Έρχονται χιόνια και κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας

15:55 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν, από τo βράδυ της Δευτέρας, αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, από τις βραδινές ώρες, στα ορεινά της βόρειας χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονία, με υψόμετρο από 500 έως 700 μέτρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει, κατά τόπους, κατακόρυφη πτώση από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρία που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα. Ειδικότερα,

για λόγους ασφαλείας λόγω της κακοκαιρίας διεκόπη η τροφοδοσία καυσίμων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τις 20:20 μέχρι και τις 21:45, ενώ περίπου δέκα πτήσεις δεν προσγειώθηκαν στην Αθήνα, αλλά πήραν εντολή να μεταβούν για προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων και της Θεσσαλονίκης. Επίσης, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις σε αρκετές πτήσεις. Σύμφωνα πάντως με πηγές του αεροδρομίου, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

Την Τρίτη το κύμα του χιονιά θα επεκταθεί, καθώς αναμένεται να χιονίσει σε όλα τα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, κάτω από 300 μέτρα.

Επίσης, θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, και της Εύβοιας.

Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά, κυρίως τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανό να πέσουν νιφάδες και στα βόρεια προάστια.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός από την Κέρκυρα), στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (30/11) σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Κακοκαιρία: Νεκρός στη Ζάκυνθο – Περιορισμένα τα προβλήματα στην Αττική (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα