Έρευνες για κρούσματα κορονοϊού στα Χανιά

17:25 18/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης για να αναζητηθούν όσα άτομα ήρθαν σε επαφή με φορέα κορονοϊού που πέρασε από τα Χανιά τις περασμένες ημέρες.
O λόγος για τον 24χρονο Μαροκινό στρατιωτικό, ο οποίος συμμετείχε σε στρατιωτική εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) πριν από περίπου μία εβδομάδα. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, χωρίς να έχει συμπτώματα, πέρασε από τεστ στο αεροδρόμιο και βγήκε θετικός, ενημερώνοντας

άμεσα το ΚΕΝΑΠ.
Άμεσα σήμανε συναγερμός στην 7η ΥΠΕ η οποία σε επικοινωνία με το ΚΕΝΑΠ και τον ΕΟΔΥ, ξεκίνησε να συντονίζει την κατάσταση. Μέτρα ελήφθησαν και στο ξενοδοχείο που έμενε ο στρατιωτικός στο κέντρο της πόλης, το οποίο προχωρά σε απολύμανση με βάσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις οδηγίες που δόθηκαν ώστε να είναι “καθαρό” και ασφαλές για εργαζόμενους και επισκέπτες. Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και σε άλλα ξενοδοχεία της πόλης στα οποία έμειναν συνάδελφοι του 24χρονου. Το Νοσοκομείο Χανίων είναι σε ετοιμότητα για να πάρει δείγματα από άτομα που θα “δείξει” η ιχνηλάτηση, ώστε να αποσταλούν στο Ηράκλειο για έλεγχο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα