγραμμάτισε την “έξυπνη” μέλισσα Bee-bot να περιπλανηθεί σε περίεργα μέρη, εξερεύνησε μαζί της ξένους τόπους, βοήθησε την να λύσει γρίφους και αινίγματα, αντιμετωπίστε από κοινού τους κινδύνους που συναντά σε αυτό το ταξίδι και μια φανταστική ανακάλυψη σε περιμένει. Ποιος θα βρει πρώτος τον κρυμμένο θησαυρό;
Κόστος συμμετοχής: 15€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός, επιστημονική επιμέλεια, εμψύχωση: Χριστίνα Παπαγεωργίου

Μαγικά πειράματα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών για παιδιά 5-8 ετών
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που προσπαθούμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό.

Κυριακή 20 Μαΐου, 11:00, Τα σύννεφα εξαπλώνονται
Σε αυτό το εργαστήριο ανακαλύπτουμε τα διαφορετικά ήδη σύννεφων, μαθαίνουμε τη δομή τους και πειραματιζόμαστε με την πυκνότητά τους.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός, εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών
Κυριακή 20 Μαΐου, 11:30

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που ξεκινάει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων, και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στοN λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών. H κουκουβάγια η Σοφία, μια από τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, βοηθάει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.
Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψ;Hς τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τα παιδιά, με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια βοηθάει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους.
Φτάνοντας στο Μουσείο ακολουθούμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου σταματάμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα ενεργοποιείται και φωτίζουμε λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Κόστος συμμετοχής: 20€
Εκπτώσεις στα αδέλφια
Διάρκεια: 2,5 ώρες
Πληροφορίες: [email protected] 210 3250341
Σχεδιασμός, εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τηλ. 210 3250341

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εργαστήρια, Μουσείο Σχολικής Ζωής, Εκπαίδευσης,ergastiria, mouseio scholikis zois, ekpaidefsis