Ερχονται βροχές και χαλαζοπτώσεις

12:08 20/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και για την περιοχή της Θεσσαλίας, με ισχύ από αύριο Πέμπτη έως και μεθαύριο Παρασκευή
Σύμφωνα με το δελτίο προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά:
Την

Πέμπτη βροχές και βαθμιαία καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από νωρίς το βράδυ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (22-05-2020).

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει τους εμπλεκόμενους φορείς σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων. Επίσης και οι Δήμοι θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.
Οι πολίτες απο την πλευρά τους καλούνται:
– Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία κτλ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
– Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει. – Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
– Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα