Εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

10:10 23/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, στις 24 και 25 Μαρτίου, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Μικροί καλλιτέχνες
Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών
Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί καλλιτέχνες», έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική.
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης

και γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη, που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε.

Σάββατο 24 Μαρτίου, 11:00: «Πυρρίχιος», Βάλιας Σεμερτζίδης
Μέσα από έναν πίνακα ζωγραφικής ταξιδεύουμε στον Πόντο, με έναν πολεμικό χορό, τον πυρρίχιο. Ακούμε τον ήχο της λύρας, χορεύουμε έναν ποντιακό χορό και ανακαλύπτουμε πως αυτός ο χορός έχει σχέση με τον πόλεμο. Παρατηρούμε την ποντιακή φορεσιά και έπειτα δημιουργούμε μοναδικά έργα τέχνης.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Σάββατο 24 Μαρτίου 12:00 Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος, της Orianne Lallemand
Τι συμβαίνει όταν ο αγαπημένος μας λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι πάντα πρώτος; Ένα εργαστήρι για την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα, με διασκεδαστικές δραστηριότητες και κατασκευές.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου, Αναστασία Ιορδάνη

Μικροί προγραμματιστές
Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 4-6 ετών

Η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης γίνεται με τη χρήση της “έξυπνης μέλισσας “Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο.

Σάββατο 24 Μαρτίου, 17:00: Σούπερ ήρωες σε κίνδυνο
Και αν ο πλανήτης μας ήταν σε κίνδυνο ποιος θα τον έσωζε; Οι σούπερ ήρωες φυσικά. Και αν οι σούπερ ήρωας κινδύνευαν και αυτοί τότε ποιος; Μα η σούπερ έξυπνη μέλισσα Bee-bot. Σε αυτό το εργαστήριο η Bee-bot αναλαμβάνει να σώσει όλους τους σούπερ ήρωες και εσύ αναλαμβάνεις την θέση του βοηθού της.
Κόστος συμμετοχής: 15€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός, επιστημονική επιμέλεια, εμψύχωση: Χριστίνα Παπαγεωργίου

Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φυσικών επιστημών για παιδιά 5-8 ετών

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πώς μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα, που προσπαθούμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό.

Κυριακή 25 Μαρτίου, 11:00, Ανακαλύπτοντας την τροχαλία
Πόσες κατασκευές βασίζονται στην ανακάλυψη του τροχού; Σε αυτό το εργαστήριο ανακαλύπτουμε μαζί τη μαγεία του τροχού και της μηχανικής του, ερευνούμε ιστορικά στοιχεία της ανακάλυψης του τροχού, ενώ στο τέλος κατασκευάζουμε τη δική μας τροχαλία. Ετοιμαστείτε για ένα… κινούμενο εργαστήριο.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός-εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη
Κόστος συμμετοχής: 12€
Έκπτωση 10% για αδέρφια.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Μια διαφορετική βόλτα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

Κυριακή 25 Μαρτίου 11:30
Μια διαφορετική βόλτα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, που ξεκινάει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών. H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ’ τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, βοηθάει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.
Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου.
Φτάνοντας στο Μουσείο, ακολουθούμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου σταματάμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα ενεργοποιείται και φωτίζουμε λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά, που επισκέπτονται το νέο

Μουσείο της Ακρόπολης.
Κόστος συμμετοχής: 20€
Εκπτώσεις στα αδέλφια
Διάρκεια: 2,5 ώρες
Πληροφορίες: [email protected] 210 3250341
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τηλ. 210 3250341

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα